Rosberg: Lewis Şampiyonluk Savaşında Daha Tecrübeli

yazar:

kategori:

Nico Rosberg takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın şampiyonluk savaşı deneyiminin ona yardımcı olacağını, ancak 2014 şampiyonuna karar verenin bu olmayacağına inanıyor.

“Bu ona yardımcı olabilir, böyle bir deneyimi var. Ancak bu beni ilgilendiren bir şey değil.”

“Kendi yaptıklarıma odaklanmış durumdayım. O güçlü bir rakip, kendi güçlü ve zayıf yönleri var, ancak takımımla kendi işimi yapmaya konsantre oluyorum.”

“Şu an sporda ilk kez elime geçen şeyin tadını çıkarıyorum, çünkü yarışa geliyorum ve polü alabileceğim ve kazanabileceğim bir araca sahibim.”

“Bu çok özel bir deneyim ve gittiğimiz her yarışta bu güvene sahip oluyoruz. Bu eğlence faktörünü daha da artırıyor.”

“Monza’da kazanmaya çalışıyordum ve düşündüğüm şey şuydu: İyi bir sıralama geçirmek, iyi bir kalkış yapmak ve herşey. Bu çalışmadı ve şimdi Singapur’a odaklanmış durumdayım.”

“Oraya çok iyimser olarak ve kazanmaya gidiyorum, biraz puan almaya değil.”

 

HAMILTON’IN ÖNCEKİ ŞAMPİYONLUK SAVAŞLARI

2007: Çaylak sezonunda takım arkadaşı Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen’e karşı savaşırken şampiyonluğu tek bir puanla Raikkonen’e kaptırdı.

2008: Brezilya GP’sinin son turunun son virajında Timo Glock’u geçerek Felipe Massa’yı tek puanla mağlup etti ve şampiyon oldu.

2010: Abu Dhabi’de şampiyonluk şansı olan dört kişiden biriydi. Ancak ikincilik onu Mark Webber’in arkasına dördüncü sıraya taşıyabildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir