Fisichella: "Kötü Bir Sezon Geçiremem"

yazar:

kategori:

Giancarlo Fisichella, Formula 1’de bir başka sezon daha yer almak istiyorsa 2009’u iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Tecrübeli İtalyan pilot, geçen sene Renault’tan ayrılarak Force ındia’ya katılmış ve 1996’dan bu yana ilk kez puansız olarak bir sezonu bitirmişti.

Buna rağmen Fisichella Dilverstone kökenli takımda yerini korudu ve bu sene McLaren-Mercedes ile işbirlikleri sayesinde daha güçlü bir sezon geçirmeyi umut ediyor.

Fisichella: “Benim için bu sezon çok önemli. Geçen seneki gibi bir sezon geçirirsem bu, benim kariyerimi uzatmamı güçleştirecektir.”

“Onun yerine eğer istikrarlı bir şekilde orta grupta yer alıp puanlar kazanmama ve bazı sürprizler yapmama izin verecek bir aracım olursa, Formula 1’de 1 veya 2 sene daha yer almayı düşünebilirim”

“Umarım yapabilrim. Çünkü hâlâ kendimi iyi hissediyorum. Yarışmak istiyorum, aracı sürmeyi seviyorum. Bununla birlikte 2008 gibi bir sene istemiyorum”

Fisichella, McLaren’den Simon Roberts’in gelişinin kendilerinin ilerlemesine yardımcı olacağını düşünüyor ve Mike Gascoyne’nin gidişini ise takım adına iyi bir şey olarak görüyor.

Fisichella: “(Gascoyne ile) iyi bir ilişkimiz vardı. Bununla birlikte ondan çok daha fazlası bekleniyordu. Herkes mutlu değildi, onun çalışırken sıkıntı yaşadığını görebilirdiniz”

“Açıkçası onu gönderme kararını ben vermedim, bununla birlikte yerine, Simon Roberts gibi McLaren’den üst düzeyde biri geldi.”

“Başlangıçta bir parça endişeliydim. Tersine onunla tanıştığımızda beni hemen sakinleştirdi. Size gelip konuşan, garajda duran, araca bakar bir insan. Bu konudaki tuttukusunu görebilirsiniz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir