FOTA "Kriz F1 İçin İyi Olabilir"

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği, küresel ekonomik krizin gelecekte daha güçlü bir Formula 1 olma yolunda büyük bir fırsat olduğunu düşünüyor.

FOTA dün Cenevre’deki toplantısında gelecekte daha fazla harcamalarda kısıtlama olacağını duyurdu ve bazı önlemleri açıkladı.

Ancak dün açıklanan planların hayata geçmesi için FIA tarafından onaylanması gerekiyor.

Ron Dennis, harcamalarda yapılacak kısıtlama planları çerçevesinde Formula 1’in sadece ayakta kalmayacağını, bunun yanında büyüyeceğini söyledi.

Dennis “İlk hedefimiz harcamaları işaret etme konusuydu. Burada 100’den fazla kişiyi temsil ediyoruz ve onlar bu hedefe odaklandılar ve ilerlemek, bu tür krizleri bir fırsat olarak görüp geliştirmek, mücadele etmek ve bunun yanında F1’i herkes için daha iyi hale getirmek için herkesle görüşmek istiyoruz.”

“Düşmanımız yok, F1’deki hiç kimse bir oyuncu ya da destekçiden başla kimse değil. Burada F1’i daha iyi hale getirmek için varız ve bizi açık şekilde isteğimiz bu.” dedi.

Luca Di Montezemolo “2009’da motor ücretlerinde önemli bir düşüşü, testlerde düşüşü, aerodinamik gelişimde düşüşü sağladık ve kritik adımlar attık. Bu yüzden harcamalarda güçlü düşüş için en önemli seneydi.”

“Bu açıkçası FOTA olmadan olmazdı ve takımlar arasındaki bu birlikten ve başardıklarımızdan oldukça gururluyuz.”

“Hedefimiz 2008’den 2010’a kadar bütçeleri % 50 düşürmek. Bunun yanında 2011 ve 2012 için de çalışacağız.”

“Çok fazla iş yaptık, hatta taraftarlar için de çok şey yaptık. Bunlar önümüzde.” dedi.

Ancak Montezemolo FOTA’nın takımların gelir dağılımı konusunda da çalışması gerektiğini düşünüyor.

Montezemolo “Harcamaları düşürme konusunda çok meşgul olduk ve artık gelecekteki gelir dağılımı konusunda çalışmak zorundayız.”

“Bu her şirkette otomatiktir, harcama ve gelirler arasındaki denge mevcut takımların geleceğini garantiler ve yeni katılımcılara kapı açar.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir