Dennis, McLaren'in Test Formundan Endişe Etmiyor

yazar:

kategori:

McLaren Başkanı Ron Dennis, takımının testlerdeki tempo eksikliğinden endişe duymuyor ve şampiyonluk mücadelesinin içinde yer alacaklarına inanıyor.

2009 McLaren-Mercedes aracı MP4-24, son testlerde önlerde yer almadı ama Dennis, Lewis Hamilton ve Heikki Kovalainen’in Melbourne’de ön grupta yer alacağını düşünüyor.

BBC’ye konuşan Ron Dennis: “McLaren’in bugünkü performansı ne olursa olsun rekabetçi bir yarış takımı olacağız”

“Bu da, dünya şampiyonluğu için savaşacağımız anlamına geliyor.”

“Amaç, Avustralya’ya gidildiğinde en rekabetçi araç olmak, her bir testi zaman tablosunun zirvesinde tamamlamak değil. Testler, aracı daha hızlı yapmak disiplinli bir yaklaşımdır ve diğerlerinin performansını göze almamamızın gerekir.”

“Halbuki esas rakiplerimiz, iki gün içinde testlerini bitiriyor ve bizim hâlâ Jerez’de gelecek hafta test yapma şansımız var. Avustralya, herkesin performansı için ilk ölçüm yeri olacak.”

“Aracımızın her yarışta daha hızlı olmasını bekliyoruz ve dünya şampiyonluğunu kazanmada yardımcı olması için tempomuzu koruyacağımızı bekliyorum”

McLaren, bir çok testte 2008 arka kanadını kullandı ama Dennis, bunun 2009 aerodinamiğinde bir sorun olduğunu göstermediğini belirtti.

Dennis: “2008 arka kanadı ile çalıştık çünkü Avustralya’da kullanacağımız kanadın performansı ile daha alâkalıydı. Bu kaybettiğiniz veya ne yaptığınızı bilmediğiniz anlamına gelmez”

Bununla birlikte Dennis, McLaren’in programın gerisine düştüğünü de kabul etti.

Dennis: “Biraz zaman kaybettik. Bu seneki stratejimizde, Avustralya GP’nin aerodinamik pakedini üretmek adına son zamanları bırakmıştık”

“Bu başlı başına bazı üretim zorlukları getirdi ve Avustralya GP aero pakedine sahp araçla sadece son gün çalışabildik.”


Yorumlar

  1. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    McLaren her zamanki gibi davranıyor.Geliştirilmemiş, üzerinde uğraşılmamış parça bırakmamaya çalışıyorlar.
    Yeni zeminide buna bağlıyorum ben.Yeni süspansiyon sistemide uğraştıracak.
    -Eski seneleri örnek vermek yanlış olur.Kurallar sabit motor kısıtlanmış vites kutusu aynı.Aracın fark yaratan parçaları aynı.
    Şu an yavaş olsalar bile mclaren yarıştan yarışa gelişmeye devam edecektir.Bunun için test sürüşlerine ihtiyacı yok.
    Eğer olumsuz bir bakış yaparsak;
    araç önceki lastikleri iyi kullanıyordu.aracın sağlam yapısıyla virajlarda körbleri önemsemeden geçtiklerini çok gördük.
    Değişen kurallarla virajlardaki artımızı kaybetmiş olabiliriz.(sadece negatif bir düşünce gerekirse)

  2. walla bana kalırsa o kadar karmaşık bir araç tasarladıkki bütün sistemlerin biarada verimli bir şekilde çalışmasında sorun çıkıyor, yada ben tamamen yanılıyorumdur, şimdi kimse çıkıpta şöyle böyle haksızsınız demesin, burda herkes gibi bende afedersiniz bitarafımı kaynak olarak gösterip düşünce üretiyorum..

    ayrıca bugün haberin birinde okudumda, şöyle bişiy yazıyodu, ''mclaren bugün garajda kalıp yarış simülasyonu yaptı'' bu ne anlama geliyo ya şimdi:))

  3. ya ben bunca yıldır bosuna f1 izlemişim yada cidden mclaren den bu sene umudu kesicez 🙂 hadi artık yapın birseyler ben mclaren imi geri istiyroum 🙁

  4. 1998'den beri F1'i takip ediyorum. Geçen bunca zaman içinde McLaren'in testlerde bu kadar sönük kaldığı bir sezon hatırlamıyorum. Buna rağmen takım endişe edicek birşey olmadığını söylüyor. Bana kalırsa takım da ne olduğunu çözemedi.

  5. testler ii sonuç vermiyo ama bu adatıcı olabilirr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir