Jerez Testlerini Heidfeld Zirvede Tamamladı

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, Jerez’de yapılan 2009 sezonu hazırlık testlerinin son gününde en hızlı isim oldu.

BMW Sauber pilotu bugün pistteki en çok çalışan isimdi ve yağmurlu sabah ve rüzgarlı tüm güne rağmen takımlar çalışmalarını sürdürdü.

Heidfeld’in 1.20.052’lik derecesi ile 2. sıradaki Raikkonen’in 0.3 sn önünde yer aldı.

Mclaren pilotu Lewis Hamilton Mclaren MP4 24 ile 3. hızlı zamanı elde etti ancak sadece 58 tur atabildi. Dünya şampiyonu pilot, öğleden sonra çıkan rüzgarda bir ara aracının kontrolünü kaybetti ve aracının arka kanadına zarar verdi.

Red Bull’dan Mark Webber 4. sırada yer alırken Kazuki Nakajima 5. sırada kaldı.

Toyota pilotu Jarno Trulli ise günü son sırada tamamladı.

Jarno Trulli: “Bizim için kısa bir gündü. Hava nedeniyle sabahı kaybettik ama öğleden sonra 2010 Bridgestone oluksuz lastiklerini deneme fırsatı yakaladık. Şartlar zor halini korudu çünkü rüzgâr hâlâ kuvvetliydi.”

“Bir sürüşte bordürler üzerinden gitikten sonra ön kanadımda hasar aldım. Yine de sürüşlerden bir kısmını yaptık ve gelecek için veri topladık. Bu sezon için ise bu test, işlerin bizim için yolunda gittiğini gösterdi. Bu yüzden kendimize güvenebiliriz”

Takımlar önümüzdeki hafta Barcelona’da çalışmaları sürdürecek.


1. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:20.052 123
2. Raikkonen Ferrari (B) 1:20.404 112
3. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:21.272 58
4. Webber Red Bull-Renault (B) 1:22.219 47
5. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:22.226 54
6. Trulli Toyota (B) 1:23.119 38

*Resmi olmayan derecelerdir.

Sabah Bölümü

Jerez testlerinin son gününde hava 12 derece ve rüzgarlı. Gözyüzünde bulutlar var ve yağmur tehdidi mevcut.

Seansın başlamasıyla piste ilk çıkan geçiş lastikleri ve 2008 kanadıyla Hamilton oldu, onu Nick Heidfeld takip etti.

İlk kırmızı bayrak Hamilton yüzünden sallandı.

Günün ikinci kırmızı bayrağı sallandı, Raikkonen pit yolu sonunda durdu. Kırmızı bayrakların Raikkonen yüzünden olup olmadığı kesin değil.

*Yağmur ve rüzgar şiddetini arttırdı. Bu arada Hamilton’un aracı garaja getirildi.

*Öğlene doğru yağmur dindi ve ilk olarak Heidfeld ile Raikkonen çalışmalara geri döndü.

*Red Bull takımı bugün, geçen sene kullanılanlardan daha da uzun bir köpek balığı yüzgeci şeklinde motor kapağı test ediyor.

*KimiRaikkonen, muhtemelen yaşamış olduğu teknik bir arıza nedeniyle çakıl havuza çıktı ve kırmızı bayraklar sallandı.

*Mclaren takımı bugün yeni, 4 parçalı bir ön kanat test ediyor.

*Trulli’nin yaşadığı sorun sonucunda kırmızı bayraklar sallandı.

*Hamilton 4. virajın çıkışında arka kanadını duvara vurdu ve kanat oldukça hasar aldı. Ancak haberlere göre Hamilton araçtan kendisi inebildi.

Dereceler – 18.20

1. N. Heidfeld BMW Sauber F1.09 1:20.052   123
2. K. Räikkönen Ferrari F60 1:20.414 +0.362 112
3. L. Hamilton McLaren MP4-24 1:21.272 +1.220 58
4. M. Webber Red Bull Racing RB5 1:22.219 +2.167 47
5. K. Nakajima Williams FW31 1:22.226 +2.174 54
6. J. Trulli Toyota TF109 1:23.119 +3.067 38


Yorumlar

  1. Yarışta geçer kafanı yorma sen geçen sene çok gördük..

  2. http://www.youtube.com/watch?v=71epzSh43uQ bu videoyu dikkatle izleyin hamiltonun 2008 arka kanadıyla Kimi'yi nasıl zar zor geçtiğini 🙂

  3. mmurat özgenç avatarı
    mmurat özgenç

    McLarenciyim ve çok üzgünüm, nasıl oldu bilmiyorum ama kurallara baştan çok hazırlıklı olan ve kersi isteyen McLaren şu an çok silik durumda, açıkçası bu sene bırakın şampiyonluğu şampiyonluk için yarışabileceğini bile tahmin etmiyorum. Gerçekçi olalım sezon içinde takımın test yapıp kendini geliştirme şansıda olmyacak. İlk yarış muhtemelen sonu gösterecek.

  4. test inş.. kimi için verimli geçer jerez de barcelona da

  5. ScuderiaFerrari_F60_2009 şimdi sana((:: seni gidi gizli renocu ve alonsocu seniiii::)) diyecek bazıları ama desinler varsınlar boşver, doğruları görerek ve bilerek yazmak her yiğidin harcı değil tebrik ediyorum.

  6. ScuderiaFerrari_F60_2009 anladım dost seni çok güzel yazmışın anlayana

  7. daha öncede belirtmiştim (kişisel) kanaatim "GÜVENİRLİLİK ve POTANSİYEL" açısından sıralamak gerekirse 2009 sezon başı tüm testlerde Reno ilk sırada sonra Ferrari geliyor Bmw,Redbull,mclaren,Toyota böyle gidiyor işte Reno takımı gerçekten çok sıkı çalışıyor tabi bunda en büyük faktörün motor serbestliği olması tabiki Alonso faktörünü unutmamak gerekir hatırlarsınız 2005 ve 2006 sezonlarında Reno muazzam bir araçtı bizler tifosiler bu araca bir lakap takmıştık "Tank gibi araç" derdik son olarak ise bazı F1 severler şunu iyi anlamaszını istiyorum bu sezon yeni kurallarla berabaer adeta sıfırdan araç üretiyorlar artık sezon içi testlerin yasaklanması ile sezon başı testlerin çok büyük önem kazandığı aşikardır bazıları bunu inkar ediyorlar bence kendilerini kandırıyorlar gerçek manada F1 sever benim ne açıkladığımı gayet iyi analiz edecektir.

  8. fener ferrari denen zahti muhterem bnce sen kendını fazla kaptrma bakarsın o kucumsedgın renault ve bmw senin takımını tokatlar ikiside basarıya ac ve basarılı takımlar bnce cok ucma ne cabuk unutyossn ıkı ay once takımın kers gelmesın dıye ağlıyodu macca sorunlarla bogusuyor ben renault ve bmw cephelerınden daha hıc olumsuz haberler duymadm ayrıca bır de gozden kacmaması gereken redbull ve toyota var

  9. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    Yazdigim seler butarz ansaldigi icin ozurdilerim.ben diger takimlar sampiyon olmayi haketmiyo yada hicbirzaman olmicaklar demiyorum.sadece mac ve fer hersene bu yatirimi yapiyo hicbi masraftan kacinmiyo hicbisaman duymadim sunu yapmiyalim cok paragider dediklerini.sadece guclu olduklarini ve herzaman en ondeki takimlardan biri olucaklarini soledim.2001-2006 gelince bana bu yillar arasikdaki ilk 3 takimi solermisin.2006 yi gordugune sevindim kiminin gercekten izlenmesi gerekiyodu kacirman yazik olurdu.

  10. Ferrari veya McLaren kazanınca hakediyorlar ama başkası şampiyon olursa bu 2 takım hata yaptığı için oluyor.

    Yukarı cümlenin doğruluk payı sence kaç peki?

  11. 2005 2006 yıllarını gördük

  12. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Çocuklarında anlaması için anlaşılır sade cümleler kuralım.

  13. 2001 2002 2003 2004 2005 2006 da mclaren hatamı yaptı yani

  14. şu anda şu dakikalarda Barcelona pistinde zemin yağmurdan olsa gerek ıslak :))

  15. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    busene ya redbul ya toyata yada reno şampiyon testler onu gösteriyo… süperler çok hızlılar kimse yetişemiyo hızlarına sihirli bi deynek deymiş..yukardaki cümlenin doğruluk paylarını söyliim reno %10 toyota %0 redbul %0..birşeyi hatırlatmak isterim f1 aracları 2-3 ay içerisinde hazırlanmaz bazı takımlar ki mac-fer gibi 2010 aracları için şimdieden testlerde zaman harcıyolar..harcamak zorundalar çünkü sezon içi test yok..testler tabiki bir göstergedir ama uzun yıllardır f1 izleyen taraftarlar zaten takımlrın yıl yıl geldikleri noktayı biliyolar..f1 de 2 tane büyük güç var mac ve fer bunlar zaman zaman hatalar yaparlar ama f1 demek güç demek her anlamda para-yatırım-beyin bunlar varsa başarı var demektir.maliyetleri 0 bile yapsalar büyük takım herzaman en öndedir.

  16. F1 taraftarı değilde bir takımın taraftarı olunca bu tür yorumları yazman pek zor değil. Takımlar, pilotlar gelir geçer aslolan F1'in kendisidir her zaman.
    O yüce(?) 2 takım F1'in ortaya çıkışından beri hep zirvede değildi. Daha 2-3 yıl önce Renault'a, ondan önce Williams'a, onlardan da önce başka takımlara geçildiler. Bu yıl da geçilmemeleri için bir sebep yok ortada.

    Testlere gelirsek de McLaren için pek verimli geçtiği söylenemez. Ferrari ve Renault hızlı görünüyor. BMW'den şüpheliydim ama son günkü derece sanki taraftarları rahatlatmak için atıldı. Williams, RedBull ve Toyota'yı da düşününce heyecanlanmamak elde değil. Tabi bunların sadece test olduğunu da unutmamak gerek.

  17. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Mclarene fazla takılmayın.Barca ya bırakmışlardır turları.İyi bir günde en fazla parça deneyebilecek bir takım.
    Sorunlara karşıda her zman b planları vardır.Eskisi gibi motor, vites kutusu her sene yenilenmiyor artık.
    Çözülemeyecek sorun olmaz.

  18. fener ferrari senin gibi insanlar bu siteye cidden lazim degil burda herkez birbirine saygi ve sevgi cercevesinde yorum yapiyor ve fikir beyan ediyor tatli tatli sohbetler oluyor.bu guzel ortami bozmaya calisma sen git baska siteler var burdaki insanlari rahatsiz etme lutfen!!!!!!

  19. Fener Ferrari,gercekten bu kadar abartma olayları..her takımın fanları var burda ve kimse laf söyletmek istemez.. tartışma yaratıcak sözler söyleme bence..şuan çoğu şey belli değil bende bi ferrari fanıyım ama diğer takımları görmezden gelip bi mclaren bi ferrari demiyorum..böyle düşünüyosan bile buraya bu şekilde yazmamalısın cünkü burak'ın da sölediği gibi bazen burda tartışmadan geçilmiyor hiç gerek yok bu tarz konusmalara..

  20. burak bocek avatarı

    Fener ferrari,herhalde yeni siteye üye oldun hoş bende Ferrari fanıyım ama insanları bu kadar küçümseyerek yazmasan.istediğini duygularını,düşüncelerini daha bir medeni bildirsen.işi bu kadar gırgıra vurmanın anlamı yok.neyse ne kim hızlı ise hızlıdır kazanır zaten.Bu kadar germe ortalığı sürekli bu tip şeylerle uğraşıyoruz bu sitede

  21. fener Ferrari avatarı
    fener Ferrari

    tamam renocu ve bmwci arkadaslar anlıyorum sizi haklısınız kızmanızdaa gerçekleri öğrenmek size acı veriyor. ama her zaman geride olmaya mahkumsunuz. bu sene podyuma yarışırsınız tamam fazla üzülmeyinn. şampiyonluk yarışına limon sıkmayında hafif araçla pol alıp karıştırmayın ortalıgı yeter ispanyada yaptıgı gibi alonsonun:) yarısdan bikac tur sonra pite girion şampiyonluk yarısındakilerin işini bozuyon. zaten egsoz dumanı yutcanız dedim tamam teselli edeyim sizi onuda yutmassınız çünkü yarısda acayip fark yicekki orta sıradaki ve podyuma yarısan takımlar egsozu görmüyeceginiz için yine iyisinizz 🙂 tamam siz podyum için yarısın bmw renauult toyota redbull ama büyüklerin işine karışmayın yeter yani haddini aşmasın bunlar yeterr sonra ince hesaplar yapmayalımm.

  22. burak bocek avatarı

    Birde gerçekten bilgisi olan birisi varsa şu sorumu vevaplasın buna herkes dahil ama bilgisi olan lütfen.en sade araç lafı geçiyor sürekli ortada!bu en sade araçtan kastınız nedir?

  23. burak bocek avatarı

    arkadaşlar fenerferrari sende dahil,bırakın lütfen çocukça muhabbeti.kim ne durumda kim ne kadar hızlı neler yapıcak belli değil.sezon başlar herşey belirir.kimsenin şampiyonluğu hakkında ayet yok.bu kadar kaptırmayın altı üstü test tamam herkes pilotunu en önde en iyi derecede görmek istiyor ama sonunda bunu etkilyen bir sürü faktör var.yağmuruydu,lastiğiydi benziniydi ayarıydı,çalışma programıydı vesaire…

  24. kimin şov yaptığı belli hemıltının bugün 58 tur atmış renault dün tam 130 tur attı

  25. mehmet bilir avatarı

    fener Ferrari. kardeşimin dediği fasla ucma sezon başlamadn öle bir konuşuyosun ki sanki bu aracları sen tasarladında kimn daha hıslı olcağını şimdiden biliyosun. bu sene herkez başa oynaya bilir cünkü önlerinde iyi bir şansları var.renault bmw size çok yakın olcaktır. merak etme alonsoya çok hıslı bir arac lazım deyil bunu diğer arkdaşlarda biliyor. sen yutarsan alonsonun tozun şaşmam:)))

  26. yaa fener ferrari şuraya adam gibi yorum yap fasla dalgaya alma tmm mı dalgaya aldıysn 2005 2006 aklına gelsin bmw renaullt bunlar boş takım deil sezonun 2. yarısında kim kimn tozunu yuttu belli oluo kendinizi fasla yüksekte grmeyin alonso indirir havanısı. sözüm sadece bunun gibi fasla ucan arkdşlara

  27. 2005 2006 yıllarında kimin savrulduğu belli zaten 2007 den bu yana mclaren kendine geldi birazz görecez kim şov yapıyormuş renault şuanda şampiyonanın en güçlü adaylarından biri çünkü motor tamam auro tamam pilot desen pilotun kralı renault da ben bir neden göremiyorum gerçekler acıdır ama SONUNA KADAR RENAULT F1 TEAM FERNANDO ALONSOOO

  28. fener Ferrari avatarı
    fener Ferrari

    mclaren ve ferrariyi tutmayan arkadaşlar bu testleri bu kadar şehvetle takip etmeyin fazla kaptırmayın kendinizi rüzgara ,gerçek yarıslarda f60 ve mp4 ün rüzgarlarıyla zaten savrulacaksınız. diger takımlar neyine şampiyon oluo ya iki yeni sistem eklendi diye bazı sistemler değişti diyee şampiyon olamamaya mahkum takımlarr ve hiçbizaman bu iki takım dısında şampiyon olamayacak takımlar bosuna kaptırıyor kendini hepsi savrulacak ferrari ve mclaren araçlarının rüzgarlarıyla :). tamam testlerde öndesiniz şimdi sevinin avutun biraz kendinizi cok üzülceksiniz yarıslarda :). ferrari ve mclaren şov yapmıyor icraat yapıyor gereksiz yerde şov yaparak f1de zafere ulaşamazsınız 😀 neyse dediim gibi uyzatmaya gerek yok burda sevinin avutun kendinizi yarışlarda zaten savrulacaksınız rüzgarlarla dagılacaksınız hepinizz egsoz dumanı yutcaksınız yeteri kadarr 🙂

  29. haftaya bütün gözler renault f1 teamde olck cünkü şuanda en sade takım renault gercek şasi ön kanat arka kanatta değişiklikler olcaktır herşey renaut içinn ii gidior haftaya r29 dahada güclü olcaktır renault gerekli bilgileri topladı ve şuanda şanp. için savaşacak araca son yenilikleri düznliyolar. RENAULT F1 TEAM SONNA KADARRR

  30. Mclaren araci resimlerde kotu gorunmemek icin 2009 arka kanadini kullanmiyormus 🙂

  31. hyr renault ıcın son gun dundu sırada bır hafta sonrakı barcelona testleri var renault ıcın

  32. ve Jerez testleri bitmiştir Reno takımı bugün katılmadı testlere bütün dikkatler Barcelona testlerine çevrilmiş durumda…

  33. bugunkü testlere renault katılmadımı?

  34. valla bende diyorumki mclaren güvenirlilik ve potansiyel açısından büyük zamanlar kaybediyorsunuz test diyorsunuz siz ne zaman adam gibi test yaptınızki hep 2008 arka kanatla olmazki bir kerede 2009 kanatla göreyim sizi umarım Barcelona testlerinde gerçek gücünüzü görürüm.

  35. mclaren ın bu kadar gerilerde olacağına ben dahil kimse inanmaz sanıyorum (bu test için konuşmuyorum tabi) sanrım mclaren ın gerçek hızını son birkaç test kala görecez. geçen senelerde de gerçek hızlarını son testlerde gösterdiler. ama kıllanmadan da edemiyorum. umarım gerçek hızımızı göstermemişizdir 🙂

  36. bir haber daha Ferrari takımı Kimi için önümüzdeki ssnırım Bercelona testlerinde kokpit için yeni koltuk tasarımı sözü vermiş.

  37. tolga soydan avatarı

    mclaren için işler kötü gidiyo gibi ama güçlü bi takım.hızlılarsa bunu saklayacaklarını sanmıyorum.sürekli 2008 arka kanadıyla test yapmaları da ilginç

  38. Heidfeld 1:20.052 (102v)
    Raikkonen 1:20.414 (100v)
    Hamilton 1:21.272 (58v)
    Webber 1:22.219 (47v)
    Nakajima 1:22.265 (37v)
    Trulli 1:23.119 (38v)

  39. test olduğu yüzde yüz doğru ama geçen yıllara benzemeyen test üstelik sezon içi testler yasaklandığı halde :))))

  40. sizleri hayal kırıklığına uğratmak istemema ama bunlar sadece test:)

  41. Kimi'de piste indi bakalım tur zamanlarını çok merak ediyorum.

  42. millet dalga geçmeye başladı yabancı sitelerde bile dalga üstü dalga geçiyorlar 🙂 ben kaza anının resimlerini veya videoyu dört gözle bekliyorum.

  43. Ya Gerçekten McLaren Ve Lewiste bir şeyler Var …!!!Suan bana Göre Sezona En Hazır pilot Alonso Ve Glock gibi geliyor !!! 🙂

  44. yoksa mclaren sezon için "teneke araç" lakabınamı dönüyor 🙂 ama şu bir gerçek mclaren ekibi ve hamilton ALONSO yu çok arayacak çokkkk umarım ben yanılırım…

  45. Birde Yeni Arka Kanla cıkmıstr Lewis :)) Takar takmaz Kaza :))))

  46. Waoooww Ham Naptın Sen ole :)))

    McLarenin ÖN kanat Gzl olmus :))

  47. honk!!! arka kanatmı yuh kere yuh yani…

  48. tolga soydan avatarı

    arka kanadı kaybetmiş.araçtan inmiş lewis

  49. tolga soydan avatarı

    bu sefer lewise bişey oldu

  50. evet ya umarım geçer şu boyun ağrısı 😀

  51. Ya O RedbuLL'un Motor Kapagı Nasıl Bişey Ole :))) Abartmışlarmı Ne Benmi Yanlıs Görüyorum :))

  52. burak bocek avatarı

    Mclaren geçen sezon başıda benzer rahatlıktaydı ve Lewis Hamilton yine çok güven verici konuşuyordu ama sezonun ilk yarısı daha yavaş kaldılar.Tabiki olumsuz konuşmak istemez kimse ben öyle düşünüyorum ama hallolmayacak bir problemde değildir herhalde.Artık problem mi yada başka birşey mi bilemiyoruz.Spin atmış araç sonra durmuş garaja getirildi yeşil bayrak çoktan sallandı ama şuan itibariyle Trulli kırmızı bayrağa sebep oldu.Yani toplamda 3 kırmızı bayrak biri lewis biri kimi biri jarnodan

  53. inşallah geçer boyun ağrısı arabanın içinde rahat edemediğini söylemiş

  54. Umarım Geçer Tolga 🙂 Yine Kırmızı Bayraklar Sanırım Trulli için 🙂

  55. kesinlikle ilginç şeyler oluyor valla

  56. tolga soydan avatarı

    sabah hallettiler galiba o sorunu.kokpitte sabah bişeyler değişiodu.boyun ağrısıda geçer umarım 🙂

  57. Bu arada Raikkonen'in, F60'ın kokpitinde rahat edemediği için, sancılı boyun ağrısı yaşadığı da gelen haberler arasında.

    iLginçç :)))))

  58. ne oluyor McLaren aaaa
    ayrıca bu haberdeki resim sitemi cok güzelmiş değişik resimlere bakıyrouz yaa yeni fark ettim 🙂

  59. Ewt Kimi Mekanik Bir Sorun nedeniyle Cakıl Havuzuna Saplanmıs..!!!

  60. tolga soydan avatarı

    Kimi pist dışına çıkmış.sorundan dolayımı yada kendi hatasımı bilmiorm.ama pist dışında fotografı var

  61. arkadaslar haklısınız fakat bana garip gelen mclaren yöneticilerinin ve pilotlarının son derece kendine güvenen ve menmun acıklamaları buda yalan değil ya.

  62. arkadaşlar şimdi biz bu yarışlara hangi kanalda bakacaz bilen varmı trt diyorlar ama tam bir açıklama yok

  63. ne kadar kırmızı bayraklar sallanıyor anlamadım gitti

  64. şu anda Kimi için kırmızı bayraklar sallanmış son tur zamanları ise şöyle;
    Raikkonen 1:20.414 (83v)
    Hamilton 1:21.425 (34v)
    Webber 1:22.219 (33v)
    Nakajima 1:22.807(11v)
    Trulli 1:23.342 (13v)
    Heidfeld 1:24.683 (67v)

  65. burak bocek avatarı

    1. K. Räikkönen Ferrari F60 1:20.414 83 pit
    2. L. Hamilton McLaren MP4-24 1:21.425 +1.011 45 pit
    3. M. Webber Red Bull Racing RB5 1:21.849 +1.435 33 pit
    4. K. Nakajima Williams FW31 1:22.807 +2.393 11 pit
    5. J. Trulli Toyota TF109 1:23.342 +2.928 13 pit
    6. N. Heidfeld BMW Sauber F1.09 1:24.683 +4.269 69 pit
    eevt haklısın onur 2008 kanadıyla birşeyler deniyor.Toyota şasi sorumlusu buna benzer açıklamlar yapmış tam bilgi gelince doğrulanır.Tabi onu referans almıyorum ama birşeyler olduğunu fakat kısa sürede bunu Mclaren'in telafi edeceğini düşündüğünü söylemiş.Bu arada ikinci kırmızı bayrak kimi yol açmış

  66. evet kesinlikle 2008 kanadıyla yapmıştır görecez benim anlamadığım 2009 kanadına neden gemiyorlar diğer takımalr çok bilgi elde ettiler arka kanatla ilgili ama daha mclarende tık yok

  67. McLaren şu zamana kadar istediğini yapamadı. 2008 arka kanadına devam. Her test günü son sırada. Ben bu durumu bir şey gizlemek olarak değerlendirmiyorum. Bakın, MP4-20 benim çok beğendiğim bir araçtı. Ve o araç test yaptığı pistlerde gayrı resmi pist rekorunu kırıyordu, hatırlayın. Yani o zaman McLaren bir şeyler gizlemek istemedi de şimdi mi istiyor? Ben bu zamana kadar takımımda bir ışık göremedim.

    Bu arada Lewis 1:21.425 yaptı. Allah bilir 2008 kanadıyla yapmıştır.

  68. haklısın evet herşey ayın 27 sinde başlar cuma günü cumartesi belli olur

  69. haklısın evet herşey ayın 27 sinde başlar cuma günü cumartesi belli olur

  70. burak bocek avatarı

    Daha hiçbir şey belli değil.Herşey 29martta belli olucak

  71. arkadaşlar renault busene çok güçlü olacak gibi daha mclarenden bişey görmedik bmw bmw dediler 2009 da pndanda bişey görmedik daha saygılarımla RENAULTF1 FERNANDO ALONSO

  72. araçların potansiyeli bakımından sıralamak gerekirse Reno,Ferrari,Redbull,Bmw,mclaren,Toyota böyle gidiyor işte…

  73. ferzan dag herkes bunu söyler ona bakarsan Vettel'in attığı tur zamanına kimse yetişemedi üstelik 2009 aracıyla Reno da Alonso faktörüyle beraber bence iyi gidiyor yani şu anda mclaren hani derler ya kapalı kutu aynen bu işte hatta dahada ileri giderek belirteyim şaşırtıyor beni.

  74. mclaren bence pek cok seyi gizliyor. takımdan yapılan acıklamalara bakılınca cok mutlu ve kendinden emin konusuyorlar fakat testler öyle söylemiyor. Benim kaanatım pek cok seyi belki kopyalanmasın diye gizliyorlar.
    mc-laren acık ara sürpriz yaparsa sasırmayın

  75. ya ben 2009 sezonu öncesi bütün testlerde şimdiki testler dahil mclarenin adam gibi 2009 arka kanat ile turlar attığını göremedim hep 2008 arka kanadı ile turlar atıyor ya sorun var ya da…

  76. mühendiside pis pis sırıtmış nasıl çıkardım ama seni buraya diye .

  77. bak Yaşar üstteki resme hamilton nasılda becermiş tır ın üstüne çıkmayı 🙂

  78. yok bende espiri olsun diye yazdım.

  79. Yaşar sende bir hoşsun :)) niye çarpılacağım ki çarpılsam çarpılsam yıldırıma çarpılırım tövbe tövbe ya alt tarafı espri yaptık AHmet cevap vermedin ya bak çarpılacağız senin yüzünden 🙂

  80. scuderiaFerrari_f60_2009 kardeş haşa de çarpılacaksın .bu arada ismin de pek uzun be dostum.

  81. burak bocek avatarı

    1. K. Räikkönen Ferrari F60 1:24.258 42 pit
    2. N. Heidfeld BMW Sauber F1.09 1:24:972
    3. L. Hamilton McLaren MP4-24 1:32.606 +8.348 36 pit

  82. şu anda 2 pilot 1.25 lere inmiş vaziyette hava parçalı bulutlu yağmur yok.

  83. Ahmet sende Tanrı'nın telefon no'su vardı değilmi :))

  84. Ulen hep yagmur hep yagmur, nolcak bu takimlarin hali..

  85. burak bocek avatarı

    1. K. Räikkönen Ferrari F60 1:32.448 34 pit
    2. N. Heidfeld BMW Sauber F1.09 1:32.598 +0.150 40 pit
    3. L. Hamilton McLaren MP4-24 1:32.606 +0.158 36 pit

  86. burak bocek avatarı

    1. K. Räikkönen Ferrari F60 1:32.448 14 pit
    2. N. Heidfeld BMW Sauber F1.09 1:32.598 +0.150 23 pit
    3. L. Hamilton McLaren MP4-24 1:32.606 +0.158 18 pit
    Mclaren 2008 kanadıyla devam ediyor yanılmıyorsam.Araç garja çekildikten sonra kanatta bir değişme olmamıştır muhtemelen

  87. burak bocek avatarı

    1. L. Hamilton McLaren MP4-24 1:32.606 18 pit
    2. K. Räikkönen Ferrari F60 1:33.507 +0.901 14 pit
    3. N. Heidfeld BMW Sauber F1.09 1:33.525 +0.919 23 pit

  88. ulaş adres görüntülenemiyor diyor bu

  89. http://directo.thef1.es/tests/

    1º Kimi Raikkonen Ferrari 00:01'32''448
    2º Nick Heidfeld BMW-Sauber 00:01'32''598 00:00'00''150
    3º Lewis Hamilton McLaren 00:01'34''524 00:00'02''076

  90. salih karkili avatarı
    salih karkili

    arkadaşlar bu adresi verecek kimse yokmu yaa

  91. renaultcu arkdslar renaultn yeni diffizörünü gördnmızmü
    http://premium.f1-live.com/f1/photos-hir
    adres buu

  92. salih karkili avatarı
    salih karkili

    arkadaşlar antremanları nereden izliyorsunuz söylerseniz sevinirim şimdiden tşkler…

  93. McLarene noluyor yaw …Hergün başka Bir Sorun !!!

  94. Sanırım pit Yolu Sonunda Duran L.Hamilton olabilir …!!!

  95. Jerez'de şu an yağmur yağıyormuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir