Button ve Perez İkili Mücadelelerinden Keyif Aldılar

yazar:

kategori:

Sergio Perez ve Jenson Button, İtalya GP’de uzun süren ikili mücadelelerinden oldukça keyif alarak ayrıldılar.

Perez ve Button, yarış içerisinde bir çok kez birbirlerini geçmeyi başardılar ancak en sonunda önde kalan isim Perez oldu.

Perez “Yarış çok eğlenceliydi. Sürekli olarak birileriyle mücadele ediyorduk ve her zaman zorladık. Harika bir yarıştı ve şampiyona için önemli puanlar kazanmamız önemliydi.”

“Yarışın en önemli bölümü Jenson ile olan mücadeleydi. Gerçekten hoştu ve bana eski günleri hatırlattı. Onun gerçekten sert bir mücadele edemeyeceğiniz bir sürücü olduğunu ve her zaman temiz olduğunu biliyorum.”

“Yarışın sonunda Kevin’in cezası olduğunu bildiğim için onunla mücadele etmemin bir anlamı yoktu. Jenson’u arkamda tutmaya odaklandım ve bu kolay değildi.” dedi.

Button “İstediğim sonuç bu değildi ancak yine de iyi eğlendik. Sadece istediğimiz yarış performansına sahip olmamamız kötüydü. Yarışa 5 ve 6. sıradan başlayınca sadece puanlı sonuç beklemezsiniz. Daha fazlasını istersiniz.”

“Temiz sürüş yapabilseydik biraz daha iyi olabilirdik ancak trafikte diğer araçların bizi geçmesi, bizim onları geçmemizden daha kolaydı.”

“Checo ile harika bir mücadele oldu. Birinci Lesmo’da yan yana döndük ve bu pek sık olan bir şey değil. Ancak onu geçememem kötü oldu. Çok denedim ancak frenlemede çok güçlüydü ve ona ayak uyduramadım. Bu da viraj çıkışında aracı konumlandırmamda zorlanmama neden oldu.” dedi.


Yorumlar

“Button ve Perez İkili Mücadelelerinden Keyif Aldılar” için 8 yanıt

  1. jenson değilde magnusen olsaydı bu mücadele nasıl olurdu bir düşünün hele..

    perez çıldırır magnusen kamikazesinede ceza kesindi.

    gerçi o boş durmadı tuttuğunu pist dışına attı.

  2. Herkes Button kadar temiz yarışsa, buna benzer çekişmeleri çok izleriz.

  3. Gerçekten biz formula 1 seyircileri için de eğlenceli dakikalar oldu iki pilotu da tebrik etmeliyiz…

  4. Button’ın Roggia’da çizgisi bozulunca, Perez’in Lesmo 1’e gelişte yanına çıkışı ve geçişi. Gözlerimde 1998 Schumacher vs. Hakkinen mücadelesine canlandırdı. Birebir aynıydı, güzel bir enstantane oldu.

  5. Çok güzel bir çekişme oldu aralarında…bu şekilde temiz ve bol geçişli yarışlar beklıyoruz…

  6. Yusuf Hitay avatarı

    pist dışından geçtikten sonra yine de yol vermesi gerekiyordu sanki. çünkü viraj girilirken tam olarak bir geçiş söz konusu değildi sanki, pist dışına taşmasa geçemeyebilirdi. bu olaya inceleme çıkmamasına şaşırdım.

  7. Button çok tecrübeli ve bu tür çekişmelerde hiç çirkeflik yapmaz her zaman yanındakine boşluk bırakır.Fomula 1’in en temiz adamlarından.

  8. nostradamust avatarı

    bence de heyecan vericiydi, kpn gitti gitti geldi :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir