Whitmarsh: "Yeni Puan Sistemi En İyi Çözüm"

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, FOTa tarafından sunulan puan sisteminin şampiyonluk mücadelesini ve yakın yarışları teşvikte en iyi yol olduğunu düşünüyor.

Whitmarsh: “Masada en az 8 farklı teklifin olduğunu biliyorum.”

“Takımlar tarafından göz önünde bulundurlan bir denge var. Seyirci anketlerinden, kazanmaya daha büyük takdir, geçişin teşvik edilmesi vb. şeyler çıktı ve bu ifadeleri de gündeme almamız gerektiğini hssettik”

“Bununla birlikte eğer puanlamalarda çok büyük farklar koyarsanız tabii ki sonrasında şampiyonanın sonucunu daha erken belirleyebilirsiniz.”

“Şuanki puanlama sitemiyle çok heyecan verici geçen iki seon finali oldu. Bu yüzden bunu değiştirmeden önce konunun üzerine çok iyi bir şekilde düşünmemiz gerekiyor. Son bir kaç yılda neler olabileceği üzerinde simulasyonlar yaptığımız bütün farklı tekliflerle konuyu ileri taşıdık”

“Şampiyonu 3 yarış önceden belirleyen bir şey iyi olmaz. Ama sonrasında seyirci anketlerine sadık kalmamız gerektiğini hissettik ve onları es geçmemeliydik.”

FOTA’nın yeni sisteminde Massa ve Hamilton, 2008 sezonunu 113 puanda eşit olarak bitirecekti ama Massa, daha fazla yarış kazandığı için şampiyon olacaktı. 2007 senesinde ise Raikkonen yine şampiyon olacaktı.

Whitmarsh, FOTA’nın henüz bu sistemi FIA ile görüşmediğini söyledi ama bunun ilgi uyandıracak bir teklif olduğuna inanıyor.


Yorumlar

  1. katafalk kaya avatarı
    katafalk kaya

    su anki puan sistemi bence gayet iyi. eskisi gibi olsa (10-6-5-4-2-1 idi sanirim) bir yarista puan alacak pilot – takim sayisi az olur. aradaki fark kolayca acilir, sampiyon erken belirlenir falan da filan. tersi olsa, motogp gibi olur. ne o oyle.. bence su anki puan sistemi iyi baya. ideal..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir