Takımlar Yeni Concorde Anlaşmasını İmzalamaya Hazırlanıyorlar

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği Başkanı Luca Di Montezemolo, Formula 1’deki tüm takımların ve üreticilerin yeni Concorde Anlaşmasını imzalamaya hazır olduklarını söyledi.

Geçen seneden bu yana takımlar ve Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone arasında Concorde anlaşmasını geliştirme konusunda görüşmeler devam ediyordu.

Montezemolo, takımların tarihte birbirlerine en yakın oldukları bu dönemde yeni Concorde Anlaşmasına da yakın olduklarını belirtti.

Montezemolo: “Henüz bütün takımlardan ve otomobil üreticilerinden imzalanmış doğrulama yok ama bildiğiniz gibi, çalışma arkadaşlarımla bir çok temasım var ve şu anda Fiat Başkanı olarak konuşuyorum, ve bütün otomobil üreticilerinin 2012’nin sonuna kadar yeni bir Concorde Anlaşması’na girip sadık kalmaya hazır olduğunu söylemek istiyorum”

“Bütün mevcut takımlar ve bütün otomobil üreticileri””

“Şimdi bir sürecin içindeyiz ve son sorunları çözmek için FOM ile görüşmelerimiz sürüyor. Sezon başlamadan önce Concorde Anlaşması’nı imzalayacak konumda olacağımızı düşünüyor ve umuyoruz. Bunun 18 Mart’tan önce olmasını umuyoruz”

Di Montezemolo ayrıca, Renault CEO’su Patrick Pelata’nın eğer sporda maliyetlerin çok daha düşürülmemesi durumunda Formula 1’den çekilebileceklerini söylemesini de önemsemiyor.

Montezemolo: “Söylediği şeyin tam olarak, bir kaç hafta önce Renault Başkanı ile görüştüğüm şey olduğunu düşünüyorum. Maliyetlerle gelirler arasında iyi bir denge kurmanın önemli olduğunu inancını tamamıyla paylaşıyoruz. Bu konuda herhagi bir süphe yok”

“Tekrar ediyorum bunu bir sene önce Max Mosley’in, ‘arkadaşlar dinleyin, maliyetlere dikkat etmek önemli’ dediğinde anlamıştık. Formula 1’in karakterini korumadan büyük bir çaba harcadık”

“2010 için aldığımız kararla birlikte Renault, maliyetlerle ilgili oldukça memnun kaldı ve 2012 sonuna kadar bağlı kalacağız ve 2012’den sonra gelirleri arttırmaya bakmamız gerekyior.”

“Ama şimdi ile 2012 arasında bile, paylar üzerine çalışabiliriz”

Renault takım patronu Flavio Briatore de Fransız takımın F1’den ayrılacağı yönüdeki haberleri reddetti.

Briatore: “Renault ile günden beri maliyetler konsunda daima endişe duydum. FOTa ile olan şey, Renault’un tam olarak F1’de olmasını ümit ettiği şey. Eğer F1’de daha fazla verim lursa 2012’ye kadar herkesle birlikte kalacağımızın sadakatini Bay (Carlos) Ghosn’dan aldık”

“Bay Ghosn, başkanımız Luca di Montezemolo’ya doğrulama verdi. Bay Pelata’nın söylediği oldukça normal, gelirler ve harcamalar arasında bir denge kurmamız gerekiyor. Bu tip ortamda söyledikleri çok normal ve çok özel olduklarını düşünmüyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir