Williams: “Reset Tuşuna Bastık, Daha Fazla Şampiyonluk İstiyoruz”

yazar:

kategori:

Williams’ın Takım Patronu Yardımcısı Claire Williams, takım olarak bu sene başlamadan reset tuşuna bastıklarını ve yaptıkları değişikliklerle birlikte artık daha fazla şampiyonluk umduklarını söyledi.

Geçen sene tarihin en kötü dönemini geçiren Williams; Renault motorundan Mercedes’e geçti, Martini gibi önemli bir sponsork kazandı ve bunun yanında Felipe Massa ve Rob Smedley gibi iki önemli ismi takıma kattı. Yapılan tüm değişikliklerin ardından geçen sene tarihinin en kötü dönemini geçiren takım bir anda sürekli olarak podyum mücadelesi veren takım haline dönüştü.

Williams “Geçen sene reset tuşuna bastığımızda uzun vadeli bir plan yapmıştık. Takımı beklediğimizden daha fazla ters yöne çevirmeyi başardık.”

“İtalya’da 9.luktan 4. sıraya yükselmek ve 3.lükte mücadele etmek… Bu bizim için önemli bir dönüş oldu ancak her zaman o reset tuşuna bastığımızda sadece bir şampiyonluk değil, birden fazla şampiyonluk hedefi kurduk. Hedefimiz bu ve artık onu başarmak için çalışıyoruz.”

“Takımı 9.luktan alıp 4.lüğe çıkarmak daha kolaydır ancak şampiyonluk mücadelesine başlamak istiyorsanız farklı bir çalışma gerekir.”

“İnsanlar Williams’ın niçin bunu yaptığını soruyor olabilir. Formula 1’de performansınız, yaptıklarınız her yarışta pist üstünde gördükleriniz etkilidir. Sadece bir kaç senedir hayal kırıklığı yaşamıyorduk. Oldukça fazla sezondur durum böyleydi.”

“Takım olarak yıllardır çöküşteydik. Bazı büyük kaynaklarımız var ve her zaman yetenekli isimlere sahip olduk ancak her nedense ihtiyaç duyduğumuz şekilde birlikte iyi çalışamadılar.”

“Bu yüzden bir araştırma yaptık ve sıradaki adımın ne olduğunu biliyoruz ancak oraya nasıl ulaşacağız? Bu süreçte çok fazla ince ayar yapmamız lazım.”

“Yarış takımında her bir parça kusursuz bir şekilde mükemmel çalışmalı. Çok büyük değişiklikler olmadı. Ancak geçen sene yaptıklarımız yapbozun önemli parçalarıydı ve şu anda onlar çok iyi şekilde çalışıyorlar. Artık ince ayar yapmamız lazım.” dedi.


Yorumlar

“Williams: “Reset Tuşuna Bastık, Daha Fazla Şampiyonluk İstiyoruz”” için 5 yanıt

  1. Williams geçen yıllara göre kendini bayağı geliştirdi. Sevindirici bir durum. Ancak Mercedes fabrika takımı F1’de olduğu sürece malum sebeplerden dolayı takımlar sıralamasında ikincilik çıkabilecekleri en üst nokta. f1 tarihinde fabrika takımını geçip şampiyon olan takım yok sanırım. Belki 2010’da Red Bull’un şampiyon olması sayılabilir. Her şeye rağmen takım son 9 yıldaki tek galibiyetini 2012’de Renault motoru ile aldı.

  2. Bu seneki başarılarının en büyük nedeni mühendislik alanında ki yapmış oldukları değişiklikler en önemlisi de Pat Symonds gibi bir tasarımcıyı bünyelerine katmaları oldu.

    Renault V8 motorunda hiç bir kusur yoktu takımın geçen seneki sonuçları almasında benzer durumu 2011 sezonunda da yaşamışlardı Cosworth’dan Renault’a geçmişlerdi ve takım 2004 sezonundan sonra 2012 yılında Williams Renault adı altında kazanmayı başardı ve bu galibiyetin ardından Patrick Head Teşekkür etti Renault’a. Williams bu gün Mercedes motoru kullanıyorsa bu Toto Wolf’un sayesinde ve Renault motorunun pahalı olmasından dolayıdır. Geçen sene öyle bir Williams takımı vardı ki coan da egzoz olmadan daha hızlı olduklarını anladılar sezon sonunda bu seneki en büyük kazanımları da rakiplerinden coanda egzozun olmaması en berbat kullanan Williams’dı maalesef sistemi.

    Umarım Williams Renault yıllarında ki başarılarına tekrar imza atarlar Frank Williams amcanın gülmesi yeter.

    1. Martini gelmeyebilirdi demiyorum ama sadece motora verdikleri fazla para bile fark yaratırdı.Takımlar şampiyonasında üçüncü olmayacaklarına ve hiç podyumlarının olmayacağına inanıyorum.

  3. Silkelenip üzerilerinde ki ölü toprağını atmayı başardılar bu sene. Gelecek sene daha iddialı olacaklarını düşünüyorum.

  4. Bu adamların halen iyi bir tasarımcıya ihtiyaçları var. Allison’un Williams’a gitmesini istemiştim. Ross Brawn da gelse harika olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir