Toro Rosso STR4 Tanıtıldı

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso, 2009 senesinde yarışacağı yeni aracı STR4’ü Pazartesi sabahı İspaya’da, Katalunya pistinde tanıttı.

Ferrari motorlu araç, ilk piste çıkışını geçen hafta İtalya’da Adria’da yaptmıştı ve sezonun son toplu testinde Barselona’da bugünden itibaren çalışmalara başlayacak.

Araç, Red Bull Teknoloji tarafından üretitildi, yani önceki testlerden etkileyici görünenm Red Bull RB5’e çok benziyor.

Toro Rosso, geçen sene Sebastian Vettel ile Monza’da alınan zaferin yanında sezon içindeki performansla sezonun sürprizlerindendi.

Takım patronu Franz Tost, geçen sene alınan sonuçların 2009’da da tekrar edilmesinin zor olduğunu kabul etti.

Fraz Tost: “2008 sezonu, beklentilerimizin ötesine geçen pist üzeri performansımız açısından iyiydi, 1 pole 1 yarış galibiyeti aldık. Bunu bu sene canlı tutmak zor olacak”

“Bu nedenle hedefimiz, Pazar geceleri pistten ayrılırken elimizden gelenin en iyisni yaptığımızı bilmek olacak. Sonrasında sonuçlar, diğerlerinin nasıl işler çıkardığını bağlı olacak.”

Tost, Red Bull’un testlerde gösterdiği performans ile takımının da durumundan ümitli.

Tost: “Red Bull’un Jerez’deki ilk testinden araç rekabetçi olduğu, Adrian Newey ve takımının çok ümit verici paketle karşımıza çıktığı göründü. Araç iyi görünüyor ve çok cesaretlendiren performans gösteriyor.”

Takımda geçen sene Monza’da zafere ulaşan Vettel’in yerine bu sene Sebastien Buemi geldi ve Bourdais ise yerini ikinci senesinde korudu.

 

 


Yorumlar

  1. motor kapağında biraz a1gp araçlarından esinlenilmiş gibi

  2. boyası değişik Redbull aracı!!!!Şu takımda satılsada kurtulsak…Bu takımın bu şekilde yarıştırılması küçük takımlara haksızlıktır…

  3. erhan aydın avatarı

    çok şirin bir araç.umarım hızıda öyledir.şimdi görelim bakalım şu bueminin gerçek hızını,öyle 2008 aracıyla testlerin birincisi olmak kolay tabi

  4. Erhan Erhan avatarı

    Gayet güzel bi araç yapmışlar inşallah hızlıdır da… ne de olsa ferrari motoru ile yarışacak

  5. williams f1  team avatarı
    williams f1 team

    umarım ıyı bır sezon olur str ıcın ama takım patronu bıle okadar emın degıl gecen sezonkı basarının gelecegıne

  6. str bu sne cok daha sanslı eskıden bı oncekı sezonun aracyla baslarlardı ama bu sezon kı kural değiişkliğiyle redbulla aynı aracla baslıyorlar bakalım basarılı olablcklermı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir