Vettel-Alonso Takası İddiaları Yalanlandı

Singapur GP’si öncesi ortaya çıkan Alonso ve Vettel’in takası konusunda anlaşmaya varıldığı iddiaları Red Bull tarafından yalanlandı.

Alman Bild gazetesi geçtiğimiz salı günü Ferrari ve Red Bull’un Alonso ve Vettel’in takası konusunda anlaşmaya vardığını yazmıştı.

Fakat söylentilerin hemen ardından açıklama yapan Vettel “Yeni birşey yok. Red Bull ile sözleşmem var ve ben bulunduğum yerde mutluyum” diyerek söylentileri yalanladı.

Bir diğer yalanlama ise Helmut Marko’dan geldi. Marko “Alonso kesinlikle Red Bull’da olmayacak” ifadelerini kullandı.

Marko, Vettel’in 2014 sezonunda takım arkadaşı Ricciardo’nun gerisinde kalmasına rağmen Alman pilota herhangi bir takım emri vermeyeceklerini söylüyor.

“Orada hiçbir takım emri vermeyeceğiz. Sebastian kazanırsa ona izin veririz, Daniel’in arkasında olması birşeyi değiştirmez. Bu bizim felsefemiz”

Red Bull Vettel’in “gizemli” sorunlarını çözebilmek adına  Singapur’a bu yılki dördüncü şasisini getiriyor.

Marko Vettel’in sorunlarını çözebilmenin önemli olduğunu söylüyor.

“Sebastian’ın tam potansiyeline ulaşması ekibimiz için çok önemli”

Ve takım patronu Christian Horner “Yüksek sesle söylemek istemiyorum, ama Singapur’da Sebastian’ın kazanacağına dair bir his var” dedi.


Yorumlar

“Vettel-Alonso Takası İddiaları Yalanlandı” için 33 yanıt

  1. bana 2008 e inmişsin diyorlar kendileri 2012 den dem vuruyorlar. madem öyle bu seneden örnekler verelim diyoruz ,bu seferde kimi araca henüz alışamadı diyorlar.

    birde pilotaj anlamında yazmayı unuttuğun bir kaç şey daha var. hele yağmur performansı konusunda kimiyle alonso nun pilotajları aynı cümle içinde telaffuz dahi edilemeyeceği gibi normal şartlar altında da alonso nun pilotajını sorgulayabilecek olanlar yarışları nereleriyle izlediğini bir düşünsünler.veya o yarışları izlerken kimiye özenip demleniyorlar da olabilirler .malum bulanık kafayla o kadar izlenir.

    alonsonun karakterini sorgularsınız .insanlığını sorgularsınız, inancını sorgularsınız ama pilotajını asla.

  2. Seb nasıl kazanacak sıngapurda acaba..??Hornerın ıcıne dogduysa vardır bırseyler elbettt…Sonucta horner muneccım ya…

    Marko Paşa da yıne seb ı takımca savunacaklarını ve onun yanında olacaklarını soylemıs…Rıccı agzıyla kus tutsa a bu takımdakı dusunceler seb ordayken degısmez…

    Ayrıca Vettel Ferrari birlikteliği zor bır durum,ama olur mu olur…F1 de seyler duyduk gördük sonucta..Lakın eger ferrarı de de ıstıkrar saglayamassa ısı cok zor f1 de

  3. Yağmurda plotaj mı. O zaman biraz açalım.

    2008 ingiltere : topaç gibi dönüp durduğu yarış

    2008 Belçika : kralı olduğu iddia edilen pistte duvarda biten son.

    2008 İtalya : Lewis in kendisinin bile geçiş sayısını
    unutup Şamar oğlanına döndürdüğü yarış.

    Özellikle 2008 Belçika . Hani şu kralı olduğu pist.

    1. Evet Kimi Spa’nın Kralı peki Alonso nerenin Kralı?
      aklın sıra yorum yapmışsın ama verdiğin tüm örnekler 2008 yılında. Eğer gözünle yarış izleseydin o sezon ki Ferrari’nin yağmur da hiçbirşey yapamadığını bilirsin. O duvarda bitirdiği yarışta yağmur gelene kadar attığı fark nerede?
      2012 Brezilya’da siz ağladınız yağmur yağmur diye biz 2008’de ağlamadık…

  4. ricci vet i eziyormu kardeşim , eziyor. sorun vardır yoktur tartışılır. ama iş nasıl olduysa yine döndü dolaştı yine alonso lewis kıyaslamasına geldi.hele bu kimiciler tarafından dile getirilince daha komik oluyor. yahu alonso farklı bir takımdan ve lastiklerden gelip mclaren le binlerce km test yapmış lewis ile sezon sonu aynı puanda ve aynı galibiyet sayısı ile bitirdiler .klasmanda fazladan ikinciliği bulunan lewis önde yer aldı

    .acaba diyorum çok değerli (!) pilot kimi 2007 de zar zor şampiyon olduktan sonra ( hani alonso için şampiyon bir pilot olarak geldi diyorlarya ) 2008 de yine aynı takımda devam ederek kendinden kat kat alt sınıf bir takım arkadaşına karşı puan anlamında, performans anlamında ve klasmanda geri kalıyorsa yine 2009 da kendinden kat kat alt sınıf takım arkadaşı kaza yapana kadar onun gerisindeyse taraftarlarının oturup bir düşünmesi gerekiyor .acaba biz alonso lewis kıyaslaması yaparken bir taneside çıkıpta sormazmı arkadaş sizin kimi ne yaptı diye .

    1. Bizim Kimi ne mi yaptı? telsizden ağlamadı. Daha ne yapsın. Takımını gammazlamadı.
      Spora geri geldi Ferrari gibi bir takım dahil ondaki yeteneği potansiyeli bildiği için onu geri getirdi.
      Sizin Alonso ne yaptı Ferrari’ye geldi geleli? 2012 de ve 2010’da tank gibi bir araçla son yarışlarda kendi beceriksizlikleriyle şampiyonluğu kaybetti. 40 tur o güçsüz dediğiniz Renault yazısının en ufak detayını bile ezberledi. Bütün Ferrari fanları çıkıp Brezilya’da yağmur diye yalvardı. Sonuç? yağmur yağar ama sizin eleman pilotajını konuşturamaz her zamanki gibi. Kimi ne yaptı şampiyonluğu son yarışa kaldığında paşa paşa kazandı. Aldı söke söke şampiyonluğu. Bir ara birilerinin avatarında alonsonun 2012’de son yarıştan sonra park alanında kaskla çekilmiş bir bakışı vardı. O şekilde bakmadı. Yani Kimi kendisini kanıtlaması gerektiğinde gerekeni yaptı.

      1. Tank gibi araç diyorsun hızlı diyemiyorsun o yeter bize 🙂 Tank gibi olması bir şey ifade etmez şunu öğrenemediniz daha.Ben 98den beri ne dayanıklı araçlar gördüm ama çoğu şampiyon olamadı.

        1. O sezon ki Ferrari’ye yavaş diyene gülerler asıl. Singapur gibi aerodinaminin Monza gibi motorun ön plana çıktığı pistlerde hızlı olabilen kimdi? yavaş araç bu sezon ki Ferrari gibi olur. Yarışları bitiremeyen bir araç mı? Tank gibi bir araç mı? 2005 yılında ki ilk iki pilota tekrar sormalısın bence. Yani araç yeteri kadar hatta şöyle diyeyim en az 2005 Renault kadar hızlıydı. Redbull 2005 Mclaren’inden sadece bir gıdım daha dayanıklı olunca Alonso farkı gördü. O sezon çaylak olan Petrov’a hata yaptıracak kadar baskı kuramadı bile. Bence bu kişisel beceriksizliğe girer.

          1. Tabi yavaş diyene gülerler.O pistlerde hızlı olan Ferrari değildi Alonso’ydu unutmayalım.Massa’ya bakarsak ne rezil sonuçlar aldığını görürüz.2010 da belki bir parça hızlı olabilir ama en hızlısı olamaz.Tank gibi araç gayet var.Ayrıca hızlı olmadıktan sonra tank gibi olsa ne olur.Her yarış 5.lik alınca şampiyon mu oluyorsun? Renault 2005 kadar hızlı diyecek yüzü nerden buluyorsunuz anlaması güç.Renault-Mclaren arasında 0.3 saniye varken Ferrari-Red bull arasında 0.8 sn fark vardı.Bence bu kişisel beceriksizliğe girmez.Kişisel beceriksizlik yapanlar takımdan gönderildi.Başkan bile gitmişken Alonso bu takımda duruyorsa sonuçlardandır.Kers diye bir sistem olmasa şuan Alonso’yu 2010 şampiyonu olarak konuşuyorduk.Yeni saçma kuralların hiçbiri Ferrari’ye yaramamıştır.Ayrıca 2010 sezonundaki Ferrari’ye aero anlamında iyi diyorsan sporu izleme daha iyi.2010da Ferrari çekiş dışında iyi değildi.

            1. Yahu arkadaşım sen iyi misin? yıllardır her sezon Ferrari’nin en büyük sıkıntısı çekiştir hala çekişi iyiydi diyorsun nasıl bir mantık aç izle o sezonları tekrar. Haberleri ve açıklamaları – profesyonel yorumcular tarafından yapılan yorumları oku biraz. Singapur da sadece motor gücüyle kazanmazsın Aero gücün de iyi olmalı. V8 lerde en iyi çekiş Renault motorundaydı Ferrari ne ara iyi oldu?

              1. 2010dan bahsediyorum.2010da Ferrari çekiş olarak en iyisiydi.Sen sezonları karıştırıyorsun ve 2010’daki Ferrari’nin çekişine kötü diyorsun öyle mi? En iyi çekiş sadece motordan kaynaklanmaz ki hadi kaynaklandı diyelim Ferrari Renault’dan iyi seviyedeydi.

  5. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Vettel Red Bull aracındayken bile büyük sıkıntılar yaşarken Ferrari aracında ne türlü sıkıntılar yaşar hayal dahi edemiyorum. Bu tercih kariyerini daha da kötü noktaya sürükleyebilir. Olaya Alonso tarafından bakarsak bu seçim Alonso’yu tekrardan bir kazanan haline getirebilir. Yine de Alonso bu teklife balıklama atlamayacaktır.

    1. Bu sezon Vettel’e sadece boş acımasızca hani fırsatını bulmuşken eleştirmek için eleştiri yapılıyor. Bir çok defa yarış dışı kalmasını kimse görmiyor ki 2007 de Alonso Michelin’den Bridgestona’a geçişte sıkıntı yaşadı muhabbetini yapan taraftarlar tarafından da çok eleştiriliyor. 2007 de takım değiştirmekle bu sezon ki motor değişiklikleri arasında pek fark yok. Tamam kabul Riccardo beklenilmedik derece hızlı çıktı kabul de bu derece değişimden sonra Vettel’in bir senelik kredisi olabilmeli diye düşünüyorum. 4 senede 2 tanesi son yarışta olmak ve hatta 2012’de ki son yarışı gerçekten muazzam idi. Aracı istediği kadar hızlı olsun son yarışın ilk turunda son sıraya düşen, aracın egzozuna ağır darbe almış bir araçla aldığı o şampiyonluk aslında bu adamın eleştirdiğiniz kadar kötü olmadığının kanıtı.
      Ferrari’ye gelirse ne olur bende merak ediyorum. Ama Ferrari’de yeni gelen pilotların başarılı olması için öncelikle zihniyetin de değişmesi gerekiyor. Alonso muazzam bir pilot ancak tüm öncelik ona verilmediğinde takım arkadaşlarıyla bu kadar fark yaratabilecek bir pilot değil. Zamanında Senna bile takım arkadaşlarına bu şekilde anormal bir üstünlük kuramıyorken bu şekilde ki bir üstünlüğü normal görüp diğer bütün pilotları eleştirmek pek mantıklı değil.
      Alonso ise bu saatten sonra Redbull’dan gelecek teklife balıklama atlayacaktır ama Redbull onu ister mi? Bence kesinlikle istemez. En hızlı aracın şampiyonu belirlediği sporda pilotların etkisi bu kadar kısıtlıyken. Eline şans geçtiğinde kazanabilecek potansiyele sahip Riccardo gibi çok daha genç bir pilota sahipken Alonso bence gereksiz ve ölü bir yatırım olur Redbull adına.

      1. Yarış dışı kalmadığında iyi sonuçlar alabilse söylediğin de haklısın ama çaylak pilota yenilmiyor adeta eziliyor.Gerçi sonuca bakınca Vettel çaylak çıkıyor ama.

        1. Yarış dışı kalmadığı yarışların bir çoğunda dikkatle izlediysen ilk bölümde Riccardo’dan daha hızlı olmasına rağmen ikinci bölümde o istikrarı devam ettiremiyordu. Bu da Vettel’de belki aracında belki de kendisinde normal olmayan birşeyler olduğunu gösteriyor.
          İzlediysen bilirsin Fastest belgeselinde Stoner 2009 sezonunda ciddi bir şekilde yarış içi performans düşüklüğü yaşadıktan sonra sezon ortasında ara verip Avustralya’ya dönmüş ve bir rahatsızlığının olduğu ve yarışta bu yüzden sonlara doğru performans kaybettiği ortaya çıkmıştı. Belki de böyle birşey vardır kim bilir. Normalde Stoner’ın başına geleni günlük hayatta kaç kere görüyoruz ama demekki olabiliyor.
          Hakeza bu sezon ki lastiklerin anormal derecede sertleşmesi de belki de onun bu performansına etki ediyor olabilir.
          Eleştiri yapmak istiyorsan evet elinizde fırsat var. Bu sezon Riccardo Vettel’i eziyor. Ama gerçekten göz göre göre saçmalamak olur bu yani aradaki fark anlamında.
          Kabul edin Vettel 4 sezonda kendisini 2 sezon sonu performansıyla kanıtladı. Bu sezon olan şeyler normal değil.
          Olan sorunları görmeyeceksek Hamilton daha ağır yara açtı Alonso’ya. Alonso gerçekten tüm performansını ortaya koymasına rağmen ( kişisel performans ) öne geçemedi. Ancak Alonso’yu savunmaya geldi mi profesör olup olan olmayan herşeyi yazıyorsunuz. Riccardo en azından yarışan bir pilottu öyle veya böyle Hamilton ilk sezonunda neler yaptı derler adama sizin bakış açınızla. Size göre öyle büyük bir ilah ki Alonso o sezon en az 10 puan fark atmalıydı Hamilton’a ki takım tarafından Hamilton’a kazandırılan Monaco hariç…

          1. Hamilton nasıl yara açmış onu çözemedim.Diğer söylediklerien katılırım da bu olmamış.Hamilton iyi başladığı sezonda rezil bitirdi.1 yarış daha olsa belki de bunlar hiç hatırlanmayacaktı.Sezonun 2.yarısı diyebileceğimiz bölümde Alonso arkasına rüzgarı alıp geldi aslında son yarışta Alonso değil Hamilton şampiyonluğu kaçırdı.Buna rağmen şu şunu yenmiş diyemiyoruz aynı puandalar.Eğer aynı puanda olup Hamilton şampiyonluğu alsaydı yenmiş diyebilirdik.

            1. Ben sizin bakış açınızla yaklaşıyorum olaya. Hamilton çaylak sezonunda Alonso’ya öyle kafa tuttuysa 2 yıllık tecrübesi olan pilotta Vettel’e kafa tutsun ne oluş yani?

          2. Ayrıca sen de belirtmişsin zaten takım tarafından zafer bile kazandırılıyorsa Alonso o takıma güvenini kaybeder.

            1. İşte ben buna kahkahayla gülerim. Kafan mı güzel arkadaşım Ferrari’de daha ilk sezonunda takım tarafından yarış kazandırılınca niye kaybolmadı o güven. Saçmalamışsın burada kusura bakma

              1. Ferrari’de Massa’nın durumuyla Mclaren’deki Alonso’nun durumunu bir tutmana gülerim asıl.Massa hiçbir zaman o kalitede bir pilot olmadı.

              2. Zaten Massa güvenini kaybetmişti kazadan sonra güven diye bir şey kalmadı.

              3. Arkadaşım biz Alonso’yla Massa’yı mı bir tutmuşuz? sen diyorsun ki takıma güvenini kaybeder ben sana kaybetmediğinin delilini sunuyorum sen ne diyorsun biraz mantığa davet ediyorum seni.

            2. Ben zaten mantıklıyım.Hediye edilmiş galibiyet diyorsun iddia ediyorum takım emri olmasa Alonso her türlü geçerdi.Massa’yı puan farkında bu kadar ezen bir pilot sadece arkasında Vettel baskısı olduğu için sinirlendi.Rakip takıma o kadar sert savunma yapmayan Massa Alonso’yu zorluyorsa telsizden bunları söylemeye hakkı vardır.2007’deki olay daha beterdir.2010’da Ferrari adı geçince daha büyük etki yaratıyor.Ama 2007’dekiler tamamen skandaldır.

      2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Selamlar, Vettel’e yapılan eleştirileri ben boş olarak görmüyorum. 3 defa yarış dışı kaldı. 13 yarışın 10’un da yarış dışı kalmış gibi lanse etmeye gerek yok. O dönemin detaylarını tam olarak hatırlamıyorum. Alonso söz konusu olan lastikle ilgili sıkıntı yaşamış olabilir ama bu sorunu ne kadar zaman da atlattı ? Vettel 13 yarış geçmiş olmasına rağmen temel sorunlarından hala kurtulabilmiş değil. Demek ki burda sorgulanması gereken bazı şeyler var. Ben Ricciardo’nun fazlasıyla abartıldığı düşünüyorum. Tabi yanılıyo da olabilirim. Bunu zaman göstericek.

        Ferrari’de bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Zihniyet değişimine de ihtiyaç var fakat bu Alonso endeksli bir değişim değil. Alonso’ya niye bu kadar takıyosunuz bunu anlayamıyorum. Ben şimdiye kadar Raikkonen’le Alonso arasında herhangi bir ayrım yapıldığını göremedim. Raikkonen’in araca uyum sağlayabilmesi Ferrari elinden geldiğince çabalıyor. Lütfen bu çabaları da görün.

        Red Bull 2013 sezonunda da Raikkonen’i istiyordu ? O da o zaman 34 yaşındaydı. Demek ki bu iş yaş’a değil de yeteneğe bakıyor. Red Bull’un Alonso’ya ölü yatırım gözüyle bakacağını düşünmüyorum. Alonso 33 yaşına daha geçen ay girdi. Yakın tarihte Efsanenin 37, Webber’in 38 yaşında F1’i bıraktığını düşünürsek Alonso en azından 4-5 yıl daha pistlerde olabilir. Ayrıca Red Bull’un Alonso’la beraber her zamankinden daha güçlü olabilme ihtimali var. Kolay şekilde kazanabilecekken niye daha zorunu seçsinler ?

        1. Benim aksime yorumundaki güzel dil için teşekkür ederim. Genelde saldırgan yorumlarla karşılaşınca kontrolü kaybettim artık.
          Vettel 3 yarışta sorun yaşadı ancak diğer yandan diğer yarışlarda da anormal koşullar etkili oldu. Yarışın başlangıcına göre dezavantajlı olan Riccardo doğru zamanda gelen bir güvenlik aracı periyodu ile bırak Vettel’i arıza – kaza yaşamayan Mercedes’ten bile hızlı oldu. Riccardo. Evet kabul yarışların bir kısmıda bariz geride kaldı inkar etmiyorum. Ancak mesela Monza’da gördüğümüz tabloda Vettel lastiklerle ilgili çok ciddi sıkıntı yaşıyor. Geçmiş yıllarda bu şekilde bir durum yoktu. Tekrar bir komplo teorisi gibi gelebilir ancak belki de bu fark geçmiş yıllarda zaten sürekli önü arkası oynayan araçtan gelen pilotla son 4 – 5 sezonda çok daha dengeli araca sahip arasındaki alışkanlık farkı olabilir. Sonuçta tüm pilotların takımların ve F1 izleyenlerin ortak görüşü araçlardaki denge geçen seneye göre çok daha az.

          Ferrari’deki zihniyet aslında dediğin gibi değişmeli komple olarak ama buna Alonso’da dahil edilip takımdan gönderilmeli. Alonso biraz Schumacher tarzında oluşum isteyen pilot. Ancak Schumacher ile birlikte takıma Brawn gibi bir dahi ile gelmiş ve bu mühendis gerçekten farkını konuşturmuştu. Ama gerek kurallar gerek şu anki mühendis kadrosu gereği o şekilde tek pilota odaklanmayı günümüz Formula 1’i kaldırmıyor. İmkan vermiyor. Dolayısıyla Ferrari Alonso’ya istediği 1. pilotluk imkanlarını sonuna kadar vermesine rağmen dediğim etkenlerden dolayı bu plan işlemedi. Alonso’nun yanında takım arkadaşının gerek bildirimlerine değer vereceğine ne derece ihtimal veriyorsun. Tamam bariz konularda evet ancak mesela Kimi sezon başından beri bas bas bağırıyor aracın ön tarafı dengesiz diye ne kadar gelişim kaydedildi? Sonuçta azıcık izleyen herkes biliyor ki Kimi’nin aracının özellikle ön tarafını istediği gibi ayarlayın o da kendi farkını konuştursun. Ama Ferrari bu duruma el atmıyor yada yeterli önceliği vermiyor. Belki de verse şu an Williams’ın önünde olurlardı kim bilir.
          Redbull geçen sene ilgilendi Kimi’yle ama ne kadar ilgilendi? Ayrıca özellikle Riccardo olayından sonra anlamışlardır ki akademiden gelen pilotlar hiçte yabana atılacak türden değil. He tabi reklam vs amacıyla Alonso çok büyük fark yaratacaktır elbette orası ayrı. Düşünsene şu an Alonsofanı olan herkes meşrubat takımı diye aşağılamaya çalıştıkları Redbull fanı olacaklar. Yoksa Alonso’ya verin bu sezon ki Redbull’u o kazanılan 3 yarış dışında hangi yarışı kazanabilirdi sence? yada kaç tane daha fazladan podyum elde ederdi? Sonuçta Ferrari ile podyuma çıksa da Ferrari’nin hem aerodinami anlamında bu sezon oldukça iyi olduğunu biliyoruz hemde sezon başında Renault motoru Ferrari’den bile gerideydi. İyi akşamlar.

          1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
            Alonso.Diaz(Yavuz)

            Önemli değil. Bildiğim kadarıyla takıma getirecek kadar ilgilendiler. Diğerlerini bilemem ama benim RBR’ye karşı her zaman büyük bir saygım oldu. Özellikle de Horner’a karşı. Bu sorunun ucu açık. Ama bu Ferrari’le bile 120 puan toplayabildiyse Alonso şu an ki RBR aracıyla puanlama da Mercedes’lerin ensesinde olabilirdi diye düşünüyorum.

  6. 2008 de Kovalinen ile Alonso değişimi yapıldı ve bu bir gerçekdir. Bu gün Vettel değişimi yapılırmı onu bilemem. Bİldiğim tekşey Hamilton u RedBull da hiç görmeyeceğimizdir çünkü; RedBull a gazozcular demişdir.

    1. *görüşmeyeceğidir diye değiştirmek lazım. Bir anda RedBull taraftarı gibi olmuşum.:))))).

  7. ferrari neden alo’yu değiştirsinki vettel dahamı iyi bir pilot sanki ayrıca alonso yapı olarak böyle şeylerle uğraşmaz,saçma haber…

  8. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    3 Temmuz 1987
    29 Temmuz 1981

  9. Orcun Madanoglu avatarı
    Orcun Madanoglu

    Sebastian’a ayrıcalık yapıyoruz demiyor da takım emri uygulamayacağız felsefemiz bu diyor. İçecekçi felsefesi. Sadece saflar kanar buna…

  10. Bu adamlar bu sene pek böyle konuşmadı. Spa’dan önce Riccardo Mercedes hata yaparsa kazanırız dedi oldu bakalım bu hafta Horner’ın tahmini ne derece gerçekleşecek…

  11. Red Bull ‘un 2013’teki en baskın yarışı olan Singapur’a bu yıl büyük hevesle gelmesini anlıyorum ancak yine de maximum 2.hızlı takım olmaları muhtemel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir