Massa, Williams’taki İlk Podyumundan Sonra Çok Mutlu

yazar:

kategori:

Felipe Massa, İtalya’da Williams ile aldığı ilk podyum zaferinin ardından takımın sene içerisinde gösterdiği gelişimi övdü.

Yarışa 4. sıradan başlayan ancak ilk viraja 3. sırada giren Massa, yarışın sonunda Mercedes pilotlarının ardından bayrağı 3. sırada görmeyi başardı ve bu sene ilk defa podyuma çıktı.

Massa “Bizim için harika bir gün. Harika bir yarış ve harika bir start oldu. Performansımız çok iyiydi. Mercedes’lerle mücadele edecek kadar iyi değildi ancak çok iyi performansa sahiptik.”

“Takım mükemmel iş çıkardı. Podyumda olduğum için gerçekten mutluyum. Sezon boyunca bazı fırsatları kaçırdık bu yüzden bu harika kalabalığın önünde burada olmak çok güzel.”

“Bunun yanında Ferrari’yi geçtiğimiz için de çok olumlu bir sonu. Bu bizim için çok önemliydi. Williams’ın geçen seneye göre gösterdiği gelişimi  görmek harika. Artık büyük takımlarla mücadele ediyoruz. Bu gerçekten iyi. Son yarışa kadar savaşmaya devam edeceğiz. Umarım şampiyonada üçüncülüğü alırız.” dedi.

Massa ayrıca Ferrari’nin evinde aldığı sonucun Ferrari’ye bir mesaj olduğu iddialarını kabul etmedi.

Massa “Mesaj değil ancak Ferrari ile mücadele ediyoruz. onların önünde olmak için her şeyi yapmalıyız.”

“Artık Ferrari için yarışmıyorum. Her zaman kalbimde olsalar bile artık başka bir takımdayım ve herkesle mücadele edip herkesin önünde olmaya çalışmalıyız.”

“Bugün harika bir iş çıkardık ve rekabetçiyiz. Mücadelenin içerisinde olduğumuza dair bir mesajdı.” dedi.


Yorumlar

“Massa, Williams’taki İlk Podyumundan Sonra Çok Mutlu” için 5 yanıt

  1. DaN1El R1cC1ArDo avatarı
    DaN1El R1cC1ArDo

    Felipeyi cok onceden olmasi gereken fakat sanssizliklardan oturu ancak burada cikabildigi podyumda gormek cok mutlu etti beni.gercekten bu podyumun monzada tifosilere teselli verdigini bende dusunuyorum.ama bu daha baslangic felipe biraktigi yerden devam edicek ve podyumlar ve kimbilir belki bi galibiyet gelicek.ferrari de sorunun onda olmadigini anlamistir artik ama ordan ayrilmasi da kullerinden dogmasi icin gerekliydi

  2. Hakettin dostum…İnsallah Paralı ve Beceriksiz Pilotlarımız,Yaşı 16 olup okula gidecegine Helmut Amcası nın elinden tuttuğu ve daha sonra Newey ın de degındıgı gibi okulu bırakıp Türkiye Nerde diye sorsan Afrika da diyebilecek Pilotlarımızın olduğu Formula 1 imizde senin gibi dürüst ve çalışkan pilotlarımızın olmasını dilerim…

    İnşallah F1 de hakettıgın yerde yarısır ve güzel sonuclar almaya devam edersin…

  3. Sevgili massathebest arkadasimiza cok tesekkur ederim siteyi takib eden ve massayi cok seven biri olarak massanin hakkini boyle savunan biri olmasi beni ayri mutlu ediyor

  4. çok önceden almayı hak etmiş, fakat türlü sebeplerle bugüne nasip olmuş, hak edilmiş bir podyum oldu. felipe’nin mutlu olduğunu görmek çok mutlu etti beni. temiz bir yarışta temiz pit stoplarla aracı hak ettiği konuma yükseltebileceğini görmeyenlere göstermesi de ayrıca güzel oldu.

    yarışın startı, kirli tarafta kalmasına rağmen kusursuz bir kalkışla 2. sıraya kadar gelmesiyle başladı. ancak ne olduğunu tam anlayamadığım şekilde magnussen viraj ortasında öne geçti. son spa yarışında ve özellikle bugün gördüğümüz gibi magnussen savunma olayında göz acayip karartmış bir seviyede. üstüste 2 yarışta yaptığı savunmalar nedeniyle aldığı cezalar da bunu doğruluyor. felipe’nin ilk virajına rdından magnussen’in arkasında kalmasına rağmen, bir kaç tur içinde temiz ve akıllıca bir atakla geçmesi yarışın gidişatı açısından felipe adına kırılma noktasıydı. tam zamanında, hiç gecikmeden ve gereksiz riskli bir atak yapmadan.

    magnussen demişken şuna da değinmek isterim, açıkçası spa’dakinde değil ama bugünkü savunmasında ceza almasını gerektirecek bir nokta göremedim ben, rakibini dışarı süpürmedi, ya da dönüşüne engel olmadı. dönemeyeceği kadar yüksek hızla viraja girip, dışarı çıkmak zorunda kalan bottas’ın bedelini magnussen’in ödemesi saçmaydı. yine de bugünden de bir ders çıkarması gerekli diye düşünüyorum. 2 yarış üstüste savunma cezası alması pek hayra alamet değil.

    geçişin ardından pistin tartışmasız en iyisi olduğu yarış boyunca anlaşılan hamilton’la bir süre çekişmesi ve sonunda her iki tarafın da diğerini riske sokmadan atak yapması/savunma yapması 2011’in ardından hoş bir tebessüm bıraktı yüzümde.

    günün felipe açısından en pozitif yönlerinden biri, kesinlikle felipe’nin lastik idaresi konusunda beklenmediği kadar iyi oluşuydu.

    orta lastiklerde yarışın ilk zaman turu olan 2. turda perdeyi 1,30,328 ile açtı, pite girmeden önceki son turunda (22. tur) 1,30,207 yaptı.

    sert lastiklerde bir çok pilotun bugün sıkıntı yaşadığını gördük. fakat felipe sert lastiklerde stinte başladığı ilk turda (25. tur) 1,29,019 ile başlangıç yaptı ve yarışın son turunu (53. tur) 1,29,421 ile noktaladı. stint içerisinde birbirinin kopyası gibi duran tur zamanları da oldukça güzel bir gelişim bana göre. malum, felipe’nin stili özellikle arka lastikleri fazlaca yıpratıyor ve lastik idaresini güçleştiriyor.

    felipe en hızlı turlarda 1,28,342 ile mercedes’lerin ardından 3. sırada. bu turunu çok olağan bir pit stop olmasına rağmen sonlarda değil, yarışın 46. turunda atmış olması da etkileyici. nitekim rosberg massa’dan 0,136 s. daha hızlı olan turunu yarışın 51. turunda, massa’dan 5 tur daha hafif benzin yüküyle atmış.
    ———–
    bu güzel podyumun italya’da olması da bir başka güzel, bir başka anlamlı elbette.

    bugün bir mesaj var ise, (ki olmasını gerektiren ve de gerektirmeyen bir çok neden sayılabilir) bu mesaj tifosilere değildi. tifosilerin hiç bir zaman felipe ile problemi olmadı. her zaman sevilen biriydi, ki bugün de podyumda hemen hemen her kırmızılının felipe’ye tezahüratta bulunması çok duygusal bir andı. ferrari’nin çok yavaş kalması, alonso’nun yarış dışı kalması, raikkonen’in hatasız sürüşe rağmen 10.luktan öteye gidememesi gibi hayal kırıklığı yaratan üzüntülerin bir tesellisi oldu tifosiler için, eski dost felipe’yi podyumda görmek.

    bir mesaj vardı ise eğer, o da şudur bana göre.
    “yavaş araçlarınızın sorumlusu ben değil”D”im sevgili ferrari, beceriksizliğinizi benim kellemi alarak örtmeye çalıştınız ama gördüğünüz gibi bugün podyumda olan benim, sizin ben gittikten sonra uçacağını sandığınız kırmızı araçlarınız değil”

  5. (Haber ile alakasız yorum ) admin bey yeni haber basliklari mobilde gözükmüyor bir ilgilenirseniz iyi olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir