Vettel Singapur’da Yepyeni Şasi İle Yarışacak

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, Sebastian Vettel’in sıradaki Singapur yarışında yepyeni bir şasi ile yarışacağını duyurmuştu.

Bu gelişme ile Sebastian Vettel son 3 yarışın 3’ünde farklı Red Bull şasileri ile yarışmış olacak.

Red Bull takımı, Sebastian Vettel’in Belçika’da kullandığı şaside bir sorun bulmuş ve İtalya’ya başka bir şasi getirmişti. Ancak anlaşılan o ki İtalya’da kullanılan şasi yeni bir şasi değil, daha önceki yarışlarda kullanılan şasiymiş.

Vettel’in İtalya’da da sorun yaşamasının ardından Red Bull, sezonun kendileri için en güçlü yarışlarından birisi olması beklenen Singapur’a tamamen yeni bir şasi getirerek Vettel’in iyi sonuç alması için çalışacak.

Christian Horner “Sezonun son çeyreği etkileyici olacak. Sebastian son dönemde sıralamalarda ve yarışın ilk bölümlerinde makul seviyede mutluydu.”

“İtalya’da performansı eksik değildi. Sadece Ricciardo ile stratejileri farklıydı.” dedi.


Yorumlar

“Vettel Singapur’da Yepyeni Şasi İle Yarışacak” için 28 yanıt

  1. bu sefer yeni değil yepyeni bir şasi olucak süpriz göreviliriz bence

  2. ”Benim şahsi fikrim Vettel 2015’te Ferrari ya da Mclaren anlaşması yapmış olabilir. Bu durum da Red Bull ‘un Ricciardo’ yu 1.pilotluğa hazırlamasını gerektiriyor. Yoksa bu kadar mekanik sorun, stratejik hata başka türlü açıklanamaz.”

    süper bir teori kısaca bu turbolu araçları parmak çocuk kullanabilecek kabiliyetde değil demek bu kadar zormu..

    yüzbin dereden yüzbin su bağlamışsınız yok öyle yok böyle

    size göre süper yetenek kof bir şampiyon değil belki..

    sonuçlar ortada bizce ekstra bir yeteneği yok

    önden başlamak ve ebd li bir aracı yoksa

    nokta.

  3. Adam geçen seneler, her yarışa başka bir kaskla gelirken ; bu sene her yarışa yeni bir şasi ile gelir hale geldi. Seneye allah bilir ne yapcak 😀

  4. Muammer UYAR avatarı

    Singapur dan sonra:
    “Vettel önümüzdeki hafta 2015 aracıyla yarışacak” :))

  5. günaydın aga ısrar etme kalk gel bizim ferrariye,ne varsa gene ferraride var böyle arada kaynıyon be hacı olmuyo :D:D 😀 😀

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Ferrariyi ben bile kurtaramam kardeş

      1. umutsuz vaka diyorsun yani 😀 😀 😀

  6. Gerçekten bir sorun varsa değiştirilsin elbet. Ama Red Bull’dan bu tür hareketleri biliyoruz. Ricciardo’nun şasisini değiştirmedikleri sürece sorun yok 🙂

  7. İyi de biz eleştirimizi seviyeli bir şekilde yapıyoruz.Ben burda çıkıp velet desem senden ne farkım kalır?

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Farkımız tarzımız

      1. Maalesef o tarz değil.Tarz dediğin hakaretle olmaz.Hakaret edersen küfürbaz olursun tarz değil.

      2. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Sinan Uzunoğlu’nun tarzı mı?
        Mehmet Günaydın tarzı mı? 😀

  8. Ha bir de şasi değiştirme olayını Red Bull ‘un Vettel’i kayırması olarak algılayan arkadaşlar var ki akıl alır gibi değil. Yukarıda da yazdığı gibi Vettel’e zırt pırt şasi değiştirmiyorlar. Monza’da şasi değiştirme kararı alınmasına rağmen sıfır şasi verilmedi Vettel’e.

    Bir de Vettel bu yıl (mekanik arızaları saymıyorum) Kanada ‘dan bu yana ikinci pilot muamelesi görmektedir. Nedenini de aşağıda yazdım.

    Ricciardo’ya sözüm yok. Müthiş bir performans, harika bir yetenek. Nasıl ki EBD dönemi aracı Vettel’ in eline bir eldiven gibi yapıştıysa turbo araç da Daniel ‘e öylesine uydu.
    Ancak bu Onun süper şansa sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. (Anthrax’ ın bana katılacağı tek nokta budur herhalde :))
    Ha bu arada Kanada – Macaristan – Belçika ‘da Mercedes’ in başına gelenleri ayrı bir yere koyarsak Ricciardo ‘nun tüm bu yarışları kazanmasının en büyük nedeni Vettel ve ona yazılan stratejidir.
    Neden mi?

    1-Kanada
    Vettel Ricciardo’ nun önündeyken iki kez (bilinçli olsalar bu kadar olurdu) Hulkenberg ‘in arkasında pitten çıkınca Ricciardo’ nun arkasında kaldı. Sonrasında yarışın açık ara en hızlı ismi Massa ‘ya uyguladığı müthiş savunmayla geçmesine hiç izin vermedi ve Ricciardo’nun yarışı kazanmasını sağladı. Bu savunma Ham-Ros Bahreyn / Alo-Vet İngiltere ile birlikte en iyi üç savunmadan biriydi kuşkusuz.
    Ayrıca Kanada Vettel’in gerçek anlamda Ricciardo’dan hızlı olduğu iki yarıştan biriydi bu yıl. (Diğeri Malezya)

    2-Macaristan
    Yağmurdaki SC’den sonra mecburen girilen pitlerde galibiyet zaten Ricciardo’nun kucağına gelmişti. Ancak tek tehdit Hamilton’du. Peki bilin bakalım onu tam 18 tur boyunca kim arkasında tutup, Ricciardo ‘nun kazanmasını sağladı?
    Bu yarışta Ricciardo’nun taze lastiklerle de olsa Hamilton ve Alonso’yu geçmesi harikaydı tabi ancak yine de Hamilton Vettel’in arkasında kalmasa yarışı kazanacaktı. Ayrıca bu yarış Alonso’ nun da en iyi yarışıdır bu sene.

    3- Belçika
    Ham-Ros kazası ayrıca konuşulur ama,
    Rosberg, Vettel’in arkasında zaman kaybetmese, geçemeyince zorlayıp lastik yakmasa ve strateji değiştirmese bu yarışı rahat kazanırdı. Yine Ricciardo kazandı ve yine Vettel ‘in desteğiyle.

    Şimdi kimse kalkıp da Red Bull Ricciardo’ yu kollamıyor yeteri kadar demesin.

    1. Soyledıklerın olmus ve mantıklı şeyler…

      Fakat dostum bunların hepsinin olmamasını sağlayacak şey en başa doner değil mi ?
      Pole Ricci’nin önünde olsaydı da bahsettıgın yarıslarda bahsettıgın pilotlara savunma yapmak zorunda kalmasaydı, yavaş olunca doğal olarak savunma yapmak zorunda kalırsın..
      Peki ya Ricci savunmasınınen tane katı kadar hep atak yapıp hızı saysesınde saldırgan pozisyonunda oldu..

      Yanı gayet basıt bor sonuc var ortada hızlı olan atak yaparak yarımaya devam ettı (Ricci), yavaş olan ise (Vettel) savuma yaparak yarışmaya devam ettı.. e buda pek tabi Ricci’nin işine yaradı…

      Yanı senın tezini dikkate alırsak takım arkadaşına yenılen çoğu pilot arkasında tuttukları sayseınde takım arkadaşının önde olmasını sağlamıştır demek buda ne derece bir teori olusturuyor farkındasındır 😉

      1. Kesinlikle yazdıklarına katılıyorum. Zaten yazımda da bahsettigim gibi Ricciardo’ya sözüm yok. Özellikle yarış içinde bu yıl Vettel’den çok daha başarılı olduğunu kabul etmemek aptallık olur.
        Ancak şasi değiştirme olayını Vettel’in Ricciardo’ya göre kollanması anlamına getirenlere sözüm. Vettel’in stratejileri genellikle Ricciardo’nun stratejisini tamamlamaya yönelik. James Allen dün Monza’daki strateji nedeniyle Red Bull ‘u açıkça suçladı. Ona göre Red Bull Vettel’ in stratejisiyle Ricciardo’ya hizmet ettiler.
        Bir de,
        Sadece şu anki farkın ana nedeni hız değil. Öyle olsaydı son 3 sıralamada Vettel önde olmazdı.
        Farkın nedeni lastikleri kullanmak. Bariz.
        Vettel’in aracı özellikle Spa’da hem downforce üretemedi hem de lastikleri çok çabuk bitirdi.
        Şasi değişimine bu sebeple karar verildi

  9. Noolucak Prostunda dört şampiyonluğu var.kendisinin ismini bilen kaç kişi kaldı ki?İt … yel götürür.
    Seyrettin mi bilmiyorum.Kara şimşek diye bir dizi vardı.Adam figürandan farksızdı.Bütün işi araba yapıyordu.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Alonsonun da bütün işini arabası yaptı alonso koştumu arabayla ?

      1. Alonso’nun dört şampiyonluğu yok.Takım arkadaşı tarafından hemde takıma yeni gelmiş biri tarafından ezilmiş değil

  10. Her Vettel haberine üşüşen kargalar yine şaşırtmadılar, yine buradalar.

    Arkadaşlar sizin de işiniz zor, gerçekten üzülüyorum.
    4 yılın acısını burada laf geveleyerek dindireceğinize inanıyor musunuz gerçekten.

    Bir kaç sorum olacak.

    -Yarış sonrası Marko’nun ve Horner’ın yine yeni yeniden Vettel’den yanlış strateji nedeniyle özür dilediğini biliyor musunuz.
    -Monza’da sert lastikle en çok tur atmak zorunda bırakılan kişi, lastik sıkıntısını belki de gridde en çok yaşayan kişi Vettel değil miydi?
    -James Allen ‘ın Red Bull takımını Vettel’in yarışını Ricciardo’nun stratejisine kurban etmekle suçladığını biliyor musunuz?
    – Size göre yeteneksiz, rakibinden tokat yiyen, parmak çocuk nasıl oldu da son 7 sıralamada Ricciardo’yu 5 kez geride bıraktı?

    Benim şahsi fikrim Vettel 2015’te Ferrari ya da Mclaren anlaşması yapmış olabilir. Bu durum da Red Bull ‘un Ricciardo’ yu 1.pilotluğa hazırlamasını gerektiriyor. Yoksa bu kadar mekanik sorun, stratejik hata başka türlü açıklanamaz.

  11. şaka gibi . Ricardo ‘ya yönelseler belki az da olsa şampiyonluk şansı için kapışacak. Bunlar resmen macera arıyorlar. sırf vettel bu duruma düşmesin diye umarım ricardo’ya sıkıntı çıkarmazlar. horner oldum olası sevmiyorum. Herifin bakışları bile tehlikeli 🙂 . Bu adama sen şaside değiştirsen extra motorda taksan nafile
    adam düz mantık. Halen hızlı sürecem diye lastiklerin anasını ağlatıyor. ricardo ise yeri geldimi yumuşak kullanımla lastik saklayıp , fırsatını buldumu agresif hamlelerle atağa geçiyor. Bu strateji ve beceri işidir.
    Vettel’e bir boy büyük gelir. adam alışmış önü boş kaptır gitsin , 4 senedir adam gibi kapışmalı zevkli ve helal olsun rakipleri tek tek avladı dediğimiz kaç yarışını izlediniz. Ricardo şimdiden birinci olduğu yarışlara bakın , onuda geçtim monza ya bakın adam son anlarda sürekli rakipleri zorlayan bir pilot oldu. en azından araçtan maximumu çıkarıyor.

  12. ric in aracı 0.5 sn yavaşlatın olsun bitsin

  13. Arabaları karşılıklı olarak değiştirsinler.Yada sokaktan geçen birine arabayı kullandırsınlar.Sonuç değişmezse sorunun kaynağı bellidir.

  14. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Vettel geçilmesini şasiye bahane ediyor olabilir.Bu değişen kaçıncı şasi.Eğer yine Ricardonun gerisinde kalırsa ciddi manada sorgulanabilir.Hadi onu da geçtim bu senenin ardından bir de önümüzdeki sezon yine böyle manzara ile karşılaşırsak Vettel’in Ricardo ile bile mukayesesi yapılabilir.

  15. Muhetemelen Vettelin lastik aşındırma sorununa bi çözüm bulamıyolar onun için şasi deneyip duruyorlar ama bu durum 2015de de devam ederse yandı gülüm keten helva… 😀

  16. Horner bırak bu lafları…Aklınca vettel i aklıyosun gözümüzde…Her yarıs bırak şasi yi takımı değiştirsen bu sene bu kadar vet ten hatta seneye de böyle takılır…Vettelin hala güçlü bir pilot olduguna ınanıyorum ama kendini saldı cayıra mevlam kayıra durumunda….

  17. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Bir daha kine Mercedes’in şasiyi getirecek heralde Red Bull 😀 .

  18. Yusuf Hitay avatarı

    yeni, yepyeni, yepisyeni. ama sonuç yine aynı :/

  19. Boş yere yorulmayın.Vettel Ricciardo’yu geçemez.Her yarış 1 şasi değiştirir artık.Suçu kendisinde arayacağına aracın parçalarında arıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir