Heidfeld, BMW'nin Şampiyonluk Şansından Ümitli

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, bu sene BMW Saubr2in şampiyonluk için mücadele etmesi konusunda umutlu.

Alman takım bir yarış galibiyeti aldığı geçen sezonu üçüncü sırada tamamladı; 2009 amacı ise hem takımlar hem de pilotlar şampiyonluğu için mücadelenin içinde olmak.

Hedefinin sezon boyunca F1.09’dan tam randıman alabilmek olduğunu belirten Heidfeld, takımının bu sene de kendisine belirlediği hedefi başaracağı konusunda iyimser.

Heidfeld: “Amacım, araçtan mümkün olan herşeyi, her turda, her haftasonu elde etmek”

“Aslında mümkün olan şey, teknik performansımız tarafından yüksek düzeyde olmak”

“Takımın amacı, 2009’da mücadelenin içinde olmk Geçen bir kaç senede geçiş hedeflerimizi her zaman başardık ve bunu 2009’da tekrar yapabilmeyi umuyorum”

Jerez’dki testlerin son günü Perşembe en hızlı tur derecesine mza atan Heidfeld, aracın testlerde şimdiye kadarki gelişiminden memnun olduğunu söyledi.

Heidfeld: “Bu sene hazırlıklarımız, bir keşif gezisi gibi oldu. Araçla ilgili, hepimizin onlarla tutunma elde etmemiz gerektiği bir çok yeni parça var ve bu çok eğlenceli. Benim açımdan şimdiye kadr yürüttüğümüz testler çok olumluydu”

“F1.09, tamamıyla yeni geliştirilmiş bi araç için zaten oldukça iyi sürülebilirdi ve ayar değişikliklerine de iyi tepki veriyor.”

“Dayanıklılığı hâlâ geliştirebiliriz ama çözülemeyen herhangi bir sorunla karşılaşmadık ve bir çok rakibimzden daha fazla yol katetttik. Bununla birlikte testlerdeki kısıtlama, pistte kaybedilen her sürenin zarar vereceği anlamına geliyor.”

“İstikrarlı bir şekilde geliim gösterebildik ve hâlâ gelişmemizi sağlayacak bir çok fikir var”

BMW Sauber pilotu, takımının henüz ne kadar güçlü olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtti.

Heidfeld: “Ne yazık ki, bunun bizi rakiplerimize göre nereye koyduğunu söyleyemem. Herke testlerde kartlarını kapalı oynuyor”

“Yakt yükleri şöyle dursun, diğerlerinin ne tür bir program üzerinde çalıştığını bilemezsiniz. Bütün bu tahmin oyunları Melbourne’de son bulunca mutlu olacağım”


Yorumlar

  1. Bu Kubicayı göklere çıkarıp Heidfeldi yerin dibine sokan zihniyete de hastayım. 2009da dediklerinizin olmadığını görünce neler diyeceksiniz çok merak ediyorum.

  2. williams f1  team avatarı
    williams f1 team

    kubıca var ken bıraz sampıyonluk hayalı kurmak onun ıcın hayal bmw ona sampıyonluk destegı vermez ona

  3. inşallah ilk yarış galibiyeti alırsın hemde 2-3 kez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir