Ascanelli: "STR4, RB5 ile Aynı Değil"

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso Teknik Sorumlusu Giorgio Ascanelli, takımın yeni aracı STR4’in, Red Bull’un RB5’inin bir kopyası olmadığını belirtti.

Toro Rosso ve Red Bull araçlarının, Milton Keynes kökenli Red Bull Teknoloji tarafından tasarlanmış olmasına rağmen Ascanelli, aracı Ferrari motoruna göre düzenlemek için takımının büyük çaba harcadığını söyledi.

Ascanelli: “Red Bull Teknoloji, yenia racın olmazsa olmaz karakterini belirlemek için oldukça önemli bir çalışma gerçekleştirdi: uzunluğu, dingil mesafesi, ağırlık dağılımı, temel metrik karakteristiği”

“Bununla birlikte bütün F1 araçlarında pakedi oluşturma, bir motor ve pilotun özellikleriyle ilgilidir, biz de kardeş takımımızdan farklı bir motor kullanıyoruz, farklı bir yakıt sistemi ve yakıt deposu sözkonusu. Bu nedenle bizimkiler, Red Bull Racing aracına göre tamamıyla farklı ve buada bizim tarafımızdan tasarlandı.”

“Aynı şey motorla bağlantılı su ve yağ sistemi için de geçerli. Farklı özelliklerdeki malzemeleriyle farklı motorlar, farklı ısı atımı ve farklı kullanım sıcaklıklarına sahiptir”

“Ayrıca bir motoru üretirken dikkate almanız gereken toleranslar, motorun belirlenmiş sıcaklık aralığında en iyi şekilde çalışması için hassas olarak ayarlanmıştır. Radyatör ve dahili aerodinamiklerin tamamının da kendi şartları vardır. Bu, aero tarafa etki eder ve bu çalışmalar da Faenza’da yapıldı”

“Motor, bazı birleştiricler ve bir kavrama ile vites kutusuna bağlanır. Yine burada kavrama yerleşimi, iki araç arasında tamamıyla farklıdır. Aslında kavrama kendi başına çok farklıdır ve kavrama ile vites kutusunun yerleştirilmesi de tamamen Faenza’da ve Red Bull Teknoloji’nin Red Bull Racing’e sunduğundan farklı bir teknoloji ile tasarlandı. Bu, yağ ve su radyatörleri ile hidrolik ve elektronik sistemler için de aynı şekildedir.”

Takım menajeri Gianfranco Fantuzzi: “Fabrikada üretilmiş veya bizim tarafımızdan doğrudan satın alınmış parçaları alırsanız, aracın neredeyse %100ü kendi yapımımız. Tedarik bölümümüz 14.000 çizim üzerinde çalışıyor”

“Öncelikle kendi bölümümüzde bir kaç parça yapmaya karar verdik ama ilk defa gerçek şasimizi kendimiz hazırladık, halbuki geçen sene Avusturya’da Carbotec tarafından üretilmişti. Bu bizim için büyük bir meydan okuma oldu.”

Toro Rosso, bu sene sonunda müşteri araçlarının kalkacak olmasıyla 2010 için kendi aracını sıfırdan tasarlamayı planlıyor.

Ascanelli, takımın yeni aracı ortaya çıkarmak için ortaya koyduğu çabanın kendilerini iyi hazırladığını söyledi ama donanımlarının dğer takımların gerisinde kadığını da kabul etti.

Ascanelli: “İlginç bir sezon olacak. Burada Faenza’daki çocukların bir şekilde kendi kaderlerini çizebilme fırsatı yaklamış olmalarının iyi olduğunu düşünüyorum. Ama şu anda tasarım tarafında sadece yaklaşık bir düzine kadar insan, bu yüzden insan gücü açısından 10 yıl gerideyiz”


Yorumlar

  1. Yapmayin arkadaslar, aracin kaportasina bakarak yorum yapmayin, aero tamam redbull ama altinda o kadar degisik parca var ki, en onemli unsur aracin motoru bile farkli, daha ne olsun :)bence birazda olsa saygiyi hakediyorlar. Basarilar diliyorum kendilerine..

  2. hadi ordan ya..

  3. göz var nizam var aynı değilmiş bırakın bu işleri ascalani tamam bazı noktalarda fark olablr ama resmen kopya arac %100 kendılerı tasarlamısmıs kımı kandırıyosnz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir