Fiat Başkanı Montezemolo’yu Azarladı!

yazar:

kategori: ,

Fiat’ın patronu Sergio Marchionne Luca di Montezemolo’nun İtalya GP’sinde yaptığı demeçten dolayı kendisini ciddi şekilde azarlayan bir açıklama yaptı.

67 yaşındaki Montezemolo’nun Ferrari’deki görevinden ayrılacağı söyleniyordu, ancak Ferrari başkanı Cumartesi günü bu söylentileri yalanlayarak böyle bir şeye sadece kendisinin karar verip açıklayabileceğini söylemişti.

Ancak Fiat’ın şef yöneticisi Marchionne bu demece olumsuz şekilde yanıt verdi ve Montezemolo’nun ne zaman ayrılacağına şirketin karar vereceğini söyledi.

“İyi arkadaşız ancak söyledikleri kendime de söylemediğim şeyler. Ekonomik sonuçlar olarak Luca harika işler yapıyor. Kendimi de baz alarak konuşuyorum, bu şirketi çok iyi tanıyorum. Pozisyonlar oluşturmak ve birisinin kuralları dışarıdan yıkabileceğini söylemek tamamen boş laf.”

“Bu benim için de böyle, hepimiz şirkete hizmet ediyoruz. Şirket planları değiştirdiği zaman ve artık yeni fikirler olmadığı zaman birşeyler değişir. Kimse vazgeçilmez değildir.”

Marchionne ayrıca Ferrari’nin şu anki performansının kabul edilemez olduğunu ekledi.

“Ferrari’nin kalbi F1’de kazanmaktır. Sürücülerimizi 7 ve 12. sırada görmek istemiyorum. En iyi sürücüler, özel yapılar ve çok iyi mühendislerle birlikte 2008’den bu yana kazanamadık.”

“Ferrari için önemli olan sadece maddi sonuçlar değildir, aynı zamanda kazanmaktır ve biz altı yıldır sıkıntı yaşıyoruz.”


Yorumlar

“Fiat Başkanı Montezemolo’yu Azarladı!” için 20 yanıt

  1. Ferrari’nin başkanı Luca Di Montezemolo, önümüzdeki ay görevi bırakacağını duyurdu.

    İtalya Grand Prix’si konusunda hakkında çıkan iddialar sonrasında koltuğu sarsılan Ferrari’nin başkanı Luca Di Montezemolo, istifasını verdi.

    67 yaşındaki yönetici, geçen hafta üç yıl daha takımda kalacağını söylemiş ancak takımın sahibi Sergio Marchionne tarafından tepki görmüştü.

    Di Montezemolo, 1973’ten bu yana Ferrari bünyesinde görev yapıyordu.

    1. 5dk önce Euorsport tweetledi

  2. ingilizce kaynaklarda 300 milyon euro gibi bir tazminattan bahsetmiyor. hürriyet muhabirinin f1 bilgisi de “1. pilot alonso, 2. pilot raikkonen” gibi bir ifade kullanmasından anlaşılıyor. hürriyetteki haber uydurma olabilir.

  3. Muammer UYAR avatarı

    Pilotları tartışmaktan sıra gelmiyor ama montezemolo mattiaci gibi üst düzey yöneticiler pilotlardan fazla maaş alıyorlar.Çünkü bu adamlar sadece Formula 1 projesinden sorumlu değil. Marka içinde bi çok alanda görevleri var. Geçen bundan bahsettiğimde bi arkadaş saçmaladığımı söylemişti.

  4. montezemoloya 300 milyon euro tazminat mı yuh o parayı bunu göndermek için vereceğine bastır parayı neweyi getir de takım birden ivmelensin başka yolu yok motordan kısıyorsan aerodinamin iyi olacak ama ferraride ikiside yok bastır parayı getir neweyi bak o zaman nasıl işler yoluna giriyor …

  5. bu adamın tazminatını hesap makinesiyle bile hesaplayamazsın 🙂

  6. Onur Gentas avatarı

    Monte kendisi ayrılmadığı sürece gönderilmesi pek mümkün görünmüyor. Bu adamın kontratında eminim ciddi maddeler vardır. Öyle ucuza gönderemezler. Kısaca kontrat sonuna kadar beklenmesi gerekecek gibi.

    1. 300m EURO olduğu söyleniyor

      1. Pardon ama birşey diyebilir miyim??? OHAAAAA….300 milyon mu? Bu rakam gercekcımı?

        1. hurriyette yazıyordu bakın isterseniz

          1. Onur Gentas avatarı

            Evet doğru öyle görünüyor. Fiat bu rakamı ödermi sizce?

            1. vallahi sanmıyorum ama ferrarinin işleri belli olmuyor. adamlar 30 m raiye verdiler. verirler mi verirler

              1. Yok artık ya….bunlar uçmuş ya…500 mılyon dolar gıbı bır para….bu kadarlık bır kontrat duyacagım gorecegım aklıma gelmezdı…Tamam ıyı pılotların ferrarı de mercedeste redbulll da yuksek rakamlar aldıgını bılıyoruz da…Bu para ayrıca bu adam fazla..kımse kusura bakmasın..

          2. Hesap ettım bu parayı kazanmam 50000 sene cıvarı surecek….

      2. OtonomAktor avatarı

        bu beceriksiz ırkçı adam bu parayı kazanabiliyor vay anasını be.

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Alın artık bırakın lütfen yine kar edersiniz ya

  8. Monte en fazla 1 sene daha kalır sonra yolcu.

  9. maalesef haber sabahleyin hurriyet.com daydı. bu kadar önemli haberin bu kadar gecikmesi şaşırttı beni

  10. maalesef haber sbahleyin hurriye.com daydı. bu kadar önemli haberin bu kadar gecikmesi şaşırttı beni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir