Ricciardo: “Uzun İlk Bölüm Yardımcı Oldu”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, İtalya yarışının ilk bölümünde yumuşak lastiklerle gerçekleştirdiği uzun bölümün, yarışın ikinci bölümünde kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

Ricciardo bir kez daha yarışın ikinci bölümünde atağa kalkarak gerilerden başladığı yarışı daha iyi bir konumda tamamladı.

Ricciardo “Bugün strateji yardımcı oldu. Pite geç girmem sayesinde yarışın sonunda lastikleri canlı tutacak kadar ekstra turum oldu.”

“Önümdeki araçlar pite girdiğinde performansım hala iyiydi. Bu yüzden çok iyi performansa sahip olmamamız ve iyi pozisyon dışında olduğumuz için farklı bir şeyler denemek istedik. Bu yüzden uzun süre pistte kaldık. Bu karar yarışın sonunda yardımcı oldu.”

“Ana lastiklerde daha rahattım ve bazı iyi ataklarım oldu. Bu da gülmemi sağladı. Start ideal değildi. Burası ilk viraja kadar en uzun düzlüklerden birisine sahip yer. O yüzden burada kötü kalkış yapmak istemezsiniz. Ancak debriyajı bıraktığımda çekiş yoktu. Buna bakmamız lazım.”

“Yaşananlara rağmen sakin kalıp yükselmeye çalıştık. Bugün iyi bir kalkış yapsak bile alabileceğimiz en iyi sonuç beşincilikti.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo: “Uzun İlk Bölüm Yardımcı Oldu”” için 4 yanıt

  1. DaN1El R1cC1ArDo avatarı
    DaN1El R1cC1ArDo

    Daniel yine mukemmel bi yaris cikarip maksimumu aldi ve bunu eglenerek ve bizleri de eglendirerek yapti

  2. Mclaren senin şu performansını gördükten sonra Vettel’i alırsa büyük takım olmalarına yazık…

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ricciardo bugün 362,1 yaptı ama Vettel speed trap sıralamasında ilk 10’da bile yoktu yarış içinde ve 10.sıradaki pilotun hızı 341’di. Neden öyle bir fark var aralarında gerçekten merak ettim. Ayrıca Vettel herkesten evvel pite geldi Ricciardo ise herkesten sonra pite geldi. Vettel halâ daha lastikleri koruyamıyor anlaşılan yoksa iyiydi tüm hafta sonu. Yarışın ilk bölümünde de muazzam sürdü arkadakileri drs’si olmamasına rağmen tuttu startta yer kazandı falan. Sonra lastiklerini çabuk aşındırdı o zaman da Ricciardo meydana çıktı o muazzam sürdü. Çok ilginç.

  4. Hamilton, Ricciardo ve Bottas’ın geçişleri resmen jeneriklik. Hepsi tereyağından kıl çeker gibi oldular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir