Montoya: “Schumacher Benden Nefret Ederdi”

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu Juan Pablo Montoya, Formula 1’de yarıştığı dönemde Michael Schumacher’in kendisinden nefret ettiğini ve bu yüzden muhtemelen Ferrari’ye geçme şansını kaçırdığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu İtalya’da padokta olan Montoya, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Williams’la Formula 1’e başarılı bir giriş yapan ve o dönemde Schumacher’le bir çok ikili mücadeleye giren Montoya, 2006’da McLaren adına yarışırken aniden spordan ayrılmıştı.

Montoya “Burada çok sayıda arkadaş gördüm. Çalıştığım dönemdeki gibi değil.” dedi.

Williams’tan McLaren’e geçmesinden önce Ferrari şansının olduğu iddiaları için Montoya “Asla mümkün olmadı. Michael Schumacher oradaydı ve benden nefret ediyordu.”

“Şu anda içerisinde bulunduğu durum nedeniyle gerçekten üzgünüm. Umarım iyileşmeye devam eder.” dedi.

Turbo V6 motorları değerlendiren Montoya “Yeni araçları sürmek hala zor ve mücadeleci görünüyor. Araçlar yavaş ancak yavaşlık lastiklerden kaynaklanıyor.” dedi.

2001 Avusturya GP ile Formula 1’e giren Montoya 2006 Amerika GP’ye kadarki 94 yarışlık süreçte 7 kez galibiyet kazandı ve 30 defa podyuma çıktı.

Formula 1’den ayrıldıktan sonra uzun süre NASCAR’da mücadele eden ancak beklediğini bulamayan Montoya, bu sene Indycar’a dönüş yaptı.


Yorumlar

“Montoya: “Schumacher Benden Nefret Ederdi”” için 23 yanıt

  1. Montoya ne bekliyordu?

    Schumi’nin Corinna’yi aldatıp kendisiyle çıkmasını mi?

  2. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Ben de Schumacher’i sevmezdim.

  3. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Formula 1’i bana sevdiren ikiliydiniz siz keşke o günlere dönsek.

  4. http://www.youtube.com/watch?v=eqr9U4u2j7w

    😀

    Schumi: Onu görmedim, önce arkamdaydı sonra kayboldu.
    JPM: Orada beni görmemen için kör veya aptal olman lazım.

  5. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şuminin orada olması ve nefret etmesi bir pilotun Ferrari şansını yok edebiliyor.
    İlginç ve ürkütücü , başka bir açıdan da hayret verici bir hayranlık.

    Şumi için: Kalenin hükümdarı diyorlardı.
    Kırmızı kaleye kolay kolay hükümdar olunmuyor. Emek ister, sabır ister , yüzde 110 vermek ister.

    O zaman “Scuderia Mıchael F1 Team” diyebilir miyiz?..

    1. İşte o kadar büyük bir adamdı. Takım için mücevher niteliği taşıyordu.

      Sadece hızlı olmak veya yetenekli olmak değil, onda her şey vardı. Bir takımın pilottan istediklerinin fazlasıyla birlikte …

    2. Bu haberden bile kendince güya alonso’nun çok iyi pilot durumunda olduğunu alttan alta vurguluyosun ya. Pes doğrusu. Alonso mükemmel pilot evet.

    3. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Alonso çok iyi ya sen de gelsene.

  6. şumi monarşisinin devran sürdüğü sırada ona kafa tutabilen ender insanlardandı.

    aldığı tepkilerde normal

  7. hızlı ve kaliteli pilotajının meyvesini pistte adam gibi yarışlar çıkararak almak yerine, onun bunun yarışını tehlikeye sokan, hiç bir zaman anlaşılamamış bir nedenle pistin tartışmasız en iyisi schumi’yi kafasına takan, pilotajı ile değil schumi’nin karizmasını çizerek yükselebileceğini sanan ve bu yolla komplekslerini formula1 dünyasından gizlediğini düşünen; rakipleri benzini bitip geride kalsa önde olmanın başarısını kendinden sayan, ultra-ego sahibi bir fani idi. son olarak yarışını baltalamak üzere takım arkadaşı raikkonen’i seçmiş, kendisini indi’nin ilk virajına gömerek kapanışı yapmıştır. güle güle olsundur, iyi sürücüdür ama asla profesyonellik anlamında ve kafa olarak bir “”pilot” olamamıştır.

    1. Guzel yorum.

  8. Montoya Schumacher’e 2004 Spa Bus Stop’ta geçişinin ardından, ”Onu cehennemin dibine göndermek harikaydı” gibisinden bir şey söylediğini hatırlıyorum.

    Montoya fevri bir karakterdi. Epey agresifti. Schumacher’in ondan nefret etmesi gibi bir durum varsa, bu bizzat Montoya’nın Schumacher’e olan nefretinden doğmuştur. Ee neticede sizden nefret eden birisini sevmeniz mümkün değildir değil mi?

    Kendisini severim, sporun farklı kişiliğiydi heyecan ve renk katıyordu. Oldukça da hızlı bir pilottu esasen. Lakin çılgınlığı bu sporda dengede tutamazsan istikrarsız olursun ve bu sonuç olarak başarısızlığı getirir. Montoya bunun örneğidir.

  9. Yanlış hatırlamıyorsam 2004 de Monaco ya kadar 5 Monacodan sonra da 7 yarış üst üste kazanmıştı Schumi. Monacoda güvenlik aracı arkasında Schumi liderken, Schuminin hemen önünde tur yemek üzere olan Montoya tunelde Schuminin yarış dışı kalmasına neden olmuştu. Olay sonrası Schumi çok sinirlenmisti. Neticede o sene yine ust uste kazanma rekorunu kirmisti. Vettel gecen sezon rekoru gelistirdi. Tabi o olay olmasa belkide 13 yarış üst üste kazanma rekoru kiracakti. Montoya haberi cikinca bi bu olayı bi de SPA daki Schumiyi geçişini hatırlıyorum.

  10. OtonomAktor avatarı

    Özledik be montoya. En çok da harika ataklarini özledim simdiki kers drs gibi kolaylastirici parcalar olmadan senden harika ataklar izlemeyi özledim. Senin gibi atak yapan gözü kara başka bir f1 pilotu gelmedi be monti.

  11. Kontrolsüz agresifliği dışında kendini hemen hiç bir şekilde gösterememiş bir pilotun schumacher ile kendini bir tutmaya çalışması. Çok ilginç.

    1. kimiyle alonsoyu da siz bir tutmaya çalışıyorsunuz o çok mu normal 😉

      1. Çünkü birler. Bu sezon ki durum da Fernando inanılmaz bir boyutta olsa da onun dışında kimi ve alonso birdir. Eğer olmasalardı yıllardır Kimi mi Fernando mu diye sormazdık.

      2. Bir tutmak kesinlikle yanlış olur. Alonso, kimi’den en az 1 saniye daha hızlı bir pilot. Ayrıca alonso gittiği her takımı da cebinden 1 saniye çıkararak hızlandırabilecek kapasitede bir pilottur.

        Bir de her raikkonen fanı ile bir tutup yazdığıma karşılık vereceğim diye saçmalamayın lütfen.

    2. kendini begmisin teki idi geride kalinca ya ekndi yarisini yada ondekinin yarisini bitirdi.nede olsa ispanyol kani tasiyor

  12. MSC-ALO-RAI avatarı

    Kardeşim senin iki telsiz mesajından biri f*cking idiot michael idi adam senden nasıl nefret etmesin 🙂

    1. MSC-ALO-RAI avatarı

      Fakat her pilotu olduğu gibi Montoya’yı da severim, gerçek bir yarışçıydı.

    2. OtonomAktor avatarı

      Raiye spadaki sövüşünü hatirladikca gülerim. Schumiyle yasadiklari temaslarin sayisi muhtemelen f1 de en fazla temas yaşayan 2 li pilot siralamasinda birincidir.

  13. pek haksız da değildi kanımca. schumiyi kötü bir yarışında geçip “o kadar da önemli değil”. “onu geçmek çok basit” gibi bir açıklama yapmıştı. işte sonradan görme diye buna derler. sen hak ettiğin yerdesin ama malesef schumi değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir