Magnussen Cezalardan Bıktı

yazar:

kategori:

Kevin Magnussen, Belçika’nın ardından İtalya yarışında da ceza alması nedeniyle kızgın olduğunu söyledi.

Belçika’da Fernando Alonso ile olan mücadelesindeki sertliği nedeniyle ceza alan Magnussen, bu sefer de Valtteri Bottas’ı pist dışına attığı için 5 sıra cezası aldı. Sonuç olarak Magnussen 7. sırada tamamladığı yarışta 10. olarak 1 puan alabildi.

Magnussen “Bu konu hakkında ne düşündüğüm önemli değil çünkü düşüncelerim cezayı değiştirmeyecek. Kurallar böyle ve bana ceza vermişlerse bu kuralları çiğnediğimi gösterir. Bu kadar basit. Bu cezaları almak biraz sinir bozucu ancak olanları analiz edip Singapur öncesinde neler öğrenebileceğime bakmalıyım.”

“Elimden geldiği kadar frene geç bastım ve tamamen sağa doğru kilitlendim. Valtteri adil bir sürücü ve onu pist dışına atmamı gerektiren bir durum yoktu. O olağan üstü iyi bir sürücü. Ceza aldığım için üzgünüm çünkü harika bir yarıştı. Öylesi harika bir sürücüye karşı mücadele ettiğim için gerçekten keyif aldım.”

“Start çok iyiydi ancak ilk turda ikinci sıraya yükselmemin ardından pozisyonumu koruyamayacağımı fark ettim. En azından ilk pitlere kadar koruyabilirsem büyük fark olacağını düşündüm. Geçmelerine izin verirsem fark olmayacaktı. Pite kadar arkamda tutmaya çalıştım ancak sonunda tek bir puandan fazlasını alamamak kötü oldu.”

“Yine de iyi bir yarıştı ve bizi ilerletecek bazı olumlu şeyler oldu.” dedi.


Yorumlar

“Magnussen Cezalardan Bıktı” için 27 yanıt

  1. Savunma çizgisinde viraja giren bir pilot(not: dışardaki pilotla yan yana ise) viraja daha önce gireceği için virajın içindeki çizgi ona aittir.

    Yani orda Botas yanında dönmek için zorladı aynı şekilde Kevin de öyle. Orda yapabilecek başka bir şey yoktu. Olması gereken Vettel ve Ric olayında ki gibi olmalıydı.

    Bir araç boyu geçemediğin aracın virajın içinde dışarı doğru açılacağını anlayıp fren yapmaktır doğrusu. Ha Botas gibi böyle yapsan ne olur 1 kaza olur 2 pist dışına uçarsın 3 şanslı ve yanında ki sakin biri ise geçersin.

    ( not: Hatırlarsınız 2008 spa. Orda kaza olmaması için Lewis şikanı kesti ve Kimi onu dışarı atmış olsa bile dahil yerini vermek zorundaydı ki verdi de.)

    Burda Kevin e ceza veren ……. lar yarışmak ne demek bilmediği çok açık. Bilse buna ceza vermez. Yani burda Kevin sonuna kadar haklı aynı şekilde Spa da haksız olduğu gibi. Ama biz McLaren lıyız alışkınız bunlara. Koymuyor artık.

  2. bence ceza az bile geldi
    savunma yapmak ile yanına geleni dışarı atmak ayrı kavramlar

    belçikada da öyle yaptı bu yariştada öyle..

    aklı sıra koltuk kapma şavaşında kendine pay çıkarıyor lakin ipleri Alonsonun elinde

    mc larene gelirse topun ağzında perez gibi bir sona doğru gitmekte

    şu anda akıntıya karşı kürek çekiyor ve uygun rüzgar

  3. Magnussen orada nereye gitsin, dışamı açılsın tekrar bottas geç diye, ceza çok ağır karardı

  4. OtonomAktor avatarı

    Bu yaristaki ceza agirdi ama ceza alsada magnussen ilk kez gözüme bu kadar girdi bu yarışta performansini beğendim ceza gelince üzüldüm yazik oldu. Umarim bu performansi devam ettirebilir. Eğer ettirirse bence seneye bir sansi daha hak eder mclarende.

  5. fia yumuşak tavır izleyeceğim diyor ama magnussen’e iki yarıştır ceza çıkıyor. Burada herhangi bir hasar verdiği de yoktu bottas’a. Cidden komik sonuçlar çıkıyor bazen

    1. ya apo hasar ne demek sen ilk önce onu öğren. illaki temas gerekmez. sen arada böyle haberlerin altında saçma yorumlar yapıyosun. zaten bir haber çevirirsin kendin bile anlamazsın. bunu gördük. ne istiyorsun. caterham şampiyon olmasını. 😀 .

      1. OtonomAktor avatarı

        Abdullah Beyin emeğine saglik oturduguniz yerden elestirmek kolaydir. O kadar biliyorsaniz yetki alin siz çevirin haberleri. İnsanlar kendi hayatlarindan arttirip şurda emek veriyorlar. Böyle saçma yorumlarla insanlarin olan şevkini kirmaya hakkiniz yok.

        1. Saçma yorum mu. Neresi saçma. Adam bir grafik yayınlıyor. Ne olduğunu ben de bilmiyorum diyor. Ama haber yaptım diyor. Demiş ki. fia yumuşak davranacağım demiş cezalarda. ama magnussene 2 haftadır ceza veriyor diyor. ne yani adamlar yumuşak davranıcaz demişler ceza vermicez veya magnusene bundan sonra ceza vermicez dememişler ki. hata olursa elbette ceza olacak. adamlar bu yarışta 20 sn de verebilirlerdi. ama vermediler . umuşak davranmadıklarını nerden anladınız. sonuç olarak magnusene verilen 2 ceza da bence tam yerinde ve ayarındaydı. ayrıca. hayatından zaman ayırıp haber yapıyor diye. her yazdığına her yaptığına evet haklısın tamam doğru mu diyeceğiz. ortada yanlış bir şey varsa tabi yazıcaz. sitede de bir sürü reklamlar var. bedavaya da zaman ayırdıklarını da sanmıyorum. 😉

    2. Cidden verilemiycek bir cezaydı…Fia nın ahmaklıkları….Sezon sonuna kadar devam eder böyle….Adamına göre muamele yapmaya devam ederler…

    3. fia adamına göre ceza verir

  6. Bence ceza doğru dönecek alan bırakmadı.Bottlas şikana ilk dönemeçde yanındaydı 2. dönemeçde ise Magnussen bottlasın üstüne kapandı.

  7. Benim anlamadığım 5 sn dur kalk cezası neden yarış sonucuna ekleniyor? Madem bir kural koyacaksınız her yarışta değiştirmeyin.Alonso’nun Belçika’da çektiğiyle bu hiçbir şekilde karşılaştırılamaz.Alonso bu yüzden 3 sıra kaybetti Belçika’da.

    1. Belçika’da Alonso normal pitine girdiğinde 5 sn dur kalk cezasını çekti diye hatırlıyorum. Eskiden bu tip cezalarda pite ayrı geliniyordu ve duruluyordu. Şimdi ise öyle ceza çok ağır olduğu için pite girdiğinde durduruluyor. Bu yarışta ise Magnussen zaten pitini gerçekleştirdiği ve bir daha girmeyeceği için yarış sonucuna eklendi.

      1. On saniye dur kalk cezası vardı ve sonrasında lastik falan değiştiremiyordunuz.

      2. Fakat bunun adil olduğunu düşünmüyorum.Ceza çok hafiflemiş oluyor.Onun yerine yarıştan sonra inceleme yapılabilirdi.Tamam belki ben de cezayı doğru bulmuyorum fakat enteresan şekilde kurallarda açıklık var.

  8. bence bottas’a karşı yaptığı ceza gerektirmiyordu, fakat dikkatimi çeken bir şey var Magnussen ile alakalı, frenaj noktasında çok sert bir şekilde çizgi değiştiriyor, şu ana kadar yarıştığı pilotlar bir şekilde bu adamı idare etti ama kendisi gibi birisine rastlarsa arkadan bodoslama biri girecek buna demedi demeyin…

    1. ceza ya da uyarı verilecekse dediğin gibi frenlemede yön değişimine verilebilirdi. Ben de öyle olduğunu gördüm.

  9. Magnussen-Bottas arasındaki olay, Massa-Hamilton olayının aynısı. Massa Hamilton’a nasıl alan bıraktıysa Magnussen de aynısını yapabilirdi.

    Ceza doğru.

  10. Spa’daki cezayı anlarımda burdaki ceza neydi allah aşkına çocugun yarış hevesini kırıyolar resmen.

  11. Kimse kevini tek laf dahi etmesin! Neden mi?
    1)Jenson Button gibi bir dünya şampiyonunu her yarışta geçmeyi başarabiliyor.
    2)Daha ilk senesinde araçtan maksimumu elde edebiliyor.
    3)Yıllardır F1’in içerisindekilerle kafa kafaya mücadeleye girişmekten korkmuyor.

    Ayrıca bugün aldığı cezaya gelince önceki yıllarda ben gerek Alonso gerek Vettel gerek Hamiltonun aynı hareketi rakiplerine yapıp ceaza almadıklarını çok net hatırlarım.2 Yarıştır çocugun hakkını yiyorlar.
    Geçen yarış alonso bile o kadar büyütülcek bişey degil tur bindiriyorduk demişken ceza verilmiş olması tuhaf şeyler bunlar … F1 i mahvetmek istiyor FIA!!

  12. Fia tuhaf bir kurum.Bir kişiyi gözüne kestirdi mi sonraki kurallara bakmıyor bile.Direk isimlere göre ceza veriyor.Bu aralar Magnussen fazla göze battığı için ceza aldı bu yarışta.Gel de geç demesini bekliyorlar herhalde.Ama Belçika’da ki ceza doğruydu.

  13. Sanki kolay ceza alıyor gibi

  14. Yanlış hatırlamıyorsam bu sezon 3 ceza aldı. Bunlardan sadece 1 tanesinde Raikkonen ile temasından aldı. Massa ile olan yarış kazası var.

    Bence Magnussen’in 2 tanesinde hatası yoktu. Ancak Magnussen’in bukadar agresif ve sert savunma yapmasının tek nedeni McLaren, Button deneyimli bir pilot ona gelecek sezon seninle yarışmayabiliriz diyebilirsiniz ama ilk sezonu olan bir pilota gidip koltuğun belirsiz dememelisiniz daha sakin yarışması sağlanmalı Kvyat gibi aracından maksimumu alıp sürmesini istemelisiniz. Force India ile mücadele edebilen bir araç ile Williamslar ile mücadele etmeleri isteniyor. Bana göre aracı çok iyi sürüyor araçtan alabileceğinin en iyisini alıyor ama elindeki araç bu ve ondan daha fazlasını alması istenerek baskı altına alınıyor. 2 sezondur tek podyumu bu çocuk aldı şanslıydı belki ama elinden geleni yaparak aldı inşallah 1-2 sezon daha şans verirler ozamanki olgunluğuna bakıp karar vermek gerekir.

  15. esasen haberin resmi bile durumu özetliyor.

    (bilinçli bir şekilde ya da olması gereken hızı kestirememe hatasıyla), dönemeyeceği kadar yüksek hızla viraja girip, dönemeyip dışarı çıkmak zorunda kalan bottas’ın bedelini hiç bir kastı olmayan magnussen ödedi.

    saçma ve ağır bir karardı.

    1. Fernando_Alonso_Diaz_2005 avatarı
      Fernando_Alonso_Diaz_2005

      Viraja yanyana girdiler magnusen ilk önce virajın içinde kaldı sağ tarafda bottasda dış taraf olan solda kaldı ama Magnusen tekrardan sadece virajda kendi varmış gibi yarış çizgisine doğru yönelince sol ön tekerini bottasın sağ ön tekerini vurup bottası dışarı attı resim magnussenin bottası vurup dışarıya atarken ki hali

  16. Murat Aksoy avatarı

    Her iki ceza da verilmeyebilirdi. Kevin iyi mücadele ediyor. Gelecek yıl takımda kalacağına inanıyorum.

  17. Bence bu yarıştaki ceza ağırdı.Bottas yavaşlayıp o virajı dönebilirdi fakat kendisi pistin dışından geçti.Herhalde sıra kaybetmemek için yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir