Raikkonen: “Ferrari ERS’de Sorun Yaşıyor”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin rakipleri ile aradaki farkı hızlı bir şekilde kapatabilmesi için Enerji Dönüşüm Sistemini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Ferrari son yarış İtalya’da, kendi evinde uzun düzlüklerde rakipleri karşısında zorlandı. Fernando Alonso ERS sorunu ile yarış dışı kalırken 11. sıradan başlayan Raikkonen yükselmekte zorlandı. Bunun yanında Raikkonen’in Mercedes ve Renault motorlu araçlarla ikili mücadelelerde zayıf kaldığı gözlendi.

Raikkonen “Yarış koşullarında bakmamız gereken bir nokta bu. Ancak sezon içerisinde motorların dondurulması nedeniyle bu kolay değil.”

“Kış döneminde % 100 gelişme kaydedebileceğimizden eminim.”

“Daha şimdiden biraz gelişme kaydettik ve tek turda diğer üreticilere göre fena değiliz ancak yarışta belli noktalarda zorlanıyoruz.” dedi.

Singapur’u değerlendiren Raikkonen “Şu anda konuşmak zor çünkü farklı bir senedeyiz ve benim için farklı bir araba var.”

“Monza’nın zor olmasını bekliyorduk ancak sıradaki bir kaç pistin bize uyması lazım çünkü onlar çok uzun ya da hızlı değiller.”

“Oraya gidip aracın nasıl olduğunu görmeliyiz ancak daha güçlü olmamızı bekliyorum.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Ferrari ERS’de Sorun Yaşıyor”” için 3 yanıt

  1. 13 yarış geçti hala sorunu bulup çözemedilerse yazıklar olsun.

  2. senin su testler basladigin gunden buyana tespit etmis oldugun sorunlari cozse idi ferrari en az redbul kadar gelisirdi.ortada iki secenek var birincisi ferrari de bu sorunlari cozecek personel yok yada ikincisi o sonrunlari cozmek istemeyen personel var.

  3. O kadar tesis çalışan ne işe yarıyor 2009 da Mclarenin gösterdiği gelişim ortada 2014 Redbullun geldi nokta belli ee bu Ferrrari ne yapıyor yatışşş!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir