"Takımlar Amerika GP İçin Kendileri De Çalışmalı"

yazar:

kategori:

McLaren takım patornu Martin Whitmarsh, sporun yakın gelecekte Kuzey Amerika’ya dönmesi için Formula 1 takımlarının inisiyatif alıp orada bir yarış düzenlemek için kilit roller üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Kanada GP’nin bu sene takvimden düşmesi ile dünya şampiyonası tarihinde ilk kez takvimde bir Kuzey Amerika Formula 1 yarışı yapılmamış olacak.

Üreticilerin ve sponsorların bu bölgeyi önemli olarak görmesi ile takımlar, sporun oraya mümkün olduğunca kısa sürede gitmesini istiyor.

Whitmarsh, aradaki sorunun çözülmesi için takımların Bernie Ecclestone’ye sırtlarını dayamak yerine kendilerinin bir çözüm bulması gerektiğine inanıyor.

Martin Whitmarsh: “(Formula 1 Takımlar Birliği) FOTA üyeleri arasındaki görüşmelerde net bir fikir var: Amerika’da bir yarışımız olmalı ve bunu başarmanın yolları üzerine çalışmalıyız.”

“FOTA içindeki görüş, takvimi ne kadar geliştirebileceğimiz üzerine daha stratejik bakmamız gerektiği. Geçerli bir sporumuz olduğunu, maliyetleri kontrol altına aldığımızı ve gösteriyi geliştirdiğimizi temin etmek üzerine konsantre olduk ve aklımızı vermemiz gereken bir dizi mesele var”

“Bu seneki takvim, biz (FOTA) işe başladığında sabitlenmişti ama büyük sponsorlarımızın nerede olduklarına bakmak istiyoruz ve Amerika, büyük bir meydan okuma”

“Oraya sırtımızı dönemeyiz ama belki de tamamıyla farklı bir yaklaşıma sahip olmalıyız”

“Yeni bir yaklaşımımız olmalı, yarışmak için kimin bize daha fazla para vereceğini düşünmek yerine. Oraya stratejik olarak gidilmeli, belki de FOTA yarışı desteklemeyi, iştirak etmeyi önerebilir, gösteri ve yatırım çalışmalarında görünmek için pilotlarını tanıtım turlarını 6 ay, 1 sene öncesinde gönderebilir.”

“Bunu sadece organizatörün ellerine bırakmak yerine, ilgiyi nasıl arttırabiliriz? Çekiciliği nasıl geliştirebiliriz ve Kuzey Amerika’da nasıl F1 yapabiliriz? Bir Ferrari, bir Daimler, bir BMW olsun. F1’deki temel yatırımcıların hepsine bakın; onların büyük çoğunluğu, önemli bir pazar olan ABD’yi göz önünde bulunduracaktır”

Formula 1’in Amerika’da da yarış düzenlemesi konusundaki baskılar, 2010’da gridde olması beklenen yeni Amerikan takımının tanıtılmasından sonra arttı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir