Michael Schumacher Evine Döndü!

Formula 1’in efsane sürücülerinden olan ve geçtiğimiz senenin sonunda Aralık ayında geçirdiği kayak kazasından nedeniyle hastanede rehabilitasyon süreci devam eden Michael Schumacher sonunda evine döndü.

Uzun süre Grenoble’deki hastanede tedavi gören Schumacher, haziran ayında Lozan’da bir rehabilitasyon merkezine taşınmıştı.

Son yapılan açıklama ise Michael Schumacher’in İsviçre’nin Cenevre Gölü’nün yakınlarında bulunan evine taşındığı ve tedavi sürecinin evinde devam edeceği şeklinde oldu.

Schumacher’in menajeri tarafından bu gelişme duyurulurken sağlık durumu hakkında pek bir şey söylenmedi.

Söylenen tek şey Schumacher’in son haftalarda gelişme kaydettiği oldu.

Michael Schumacher, House in Gland, Switzerland, May 2008


Yorumlar

“Michael Schumacher Evine Döndü!” için 8 yanıt

  1. F-one-Driver avatarı

    Eve geçmesi birçok yönden iyiye işaret, zaten vücut hayati fonksiyonlarını kusursuz idame edebiliyorsa yoğun bakım olayına gerek kalmamış demektir. Şayet evine hastane benzeri bir ünite kurulmadıysa bunu güzel bir gelişme olarak algılayabiliriz

  2. Hastanelerde kalma tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki bir hastayı eve göndermek iki anlama gelir;
    birincisi, hasta iyileşmiştir ve artık hastanede kalmasına gerek yoktur.
    İkincisi ise, hastanın durumunda düzelme olmamışsa bile artık hastane koşullarında bile olsa yapılabilecek bir şey kalmamıştır.

    Michael’in sağlık durumu ile ilgili haberleri sıkı tutmalarını da iki duruma bağlıyorum;
    ya olumlu yönde gelişme varsa bile aile bunu kendisine saklıyor ve Michael gerçekten elle tutulur bir gelişme göstermedikçe paylaşmak istemiyor olmaları,
    ya da aslında Michael’in hiçbir gelişme göstermiyor olması.

    Elbette önemli kişiliğinin ve hatırı sayılı servetinin, kendilerine olabilecek en üstün bakımı sağlayabiliyor olmasından dolayı aynı durumda olanlara nispeten daha iyi olabileceğini de olasılıklar dahilinde tutuyorum.

  3. Schumiiiiiii

  4. ben nedense durumunun iyiye gittiğini, algısının yavaş yavaş açılmakta olduğunu düşünüyorum. özellikle geçenlerde eşinin gülerken çekilen fotoğraflarını gördükten sonra.

    50 kiloya kadar düşmesi doğal birşey. vücut kullanmadığı kasları eritir. 10 aydır yatakta olan biri yürümek için, ayakta durmak için bile gerekli kasların çoğunu kaybetmiştir. yani 50 kiloya düşmesi direk çok kötü durumda demek değil, vücudun kendini olaylara uydurması.

    hatta astronotlar aya gider ve birkaç hafta kalıp geldiklerinde dünyada yürümekte çok zorlanırlar. yerçekimi olmadığından kemiklerindeki kalsiyum bile azalır. dünyada yavaş yavaş egzersizle eski hallerine dönerler.

    1. Güzel noktalara değinmişsin.

  5. OtonomAktor avatarı

    en son okuduğum bir kaynakta 50 kiloya kadar düştüğü iddası vardı. bizim tahmin edemiyeceğimiz kadar halinin kötü olduğu ailenin bu tavırlarından belli. Allah yardımcısı olsun şampiyonun.

  6. Keske guzel haberler alsak ama soylenenler gelısme var gelısme var hepsı bu…Su adam ıyılesse gelse ferrarının basına bak nası duzeltır ferrarıyı

  7. Bence sumi ilerleme kaydettmedi . Soylenen her sey medyayi oyalamak amaciyla yapilan aciklamalar o kadar 6 aydir dogru duzgun aciklama bile yok hep kecistirici he de gec gibisinden seyler . Tamam evine gitmis olabilir ama benim umudum hala azalmakta soyle adam gibi bi aciklama yapmadiktan sonra

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir