Santander’in Formula 1’e Girmesini Sağlayan Botin Hayatını Kaybetti

yazar:

kategori:

Santander Bankası’nın Formula 1’de yüksek profilli anlaşmalar imzalamasını sağlayan başkanı Emilio Botin dün kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

İspanya’da faaliyet yürütmekte olan Santander’i Avrupa’nın en büyük bankası haline getiren 79 yaşındaki Botin’in dün öldüğü açıklandı.

Formula 1’in tanınma açısından önemli bir sektör olacağını düşünen Botin 2007’de Fernando Alonso ile McLaren’in sponsoru oldu.

Alonso ile yakın ilişkiye sahip olan Botin, Santander’in 2010’dan itibaren Ferrari’nin sponsoru olmasına da karar verdi.

McLaren ve Ferrari’de sponsorluklar yapan Santander ayrıca Botin döneminde bir çok yarışın isim sponsoru da oldu ve son senelerde büyük bir sıçrama gerçekleştirdi.

Hem Ferrari hem de McLaren, Botin’den gelen acı haber üzerine açıklama yaptılar.


Yorumlar

“Santander’in Formula 1’e Girmesini Sağlayan Botin Hayatını Kaybetti” için 9 yanıt

  1. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Alonso’nun güvendiği dağlara karlar yağdı.

  2. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
    clubbed to death ……… (spä2000)

    Haberin hangi editör tarafından yazıldığını şayet McLaren,
    McLaren olarak yazılmışsa MurnOut tarafından,
    Mclaren olarak yazılmışsa Abdullah Çelik tarafından haber yazılmış diye ezberlemiştim.

    Ezber bozuldu.

    1. Hayret bir şeysin can. Ulen üşenmeyip büyük harfmi küçük harfmi onu dahi takip ediyorsun demek.:)

      1. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
        clubbed to death ……… (spä2000)

        Ne yapayım göze acayip çarpıyor.

  3. Yukarda birileri artık ettiğimiz beddualara dayanamadı ve karşılığını veriyor. Şahlanamayan At, üzerindeki ağırlıkları bir bir attı..Tombazis’in istifasını ve Ross Brawn’ın imzasını bekliyoruz. Sezon ortası zaten bir beklenti yokken Ross takıma gelsin ve 2015’e Ross’la hazırlanalım..İşte o zaman siz Alonso ve Raikkonen kavgasını izleyin.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      arkadaşım insanların ecelinden bahsediyoruz.bu kimsenin elinde değil.yani ben beddua ettim adam öldü falan yanlış bir yaklaşım.klasik olacak ama ömrü bu kadarmış belki de son yarışa kalbi dayanmadı adamın lakin bi söylediğine katılıyorum o da takımda bazı isimler baya insanlardan kötü dilekler aldılar ve bir bir ayıklanıyorlarlar ama dediğim gibi bizimle hiçbir alakası yok.yalnız çok enteresan bir dönem yaşıyor Ferrari.LDM gitti,Santander başkanı öldü,Schumi ölümden döndü,Stepney öldü,Schuminin hastane dosyasını çalan intihar etti.Gerçekten enteresan olaylar oluyor.

    2. Onur Gentas avatarı

      Spor yüzünden insanlara beddua ediyorsanız zaten diyecek bir söz bulamıyorum.

      1. Ediyorum tabi birader, desteklediğim takim en iyisi olsun herkes ustune duseni yapsın istiyorum. Ferrari sampiyon olsun raikkonen sampiyon olsun benimde yılım guzel gecsin istiyorum yoksa baska bi anlamı olabilir mi benim hayatımda bu ve diger butun sporların. Seyirciyim ben birader.
        Ben beddua ettim diyede ölmemiştir heralde. Zaten okadar zalimde değilim en fazla yakamızı bıraksın isterim, ölmüş ölmemiş banane yani anammı babammı. Ölmedende elini ferrariden çekse yeterdi bana. Geri kalanı, o kisiyi ve yakınlarini ilgilendiren seyler.

  4. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Bu adam sayesin de sitede iyi makara oluyordu. 2008 hikayeleri olsun, Santander’in gizli anlaşmaları olsun, Alonso’nun gizliden gizliye kollandığı olsun. Bu tarz hikayeleri okuyup güzel güzel eğleniyorduk. Şimdi Emilio Botin vefat edince bu hikayelerin boynu bükük kalacak. Özlicem bu adamı. Tekrardan Allah rahmet eylesin 🙂 .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir