Bianchi: “Gelecek Sene Nerede Olacağıma Dair Bir Fikrim Yok”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin gelişim programında yer alan Jules Bianchi, gelecek sene Marussia’da kalacağından emin olmadığını bu yüzden Formula 1 geleceğinin kesin olmadığını söyledi.

En yavaş takımlardan Marussia’da yarışan Bianchi, yavaş aracına rağmen zaman zaman gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Bianchi “Gelecek sene nerede olacağıma dair bir fikrim yok. Bir açıklık istiyorum ancak şu anda bir şey bilmiyorum.”

“Gelecek sene için en iyi çözümü bulmaya çalışıyoruz ancak şu an için sadece kalan yarışlara odaklanmak istiyorum.” dedi.

Ferrari pilotlarının geleceği ile ilgili çıkan söylentiler, Bianchi’nin de geleceğini etkileyebilir.

Fernando Alonso’nun adı McLaren ile anılırken Kimi Raikkonen’in 2015 sonunda emekli olabileceği düşünülüyor.

Eski Formula 1 pilotu Allan McNish, Raikkonen’in adanmışlığını sorguladı ve Raikkonen’in daha iyi sonuçlar alması gerektiğini söyledi.

McNish “Raikkonen çoktan mevcut anlaşması bittiğinde muhtemelen emekli olacağını söyledi. Daha şimdiden böyle açıklamalar yapıyorsa gelecek sene ne kadar adanmış olacağını ona sormalısınız.”

“Ben Ferrari’yi yönetiyor olsaydım sene bitmeden Raikkonen’den daha iyi sonuçlar isterdim ya da başka seçeneklere bakardım.” dedi.

Bianchi’nin geleceğinin belirsiz olmasının nedenlerinden birisi de Marussia’nın ekonomik durumu. Buna rağmen Takım Patronu John Booth, Bianchi ile devam etmek istediklerini söyledi.

John Booth “Jules’in çalışmasından çok memnun olduğumuz açık ve tabi ki gelecek sene de onu tutmak istiyoruz. Ancak Ferrari’nin ihtiyacı olursa onun Ferrari’ye ait olduğu çok açık.”

“Ferrari ailesi ile çalışmayı seviyoruz ve ilişkilerimiz çok iyi. Sürücülerle konuşuyoruz ancak mümkün olursa pilot kadromuzu aralık ayında açıklayacağız.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir