FOTA, FIA'nın Tekliften Memnun Kalmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Ferrari ve Formula 1 Takımlar Birliği Başkanı Luca di Montezemolo, FOTA’nın sporda standartlaşamaya gitmeden maliyetlerin düşürülmesi konusunda FIA’nın isteklerini karşılacak yeterli çalışmayı yaptığına inanıyor.

FIA Başkanı Max Mosley, maliyetlerin süşürülmesini amaçlayan fikirlerin FOTA tarafından görülmesinin hayati önem arz ettiğini açık bir şekilde dile getirmişti.

Maliyetlerin düşürülmesi ile ilgili fikirlerin görüşüleceği FOTA toplantısı öncesinde Ocak ayında Luca di Montezemolo’ya mektup yazan Mosley, sporun hayatta kalabilmesi için aha da radikal önlemlerin alınmas gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Perşembe günü FOTA, gelecek iki yılda maliyetlerin daha da azaltılmas için planları açıkladı ve Montezemolo, yeteri kadar iyi fikirlerinin olduğunu hissediyor.

Luca di Montezemolo: “Herşeyden önce önemli olan şey, sonuçta Formula 1 adına yatırım yapmak için masaya para koyan kişi ve şirketler olan takımlar ve otomobil üreticilerinin, 2010 için bu önemli maliyet düşürmelerinde fikir birliğine ulaşmasıdır.”

“Ve bu, 2009 için herhangi bir zorlama olmaksızın başarılmıştı. Çünkü 2009, yani bu sene, önemli”

“Eğer bu maliyet tasarrufunu yapmamış olsaydık, bir çok takım için F1’deki aktivitelerini sürdürmek çok zor olacaktı. Önümüzdeki günlerde FIA başkanı ile görüşeceğiz ve bu önemli kararda Dünya Konseyi’ni bilgilendireceğiz. Çünkü gördüğünüz gibi bu kararlar, çok kısa sürede alındı ve önemli maliyet tasarruflarının olduğunu düşünüyorum”

“İyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum ve bunların, F1’in DNA’sına ağır bir şekilde etki edecek kararlar olmadan, F1’in karakterini sürdürebileceğinde hemfikiriz.”

Montezemolo, FOTA’nın amacının, 2010’da takımların bütçelerini %50 oranında düşürmek olduğunu da belirtti.

Montezemolo: “Belki gelecek aylarda daha duyarlı olabilriz. Ama bu, 2010 için zaten aldığımız kararlarla başardığımız bir amaç”

Di Montezemolo, takımların hâlâ bu spordan daha fazla gelir elde etmenin yollarını aradığını kabul etti ama bunun Benie Ecclestone’den daa fazlasının istemek yerine daha fazla gelir toplamak olduğunu söyledi.

Montezemolo: “Bazı aktiviteleri geliştirirsek gelirlerin miktarını arttırabiliriz. Çok inandığımız şeylerden biri, yeni medya. Bu yüzden payı koruyacağız ama adetleri arttırabilriz. Çünkü 2012’ye kadar bağlı kalacağız”

Di Montezemolo, takımların aldığı gelir payının, Concorde Anlaşması’nda belirlendiğini ve 2013’ten önce değişecek gibi grünmediğini ifade etti.

Montezemolo: “FOM ile aramızdaki diyalog, tabii ki açık bir diyalog. Onlara 2012’ye kadar sadık kalacağız ve sonuçta dünyanın bu hızlıyla yarın sayılır.”

“Şimdiden o tarihe kadar yeni medyanın kullaımının geliştirilmesinin mümkün olduğunu düşünüyoruz. Ama 2013’ten sonra bu daha da mümkün olacak. Tekrar, bizim bağlılığımız 2012 sonuna kadarıdr”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir