Red Bull, McLaren Çaylağı Kevin Magnussen’i Savundu

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, son 2 yarıştır agresif sürüşü nedeniyle zaman cezası alan McLaren’in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen’i destekliyor.

McLaren sürücüsü Belçika’da Fernando Alonso’yu pist dışına attığı için ceza almıştı. İtalya’da ise ilk virajda Valtteri Bottas’ı pist dışına attığı gerekçesiyle 5 sn cezası aldı.

Christian Horner “Ona yer bırakmadığı için ceza aldı ve Spa’da olan olaya göre farklı bir durumdu.”

“Ancak kişisel olarak birinci virajda yaşananların yarış kazası olduğunu düşünüyorum. İç çizgideydi ve orada gitmeye devam etme hakkına sahipti.”

“Bu bir nezaket ortamı değil, yarış ortamı. Tekerlek tekerleğe mücadele olmalı.”

“Bana göre birinci virajdaki hamlesi uygun bir hamleydi ancak hakemler tam tersini düşündüler.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull, McLaren Çaylağı Kevin Magnussen’i Savundu” için 15 yanıt

  1. :)kesinlikle hatalı diyenler hangi yarısı seyretmiş anlamıyorum magnusen virajda iceride idi ve iceriyi kullanma hakkı ondaydı adam çizgiyi kapmış sizde yok dısarı attı bilmem ne yaptı ps demi öğreniyorsunuz bu işleri arkadas keza bottas bile anlamamış neden ceza verildigini

  2. Magnussen kesinlikle hatalıydı. Ama 20 saniye türü bir hata değildi ki 5sn verdiler. Bu kabul edilebilir. Bottas’ın aracının o sarı tümseklerden atlarken hasar alma olasılığı da vardı. Ben Gutierrez’e verilen cezayı çözemedim.

  3. Tam da gereken cezayı aldı. 5 saniye iyidir. Orada yer bırakmadı, bottas devam etseydi Magnussen ona çarpacaktı, işin aslı o. Orada Magnussen açılıp düzlük için daha iyi bir çıkış yakalamaya odaklanmalıydı.

    1. Magnussen önde, ve magnussen ona çarpacaktı. Vay be!

    2. başka isterseniz kenara çeksin tur bindirilen pilotlar gibi, yarış bu arkadaşlar yapmayın

  4. hadi bizi geçtim yarış komitesi ve hakemlerin de hiç biri de

    pistde yarışmanın ne olduğundan habersiz bir siz haberlisiniz birde bizim buradaki bir kaç arkadaş

    gerisi hep playback

    nerelere gelmişizde haberimiz yok

    f 1 gurusumu desek

    ordinaryusumu bilemedim şimdi.

  5. Bazıları pistte yarışmak ne demek olduğunu bilmediği için buraya da yazayım dedim. Motor sporlarında bazı olaylar kural kitabında yazmaz. Bu olayların doğrulunu gridde yarışan pilotların kalitesi ve tecrübesi belirler ve gizli kural olur.

    Ne demek istiyorum ;

    Savunma çizgisinde viraja giren bir pilot(not: dışardaki pilotla yan yana ise) viraja daha önce gireceği için virajın içindeki çizgi ona aittir.

    Yani orda Botas yanında dönmek için zorladı aynı şekilde Kevin de öyle. Orda yapabilecek başka bir şey yoktu. Olması gereken Vettel ve Ric olayında ki gibi olmalıydı.

    Bir araç boyu geçemediğin aracın virajın içinde dışarı doğru açılacağını anlayıp fren yapmaktır doğrusu. Ha Botas gibi böyle yapsan ne olur 1 kaza olur 2 pist dışına uçarsın 3 şanslı ve yanında ki sakin biri ise geçersin.

    ( not: Hatırlarsınız 2008 spa. Orda kaza olmaması için Lewis şikanı kesti ve Kimi onu dışarı atmış olsa bile dahil yerini vermek zorundaydı ki verdi de.)

    Burda Kevin e ceza veren ……. lar yarışmak ne demek bilmediği çok açık. Bilse buna ceza vermez. Yani burda Kevin sonuna kadar haklı aynı şekilde Spa da haksız olduğu gibi. Ama biz McLaren lıyız alışkınız bunlara. Koymuyor artık.

    1. Helal dostum biz MCLAREN’liyiz alışkınız!!!

  6. bu platformda özellikle bir çok üye ve sayın horner efendi

    her nedense tekerlek tekerleğe mücadeleyi birini alıp yol dışına atmaktan ve bunun çok sportif ve yarışın gereği olduğundan atıp tutmaktalar..

    şunu kabul edemeyen pilotlar var bir başakası tarafından geçilmek…

    özellikle magnusen efendi yol vermemek adına yapmadığı hareket yok…
    arkadaki sizden hızlı aracı ne kadar süre tutabilirsiniz ve bunun seyir zevki nasıl bir duygu horoz dövüştürmüyoruzki bir o sana vursun bir sen ona..

    yorumlara bakıyoruz magnusen süper savunma yaptı süperdi helal vs vs..

    peki button perez mücadelesi nasıl kimse pit dışına çıktımı hayır seyir zevki harkulade..

    illada birileri zarar görüpde bu işten seyir zevki alınıyorsa bence yanlış yerdesiniz.

  7. Vettel de gelecek yarıslarda benzer pozısyonlarda bulunur ve rıccı puan kaybederse görüşelim senle horner 😀 atıp tutuyosun yok oyleydı boyleydı dıye….

    Tekerlek tekerlege mucadeleyı perez-button da rıccı-alo da gorduk…bız boyle yarıs ıstıyoruz…bırbırını pıst dısına ıtmek degıl…

  8. Ne iç çizgisi arkadaş? Magnussen’in izlemesi gereken çizgi fotoğrafta belirttim, iç çizgi budur Horner beyfendi. Bottas’ı pistin dışına çıkmaya zorladı doğal olarak ceza yedi. Bottas normal karşıladı demeyin bana ikiside iskandinavyalı. Bottas elbet geçeceğini biliyorduda o kadar rahat konuşuyor aracın tabanı zarar görseydi ona da görürdük.

  9. Tekerlek tekerleğe mücadele diyorsun ama İngiltere’de ağlayan Vettel’i haklı buluyorsun ironiye bak.

    1. Orada ilk ağlayan Alonso olduğu için haklı buluyor olabilir mi? Vettel ne demişti hatırlatayım, “Telsizden pist limitlerine uymadığım uyarısı aldığında Alonso’nun beni şikayet ettiğini anladım ve bende onu şikayet ettim. Belki biraz çocukluk yapmış olabiliriz” Yani ağlayan sadece Vettel değildi, ve Alonso şikayet edecek, karşı taraf sessiz kalacak değil mi? Sizin yarış literatürünüzde, Alonso herşeyi yapabilir, ama rakibi yaparsa aynısını hatalı olur, ağlıyo olur, eh olur, kaka olur.

      1. İlk ağlama mesajı Vettel’den geldi.Ayrıca Vettel tanrı mı da Alonso’nun mesajdan şikayet edeceğini yarış sırasında bilecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir