Dennis: Formula 1’in Kendisini Yeniden İcat Etmesi Gerek

yazar:

kategori: ,

McLaren şefi Ron Dennis’e göre yarışların popüler kalabilmesi için Formula 1 takımlarının sporda değişiklik yapmaları gerekiyor.

Düşmeye devam eden izleyicileri geri döndürmek için çabalar var ve takımların taraftarların istediklerine kendilerini uydurmaları gerektiğine dikkat çekiyor.

“Bence Formula 1 takımları kendilerini tekrar icat etmeliler. Başkalarının bunu yapmasını bekleyemezsiniz, kendi yolumuzdan gidiyoruz ve umarım Formula 1’in geleceğini yapıcı şekilde şekillendirebiliriz. Çünkü değişmemiz gerekiyor.”

“Elimizdeki model yıllar içinde evrimleşti ve evrim her zaman ileri yönde ilerlemek için iyi bir yol değildir. Değişikliği reddedebiliriz veya ona ayak uydurabiliriz.”

“Televizyonları analiz ederseniz herşeyde %40 veya 45’lik bir düşüş olduğunu görürsünüz. Formula 1 kendisini diğer sporlar göre daha fazla tutabiliyor, ancak rakamlar yine düşük. Bunun neden olduğunu analiz etmeliyiz ve bu veriler üzerinden birşeyler yapmalıyız.”

“Silverstone ve Avusturya’ya gidiyoruz ve oralar tamamen dolmuşken Almanya’ya gittiğimizde neden yarım dolu oluyor? Bir sebep olmalı, hepimiz tahminlerde bulunabiliriz ancak bunlar çok bilimsel olmaz. Gerçekten neden olduklarını anlamamız gerekiyor. Bilet fiyatları mı? Ulusal kahramanlar vesaire mi? Her ne olursa olsun, bunu bulmalıyız ve benim görüşüm McLaren’ı değiştirmekten başlamak.”

“Egoist olmamalıyız ve tüm yapmamız gerekenin yarışı TV’de yayınlatmak olduğunu düşünmemeliyiz. Ekranda kesinlikle daha fazla bilgi olmalı ve gençlerle daha derin ilişkiler kurmalıyız.”

“F1 artık sadece kendisiyle değil, herşeyle yarışmalı. Yarışlar bir sirk şovundaki trapez hareketine benziyor. Herkes trapezin ne yapacağını tahmin eder.”

“Tüm diğer hareketlerde yeterince kaliteli işler yapamıyoruz ve bu süreç bu yarışları ortaya çıkardı. Yarışları daha iyi yapmalı mıyız? Evet.”


Yorumlar

“Dennis: Formula 1’in Kendisini Yeniden İcat Etmesi Gerek” için 4 yanıt

  1. Motor seslerinden başlamaya ne dersin Ron.

  2. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Değiştir Mclaren’i reyiz. Sporun tadı kalmadı.

  3. Efsane doğru noktaya parmak basmış. Bu bastığı parmak yetkili mercileri umarım harekete geçirir. Bu tarz adamların dediklerini çok büyük bir titizlikle ele almak ve incelemek gerekir.

    Çünkü bu adam bu sporun geçmişi ve geleceği. Ron nerdeyse 40 yıldır bu sporun içinde, görmüş olduklarını biz dahil tüm izleyenler hayal dahi edemeyiz. Kimimiz izledi kimimiz okudu, ama bir gerçek var ki olayın içinde bulunmak bambaşka bir boyut.

    Sporun geleceğinin tehlikede olduğunu sadece bizler değil, sporun içinde bulunan herkes sorguluyor olmalı.

    Bir kıvılcım çıkmalı, ne şekilde olursa olsun.

  4. usta yine çok doğru konuşmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir