Todt, Ferrari’nin Kriz Döneminde Olduğu Görüşlerini Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Jean Todt, Ferrari’nin yaklaşık 20 sene önce yaşadığı gibi bir kriz ortamında olmadığını düşünüyor.

Ferrari’nin en başarısız olduğu dönemde Todt, geçtiğimiz hafta görevini kaybeden Luca di Montezemolo tarafından göreve getirilmişti. 1993’ten 2007’ye kadar Ferrari’nin takım patronu olan Todt 6 pilotlar, 7 takımlar şampiyonluğu yaşadı.

Todt “Günümüzdeki Ferrari’nin çok şeyi değiştirmesi gerekmiyor. Takım şu anda kesinlikle benim 1993’te tamamen harap olmuş şekilde bulduğum takım gibi değil.” dedi.

2007’den beri şampiyonluk kazanamayan Ferrari’de özellikle turbo motor döneminde gelen başarısızlık nedeniyle üst düzey yönetimde önemli değişiklikler oldu.

1991’de takımını eleştirdiği için kovulan Alain Prost da Todt’a katılıyor. Prost “Bugün Ferrari’ye yapılan tüm eleştirilerin adil olmadığını düşünüyorum.”

“Fernando Monza’da yarış dışı kalana kadar en çok puanlı yarış bitirme rekoruna sahipti. Ancak ben Ferrari’de başladığımda yarışı tamamlamak bir mucizeydi.” dedi.

Todt, Montezemolo’nun görevinden alınmasının pek sürpriz olmadığın söyledi.

Todt “Montezemolo 23 senedir başkandı ve bu oldukça uzun süre. Bir noktada bu tür büyük oluşumlarda değişiklik normaldir. Ben bile zamanında sona yaklaştığımı biliyordum.” dedi.


Yorumlar

“Todt, Ferrari’nin Kriz Döneminde Olduğu Görüşlerini Kabul Etmiyor” için bir yanıt

  1. Demek ki zirvedeymiş ki haberimiz yokmuş…hallahallahhhh

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir