Haug Mclaren'in Çok Yavaş Olduğunu Kabul Etti

yazar:

kategori:

Ross Brawn’ın takımı daha ilk testlerinde Formula 1 dünyasını şaşırtmayı başardı ancak aynı şekilde son şampiyon Lewis Hamilton’un takımı da düşük performansı ile şaşırtıyor.

Sezon öncesi testler genelde sezon için aldatıcı olabilir ancak İspanya’da konuşan Fernando Alonso “Her iki pilotla da test yaptılar ve ikisi de iyi değildi.” dedi.

Felipe Massa da Mclaren’in bu kadar yavaş kalmasına şaşırdığını söyledi.

Massa “Hala gelişim gösterebilirler ve bizim olmayacağımız bir testleri daha var bu yüzden neyin yanlış olduğunu ve çalışmadığını bulabilirler.”

“Kesinlikle Mclaren’i arkalarda görmek şaşırtıcı ancak bu konuda daha iyi fikir sahibi olabilmek için sezonun ilk yarışını beklemeliyiz.” dedi.

Woking kökenli takımdan yapılan ancak resmi olmayan bir açıklamada, takımın sorunu bulduğunu ve aracın Melbourne’den önce çözülebileceğini söyledi.

Ron Dennis’in endişeli olmadıklarını söylemesine rağmen Norbert Haug o kadar iyimser değil.

Haug “Şu anda oldukça yavaşız ancak tekrar önde olmak için çok çalışacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. ArkadaşLar 1 Senedir devamlı aynı muhabbetler,konular ..!!!Olan olmuş bitmiş,DevamLı hatırlamanın ve hatırlatmanın Bir manası yok !!! Biz önümüze bakalım Süper Bir Sezon bizi bekliyor Sürprizlerle Dolu ama biz burda haLa 2 Sene önceki konuyu Tartışıyoruz ..!!! Zaten Kararlar veriLmiş olan olmuş diyorum Tekrar'dan …!!! Ayrıca Yrn Test'Ler başlıyor Renault,McLaren,Brawn Gp'ede Bol Turlu Ve Sorunsuz Bir test Diliyorum 🙂

  2. bu arada mclaren in alonsoya ihtiyacı var mclaren alonsosuz yapamaz mclarenin aracını alonso geliştirir gibi yorumlarda tam bir komedi faciası zaten cevap vermek bile saçmalık!!

  3. madem mp4 22 f2007 nin kopyasıydı nasıl olduda 2007 ve 2008 de bikaç yarış hariç ferrariden bariz daha hızlıydı..gerçekleri söylüyorum diyorsun onlar senin gerçeklerin couglan okuldan arkadaşınmı senin nerden bu kadar emin konuşuyorsun!!ayrıca mclaren 2008 de aldığı haksız ceza yüzünden fren ve vb bikaç yerde arge çalışmalarını arabaya uygulayamadı buna rağmen şampiyonluğa oynayabilen bir araç üretti dikkatini çekerim!!!sırf yazmış olmak için yorum yazmayın şuraya!

  4. yarışlar başlayınca neyi anlayacam,? mclarenin sorunları olduğunu, yavaş olduğunu inkar mı ettim ki bunu yarışlar başlayınca anlayayım? hadi diyelim ki mclaren ferrariden çaldığı bilgilerle 2007 de hızlandı, peki ya 2008 i nereye koyacan..2008 de fia çalınmış dediği bilgiler ışığında mclarenin aracını incelemedi mi..Ferrari, şayet böyle bişi olsa mclarenin 2008 aracına itiraz etmez miydi? hadi diyelim olmadı bunlar, bilmem ne zamandan beri f1 i takip ettiğini yazmışsın (bunu niye dile getiriyorsan artık..kimsenin f1 birikimine bişi dediği yok, kötü niyetini ,tahammülsüzlüğünü sorguluyorum ben, ve saçma mantığını) mclaren bir tek 2007 ve 2008 de mi hızlı araba üretti?

  5. emre özduru avatarı

    Fuad Kaya, ne demek istediğimi yarışlar başladıktan sonra anlayacaksın. Ben ilk daha Mclaren'in aracından oversteer problemi olduğunu söyleyenlerdenim.Evet doğru şu anda grid'de ki en iyi aşçı Ross Brown ve en iyi mezeci de Newey.Ama yemeğin lezzettinin nasıl olacağınıda sanırım Gurme söyleyebiir.

    Ferrari taraftarı olmama ve Kimi'yi tutmama rağmen ben elimden geldiğince objektif yaklaşmaya çalışıyorum. Evet doğru geçen sene Mclaren hırsızlık yaptı, niye söylemim ki. Bu sene neden lastikleri doğru düzgün çalıştıramıyorlar? Ön taraftaki kamber açılarının doğru düzgün ön lastikler için ayarlanamadığı da malum.

    Mclaren kendini toparlayacaktır ama ne kadar geç olursa bizim seyir zevkimiz için o kadar kötü.

    saygılar…

  6. Ertan Akkaş avatarı

    Sezon öncesi testlerden sezonun keyifli bir hal alacağını hissediyorum. Bu yüzden Mclaren'in yavaş kalması şu an en istemediğim şey. Üstelik geçişin artacağının söylendiği bir sezonda bu olay benim gibi tifosiler için bir hayalkırıklığı olacaktır.

  7. evren ayaoku avatarı

    arkadaslar ii güzel yorumlar yapıyorsunuzda bazen bazı arkadaşlar dozunu kaçırıyor. zaten az kaldı 2 hafta sonra bütün bunlar ortaya çıkacak.bende el nano fantiği olarak mc laren in hızlı olmasını çok istiyorum çünkü birbirine denk bi araçla hamilton mu alonso mu soruları sezon içinde cvp bulacaktır.kasmayın bu kadar

  8. emre özduru, çok pişkin bi adamsın velhasıl, hırsız bu takım, bu takım alonso olmadan 3 para etmnez, gibi şeyler yazıyorsun ardından , niye birbirinizi iğneliyorsunuz diye yazıyorsun..diğer bir konu, mclarenin şu an yavaş olmadığını hızını sakladığını felan hiç duymadım, bu tür şeyleri genelde reno ile ilgili haberlerin altında okuyoruz.diğer bi mesajında gurmeden felan örnek vermişsin, sanki anlattığın şey büyük bir gerçekmiş de yeryüzündeki tüm kanunlar buna birer örnekmiş gibi..dostum alonsu gurme olabilir, ama unutma, yemeği gurmeler değil aşçılar yapar..bi gurme işinde istediği kadar iyi olsun, o yemeği güzelleştiremez, sadece güzel olup olmadığını, söyler.

  9. 'onur aybars'.bu yorumumun 'çok faydalı' olduğuna sevindim. ne demek rica ederim.

  10. emre özduru avatarı

    Ya arkadaşlar bir yorum yaptım sizlerden de katılanlar olmuş ve karşı çıkanlar olmuş. İyi tamam güzel de neden birbirinizi iğneliyorsunuz? Lütfen arkadaşlar birbirinizle konuşurken kırıcı olmayalım.

    Ama yine de yorum yapmadan duramıcam! Pilotların sadece arabaya binip piyasa yaptıklarını zanneden arkadaşlara Senna, Prost,Schumacher,Nelson Piquet(baba) örneklerini hatırlatırım.

    Ferrari, Schumacher'den önce 12 silindirli motorla yarışan Berger ve Alesi ile yarışan ve net hatırlamasam da 10 küsür yıldır takımlar şampiyonluğunu kazanamamışlardı. 1993-1994' de Schumacher zaten Benetton Renault gibi çok hızlı bir araçtan Ferrari'ye geçti. Berger-Alesi ikisi de hızlı olan Benetton'a geçti. Arkadaşlar berger-alesi ikilisinin harikalar yarattığını hatırlıyor musunuz? Ben hatırlamıyorum!!

    Yine zamanında Senna'nın Ford motoru ile yarışan Mclaren'de nelerle mücadele ettiğini nasıl katkısı olduğunu hatırlamak için şöyle bir geçmişe göz atın derim.

    Villeneuve'ün Williams'a ne kadar katkısı oldu veya şampiyon pilot olarak gittiği BAR'a çok katkısı oldu değil mi arkadaşlar?
    Schumacher'in Ferrari'ye olan katkısını hepimiz gördük.

    Bunları göz önüne aldığımız zaman Alonso gibi bir pilot'a Mclaren'in ihtiyacı var.

    Hamilton hızlı bir araçta hızlı bir pilot bence o kadar. Tamam cesaretli agresif kesinlikle hızlı ama bence o kadar. Belki benden daha uzun yıllardır F1 seyreden arkadaşlar vardır onlar benim ne demek istediğimi anlarlar.

    McLaren kesinlikle şu anda yavaş. Komplo teorisi falanda kurmayın lütfen. Yok kendini saklıyormuş yok şöyleymiş yok böyleymiş. Jerez bana göre aracı geliştirmek için şansları. Hadi diyelim biraz toparlandı sezon içinde gelişecektir diyenler olabilir ama diğerleri ne yapıcak özellikle piknik yapmaya mı gidecekler veya onlarda oturup armut'mu toplaycak. Herkes gelişim kaydetmek için çok zorlayacak.

  11. çok saygıdeğer mclaren taraftarı arkadaşlar mclarenin yavaş olduğunu her iki mühendisinizmi diyeyim yöneticinizmi diyeyim patronunuzmu diyeyim ne derseniz deyin artık bu adamlar kabul etti siz hala edemediniz.buradaki çoğu mclaren taraftarı bakın hepsi demiyorum her yorumunda illaki sağa sola sataşarak bir şeyler elde etmeye çalışıyor.fanatiklik kısmuına gelirsek şuradaki bazı mclaren taraftarlarının, yorumlarını tekrar okumasını tavsiye ederim.takıma yöneltilen eleştirileri olumlu veya olumsuz kabul etmek zorundasınız.bu her takımın taraftarı için geçerli.ama bakıyorum mclaren için aynı şey geçerli değil galiba. renaultçu olarak son iki senedir neler çektiğimizi en az bizler kadar sizlerde iyi biliyosunuz. onun içindirki her yoruma anında karşı tarafı rencide edecek şekilde cevap yazmamak gerekir.yanlış anlamayın bunları sizi aşağılamak için felanda yazmış değilim sabah bilgisayarımı açtığımda yorumları okurken genelde emre özduru arkadaşımızın yorumundan sonra yazılanlar için yazdım.hepinize hayılı sabahlar…

  12. 'alonso_' bu yorumun 'çok faydalı' oldu. Teşekkürler…

  13. bence bi pilot bu saydıklarımından anlıyosa bu pilota sahip olan mühendis çok şanlı. pilotun bu önerilerini göz önüne alıp mümkün olan en iyi ayarı tutturabilir. yada şöle düşün. ferrari neden hala danışman olarak schumi ile çalışıyo? hatta geçen sene gördük testlerede katıldı. neden? çünkü schumi de aracını çok iyi okuysbiliyo ve takım bunlardan çok faydalanıyo.bu konuda gerçekten çok iyiydi. yine tatmin olmadıysan kardeşim seni ros brawn a olmadı flavio ya oda olmadı ron dennise havale ediyorum. sana ancak onlar yardımcı olabilir bu konuda. onların alonso konusunda yorumlarını okumanı tavsiye edebilirim. tabi teknik becerisi üstüne olan yorumlarını

  14. 'alonso_' kardeşim; pilotundan çözüm yolu bulmasını bekleyen mühendis (yumuşatarak söyleyeyim), ne okuduğu okulun diplomasını ne çalıştığı takımdan aldığı maaşı hak ediyordur. Ben mühendis olucam, aracımı kullanan pilot -kim olursa olsun- bana "Yol tutuş iyi değil, şu setup'ı veya şu kanat açısını deneyelim" diyecek. En iyimser tahminle o an ki cevabım "Hadi oradan" olur.

    'Motorsporlarının zirvesi' dediğimiz F1'de koltuk haketmiş olan her pilot altındaki aracın artılarını ve eksilerini hisseder, hissetmek zorundadır. Pilotun aksettirdiği bilgiler dahilinde aksayan konulara çözüm bulmak verimli çalışan yerleri daha verimli hale getirmek mühendisin işidir. Ben verdiğin cevaptan tatmin olmadım. Yine de çok çok teşekkür ederim kardeşim.

  15. yeryüzüne inerseniz o sıralamadan sonra daha az üzülürsünüz…

  16. sezonun ilk yarışında sıralama turlarında renault çuların bu kadar çok sevindiğini anlayacaksınız

  17. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    F1 de mühendis demek ayrı.okulu bitirip ayrı bir işte çalışan mühendisle aynı kefede değil,Onu anlatmaya çalışıyorum.Sen onu algılayamadın tabi.

  18. Renault çu arkadaşlar alınmasın ama içinizden bazıları fanatiklikte sınır tanımıyor…Her yorumda go go go go go yani testlerde çok üstün olsanız sevinç çığlıkları diyecem öyle bir durumda yok…

  19. burak bocek avatarı

    Bu arada f1i sunan adamla aynı branşta lafı pek hoş olmadı spiker diyelim.özür dilerim ama artık kıl kapmaya başladım iyiden iyiye yorumlara

  20. sezon başında gaza bastığın zaman gitmeyen bir araban varsa bu sezon sonuna kadar böyle gider FERNANDO ALONSO

  21. burak bocek avatarı

    Mühendis nedir bilmiyorsan sana zaten ben yardım edemem.Mühendis illede bir takımın garajında şalışan kişi aklına geliyorsa gerçekten komik.Adamın senin bilgin yanında 10 katı bilgisi olduğu kesin.Azcık dalga geçiceğine aç araştır.Akşam akşam yazmayayım diyorum ama sinir ediyorsunuz adamı.Bu f1i sunan adamla aynı branşta birisiyle ve gayet bilgili birisiyle bunu konuştum

  22. ben sadece ros brawn ı örnek verdim. yoksa f1 racing de bir ropörtajında mc laren gibi çok büyük bi takımın patronuda alonso için benzer şeyler söylemişti.

  23. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Bende Hondada olsaydım, alırdım alonsoyu. Ama biz McLarenden bahsediyoruz.Hiç merak ettiniz mi bilmiyorum orada o kadar ekran var onlarda sadece sürelere mi bakıyorlar.Küçük takımlar pilottan çok şey bekleyebilir.Normaldir.Ama McLaren kurallarla sınırlandırılmakla birlikte.Teknolojiyi kullanır.aslında tüm takımalr kullanıyor.Aracın neresinde ne olduğunu pilot değil mühendisler pilota söylüyor.Pilot sadece aracın kendine uygun olması için istediklerini söyler.

  24. Formula 1 tarihinde "tescilli hırsız" olarak kayıtlara geçmiştir. ister kabul edin ister kabul etmeyin neyin nesini tartıışıyorsunuz ki Abdullah Çelik senden ve sitenizden özür diliyorum çünkü sizler ne Ferrzariciysiniz ne'de mclarenciymişsiniz sizler BMW'ciymişsiniz bunu öğrendiğim iyi oldu :))

  25. araç geliştirme konusunda şunları söyleyebilirim. tabiki her pilot turlarını atıp aracından indikten sonra mühendislerine "aracın şurası kayıyo, dengesi şöle, …" gibi geri bildirimleri oluyodur. olmaması gerçekten garip olur. ama alonso gibi ARAÇ GELİŞTİRMEDE iyi olarak bilinen pilotların bu geri dönüşümerin yanı sıra mühendislerine önerileri de vardır. "işte şurda şu set up ı deneyebiliriz. kanat açısını şöyle ayarlayabiliriz,şunu denersek yol tutuşunu artırabiliriz…." gibi. kısacası araç geliştirmede iyi olan pilot,aracını okuyup ne yapmasını bilen pilottur. bu konuda alonso nun iyi olduğunu biz uydurmuyoruz. F1 in içinden olup bizim burdan göremeyeceğimiz şeyleri gören insanlradan duyuyoruz bu lafları. hatta honda nın alonso yu almak için uğraştığı dönemlerde ros brawn " alonso yu istiyoruz çünkü çok iyi pilot olmasının yanı sıra araç geliştirmekteki ünü bilinen bir gerçek" gibi bişi sölemişti. ve daha biçokları benzer cümleler kullandı. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

  26. kaan kaanhan avatarı

    @gökhan "lütfen biri bana sölesin mühendis arkadaşlardan…gelişmek için ihtiyaç olupta mclarende olmayan etkeni."
    arkadaşım, bizim 2. bi stepneye ihtiyacımız varmış, okumuyormusun "bazı" çok saygıdeğer arkadaşların yorumlarını :)) biliyorsun Mc geçmişte yaptığı araçlar, kazanılan şampiyonluklar hepsi stepney tarzı olaylardan kaynaklanıyordu 🙂 yakın zamanda MP4-20,22,23 hep yavaştı zaten. bu tarz kişiler, 22 ye kopya araç dediler, oysa daha sonra ferrari bilgilerinin sızma tarihi olarak aşşa yukarı sezon başını gösterdi.bu ne hızdırki anında aracı kopyaladılar. bölünerek çoğalan canlı olsan bu kadar hızlı olmaz 😛 RD'e şahsi kini olan mosleyin başkan olduğu kurumdan farklı bişey beklenemezdi. belgeyi alana/çalana bile dokunmadılar desek yeridir. siz hala, elinizde ferrari bilgisi artık yok masalı ile uğraşın. BGP, ferrariden 1 sn hızlı gözüktü o zaman sizin elinizde neyin belgesi kalmadı? 🙂 ferrariye 1sn, McMerc e 1,5sn fark atmış kabul etsek bile, bu olsa olsa büyük takımlar için koskoca bir fiyaskodur, bırakın bu belge muhabbetlerini.

  27. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Garip olan
    "McLaren diğer takımların yarısı tur atmışmış.Nedeni buymuş.Adamların haftaya testi var.Ayrıca araçta sorun varsa,sorunlu parçanın yenisi tasarlanmadan tur atsan ne olur atmasan ne olur.
    İlla konuşmak için bi yerimizden uydurmamız mı gerekiyor.McLareni sevmiyorsan sevmiyorum dersin biter.Niye anlamadığını belli edicek şekilde yorum yaparsın.
    Mühendis nedir? F1 den ne anlar? F1 ile ilgili neye yorum yapabilir?
    Biz F1de takımlarda çalışan insanlara mühendis derken,normal mühendislerden bahsetmiyoruz.Bunun ayrı bir tecrübesi var.
    Endüstri mühendisi arkadaşıma sordum bu şasiyi beğenmedi yanlışmış:))bu mudur yani.
    Test yasağına gelince fazla takılmaya gerek yok.Yarışlarda birer test sonuçta, ayrıca mclaren sorunlarını tur atarak testle çözen bir takım değil.Teknolojik olarak zaten çok gelişmiş birtakım.Simülasyonla bile bazı eksikleri giderebilirler.

  28. ben de emre özduruya katılıyorum, ama ona katılan diğer fanatikler gibi değil, ben katıla katıla gülüyorum :)))
    yok alonsoymuş mclareni gelşiştiren de, yok ferrarinin bilgileri bitince böyle olmuş da..acaip acaip şeyler..yazdığınız saçma sapan şeyleri çürüten yüzlerce açıklama yapıldı yazıldı çizildi, ama papağan gibi hala aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz..

  29. gökhan 3799tr avatarı
    gökhan 3799tr

    ben burda kimseyi kırmak yada kimseyle tartışmak istemiyorum..benim tek söylemeye çalıştığım insanların fanatik duygular içerisinde tartışma yaratmak istemeleri ve daha bikaç günlük testlerle çok fazla ahkam kesmeleri burda herkez bi takımın taraftarı sen o takımı seversin sevmezsin o senin bilecegin bise ama sen gidip o takımı asalayıcı yada ayalcı bi konusma yaparsan bence bu hiç hoş bise digil bu o takımda gece gündüz çalışan insanlara ve en önemliside burda o takımı tutan TARAFTARA saygısızlık…

  30. elif çivici avatarı

    Bu durum beni hoşnut etse de mclaren işini bilir.hallederler.

  31. burak bocek avatarı

    Valla ben mühendis değilim,iddaada etmedim mühendis bir arkadaş ile uzunca konuştum onun analizlerini söyledim.O yüzden lafın bana değil sanırım.Pek çok kaynağıda bana sundu bende göz attım.Ayrıca bu tür konularda gayet fazla donanıma ihtiyacı var atıp tutacağına hiç ihtimal vermiyorum.Gelişmek bu sene daha zor neden mi?Herkesin bildiği test yasağı var evet bu tabiki Mclaren'in elinde geri dönebilirler ancak kaç test oldu halen aynı sorunlar konuşuluyor.Pilotların araç hakkında gelişimi ise beni aşar bu konuda bir fikrim yok.Yani şu adam şu kadar araç geliştiriyor diyemem.Mclarenin bir önemli avantajı şuan açık ara griddeki en yüksek teknoloji donanımlı merkezi ve simülatörü.Bunu Ferrari'nin özel pisti olduğu ve test limiti fazla iken buna karşı bir önlem ve geliştirme amaçlı aldılar.Ancak Ferrari'de sezon ortasında aynı kalitede bir simülatörü kullanmaya ve kurmaya başlayacak.Pilotların geri bildirim olaylarına ise yorum yapamacağım

  32. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    mclaren yavas doğru ama bu gelişemicekleri anlamına gelmiyo lütfen biri bana sölesin mühendis arkadaşlardan…gelişmek için ihtiyaç olupta mclarende olmayan etkeni….haug mclaren istediğimiz yerde diğil derken şunuda kastetmiş olabilir biz herkesten en az 1 saniye hızlı olmayı bekliyoduk..ama arac daha tam olarak anlaşılabilir değil beklediğimisden gerideyiz ama herse bizim elimizde…bazı burdaki mühendislerdede lewis hazımsızlığı var. bi mclaren taraftarı olarak alo.kimi.massa(egosunu yenebilirse)kubi.bunlar ii pilotlar ama lewis de bunlarla aynı hatta belki daha ii olacak..araç gelişiminden şu pilot anlamıyo diyenlere gülüyorum 🙂 şakamısın adam f1 pilotu sabah aksam o arabayla birde adam mühendis geğil tek sliyebiliecegi yol tutuşu yok sa aklıma fikirgeldi şuraya şöle kanatçık ekliyelim rüyamda gördüm :)))sizce arabayı geliştiren pilot bu olsa gerek…

  33. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    burda bukadar çok mühendis gördüğüme sevindim…

  34. Evet McLaren hiç iç açıcı görüntü vermiyor. Sorunun arkada olduğu belli oluyor. Jerez testi takımın son umudu. Bana göre takım ne yaptığını ve ne yapmaya calıştığını anlamış da değil. Çünkü testlerde kat edilen yol ortada. Belki Jerez için Toyota tarzı difüzör bile deneyebilirler. Sezon içi test yasağı da gelişmeye sekte vuracaktır. Yani kısacası sezona iyi başlayamazlarsa bu sezon şampiyonluk kovalayamazlar. Hatta belki de Macaristan ve Monako dışında galibiyete dahi oynayamayabilirler. Jerez'de de aynen devam edilirse KERS hazır olmasa bile ilk yarışta kumar oynayıp KERS ile çıkabilirler.

    Diğer konu Lewis'in aracı geliştiremediği. Bunca şampiyonluk alınırken Lewis yoktu, bazılarının iddia ettiği 'Ferrari verileri' de yoktu ama şampiyonluklar geliyordu. Hemen hemen herkes 'Alonso aracı iyi geliştiriyor' diyor. Bakın, bana göre şu an pistin en iyi pilotları Kimi ve Alonso'dur. İleride Lewis ve Vettel de bu ikisi kalitesine ulaşabilecek gibi duruyor.Hatta Alonso geçen sezon gösterdiği performansla kalitesini 'tescil' ettirmiştir. Lütfen birisi bana şunu açıklasın, ben de bu konu da eksiğimi kapatayım. Pilotun araç gelişimine katkısı nasıl olabilir? Anladığım kadarıyla araca biner turlarını atar, inince karşısına mühendisleri alır ve başlar sıralamaya; "Ön şöyle arka böyle kayıyor, efendime söyleyeyim mekanik yol tutuş şöyle, viraj çıkışları hızlanma böyle" v.s. v.s. diye sıralar. Eğer pilotun gelişime katkısı buysa ve bir F1 pilotu bunları fark edemiyorsa o koltukta boşa oturuyor demektir. Eğer araç geliştirmek bu değilse lütfen bana izah ediniz. Şimdiden teşekkür ederim.

  35. mc laren arkdşm sende problem var tmm mı sende böle yapmaya devm et seni kimsa tınlamas ben bile tınlama mclaren taraftrlırının içinde en asabisi sensin düşünmedn yasılar yasıosun yasık yasık. bu akdar ganatiklik olmas bu f1 spor ya.ben bu sporu fernando sayesnde izlemeye başldm 4 sene önce 2005de ve mutluymda ama yeri geldiği saman alonsyuda eleştrdim) sende artık biras düşünceli yorumlar yas.

  36. emre arkdşm gercekten tebrik ediyorum cok güzel yorum.. inş renaut gelişcek. BEN eski konuları acmak istemioyorum ama mclarenle alonso olmadı amaolsaydı mclren bence bu halde olmasdı sayfılar RENAUT F1 TEAM KARDEŞLİĞİ

  37. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    alırken üzerinde yazıyor.İyi araba kullanır aracı geliştirir.Bir trendtir gidiyor:D Herkes işin kendince uzmanı olmuş.
    Brawn gp yide alonso geliştirmiş diyolar:D
    Bir araç hızlıysa onu yapan mühendisler gereksiz eleman kullanan kişi geliştirici oluyor sizin dünyanızda.
    Hamilton geçen sene oldu şampiyon.Zorda olsa hazmedeceksiniz.Bu senede Hamiltonun şansı neyse sizin pilotunuzun avantajı bir gram fazla değil.Bunu o kullanma gereği duymadığınız aklınıza görsel olarak sokacaklar yarışlarda.

  38. Emre Özduru'nun yorumuna katılmamak elde değil şu açıdan evet McLaren'in elinde bir Alonso yok takımına geri bildirim sağlayabilecek bir pilot yok. Bu noktada de la Rosa'dan ne kadar faydalanır takım bilemiyorum. Ama sezon içinde test olmaması McLaren'in işini kesinlikle daha da zorlaştıracaktır. Hamilton'da ilk senesinde ayarları Alonso'dan alarak piste ardından Alonso ayarlarını saklamaya başladı. Geçen sene yalnız başına çalışmaya başladı ve Hamilton'ın aracı geliştirme konusunda o kadar da yetenekli oldğunu düşünmüyorum, en azından daha yolun başında zamanla bu yanını geliştirir mi bilemem. Bir de bu kendini saklama konusu anlayamadım takımlar neden kendini saklasın zaten sınırlı bir test dönemi var. Jerez'de hava durumu nasıl olacak, şartlar ne olacak buna ne kadar güvenilir bilmiyoruz, sanmıyorum ki McLaren bütün planlarını Jerez'e saklasın. Pazardan itibaren başlayacak dört gün Renault'dan çok McLaren için altın değerinde. Eğer orada da sorunu çözemezlerse bu sezon işleri gerçekten zor.

  39. emre arkadsım cok gzl bır yorum olms tebrkler

  40. emre özduru avatarı

    Sevgili Mclaren taraftarları tamam şampiyon bir sürücünüz var ama artık Alonso, Newey veya Ferrari bilgileri yok elinizde. Kendilerini saklamıyorlar kesinlikle geçtiğimiz 15 sene boyunca Mclaren'in testlerde kendini sakladığını hiç görmedim.

    Mclaren'in problemi yeni değil ki, bu sene ki test seanslarının hepsinde aracın Oversteer problemi ilk testlerden beri var. Bu kadar zamanda attıkları tur sayılarına ve kat edilen yola baktığınız zaman hala Ferrari'den %50 daha az kilometre yapmışlar. Renault Alonso ve Briatore ikilis ile geriye kalan 4 günlük jerez testlerinde gelişim kaydediceklerine eminim özellikle bunda Alonso'nun katkısı %100 olacaktır. Ama Mclaren'de bir alonso yok, zaten olduğu zamanda kaçırdılar. Hamilton'ın ben aracı geliştirme kabiliyeti olduğunu sanmıyorum ki geçen sene zaten en hızlı araca sahipti. Koyu bir KİMİ taraftarı olmama rağmen Kimi'nin de bu tür bir yeteneği yok. Mclaren için bence bu sene zor geçebilir çünkü bu sezonun farkı test yasakları.

    Bu söylediklerime katılmayabilirsiniz ama ben Alonso'yu çok sevmememe rağmen geçen sene Renault'u nereye getirdiğine dikkat etmek lazım. Hamilton'da aracı geliştirme yeteneği bence yok.Grid'de bir kişi daha var aracı geliştirme yeteneğine sahip ama daha tecrübe kazanması lazım.Ondan sonra kırmızılar kontrat yapıcaklardır onunla 🙂

    Yalnız Mclaren'in olması da daha zevkli hale getirecektir.

  41. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    burak olay zaten orda kopmuyor mu. virajda hızlıysan zaten hızlısındır

  42. burak bocek avatarı

    Viraj giriş çıkışlardaki yavaşlıktan kasıt lewis hamiltonun giriş çıkşları bgp değil

  43. burak bocek avatarı

    Bencede sezon içerisinde test yasağı varken geçen seneki gibi araçların avrupaya çok büyük değişiklerle gelip bir anda gelişebileceklerine pek ihtimal vermiyorum.Çok riskli olabilir yeni bir şeyi test yapmadan direk piste indirmek gibi.Ve evet bende Mclaren için arka tarafta bir sorun olduğunu ve özellikle kaanında dediği gibi difüzörlerde bir eksilklik olabileceğini düşünüyorum.Honda Bmw ile ilk yatırımı yapanlardan ve ilk ön kanat dneyenlerden.Sadece arkası değil ön tarafı ve sidepodlarıda bana farklı geldi.Birde videolarda dikkat ettiğim bir diğer şey viraj giriş çıkışlarında ki yavaşlıkları.Sadece gördüğüm bu yorum katılmak zorunda değil kimse.Bunu bir elektronik mühendisi arkadaşlada konuştum

  44. sezon içinde gelişim test yasaklarından dolayı zor olacaktır diye düşünüyorum. önümüzdeki jerez tesleri çok önemli.

  45. görünüş ve tasarım felsefesi olarak da mp4-20'ye benziyor zaten, bence de avrupaya geldiğimizde sağlıklı yorum yapabileceğiz

  46. gurcan hezer avatarı

    2005 sezonu başlarında Mp4- 20 de pek hızlıgörünmüyordu ve bilinmeyen!! bir sebep söylentileri vardı .
    San Marino dan itibarenaçık farkla en hızlı araç hali geldi..
    Avrupa sezonu başlayana kadar net bir youm yapılamaz….

  47. koskoca 4 günde mclaren ve renaut gelişebilr. yoksa burda artık bazı kişilern havasındn geçilmez. RENAUT F1 TEAM

  48. bunu daha öncede yazmıştım ama şimdi neredeseyse emin oldum, mclaren kendi aracının nasıl çalıştığını çözemediğini düşünüyorum, çünkü araç çok karmaşık tasarlanmış, aracı dinamiklerini tam olarak anlamaları belki biras zaman alabilir ama bence bu araç şampiyonluk kazanabilecek bir potansiyele sahip, bunlar sadece doğum sancıları, sezonun başında da mclaren dahil sadece bikaç takım (ferrari-mclaren-redbull-reno) kers'i kullanacağı için diğer takımlara karşı puan kaybedeceğimizi düşünmüyorum, unutmayalımki geçen yıl ispanyada mclaren 3. hızlı araç olarak gözüküyodu, tekrar öyle başlaşak bile, dayanıklılığın önemli olacağı bu sezonda mp4-24 ile tekrar bir şampiyonluk kazanabiliriz, mp4-24 hala bir kapalı kutu..

  49. benim ifadelerimi aynıları basklarıda dile getiriyor fakat siz nedense bana hakaret eden insanların yorumlarını kaldırmanız gerekirken benimkinide kaldırıyorsunuz.acaba soruyorum benim yorumumda kime ne yapmışım ?
    bu verilerle mclaren tur yer dedigime yada kral cıplak dedigimemi kızıyorsunuz.

  50. kaan kaanhan avatarı

    briatore haklı çıkabilir, difuser olayı gerçekten belirleyici olabilir. toyota ve williamsın tarzı farklı, baktığınız zaman BGP de tarzı daha da değişik, Mc baştan beri difuserde çok değişime gitmedi, bu aracın arka kısmında DF eksikliğinin sebeplerinden olabilir. takımlar mevcut difuser dizaynlarını mutlaka analiz ediyorlardır. briatore özellikle o noktaya vurgu yaptığına göre kilit noktalardan biri olabilir.

  51. Tabi yavaş olurlar ferrarinin bilgileriyle 2007-2008 sezonunu geçtiler şimdi yeni bir sayfa ve baş tasarımcılarıda redbulda şaşırmamak lazım.Bu sene kimin bilgilerini çalacaklar acaba?

  52. gurcan hezer avatarı

    Eleştirileri azaltmak için çok kötümser birazda beklenti ötelemek için yapılmış mecazi bir söylem….
    zamanlar arasında ki fark son gün 0,6 sn Mclarenle Ferrari yada diğer takımlar arasında(brawn gp hariç)
    çok da büyütülecek bi şey değil ama jerez de problem çözülür neticede 2008 arka kanatdıyla gayet hızlıydı Mclaren….

  53. yasin sen gizlenen birseyler olduguna inanmıssın en azından bi umudun var ama ben her gecen gun umudumu kaybediyroum mclaren için
    birde böyle acıklamalar gelince off offf 🙁

  54. ben renault macca ve bmw nin bişeyleri gizlediğine inanyrm renault gçn jerez testlerının ardından yaptıgı acıklamada gecıcı şasi ile test yaptıgını acıklamstı şaside hala bır fark yok sanrm onumzdekı jerez testlerınde gerck R29 u gorrz aksı takdrde ılk yarısı beklemek durumnda olacgz macca ve bmw de gerck guclerını saklıyorlar dıye dusunyrm

  55. evren ayaoku avatarı

    düzetlme (başlar)

  56. evren ayaoku avatarı

    umarım mclaren en azından reno ya yakın bi araçla sezona başlarlar.ben alonso ve hamilton kapışmasını sabırsızlıkla bekliyorum eğer mc laren yavaş kalırsa çok üzülürüm (bir el nano fanatiği olarak)

  57. bir renaultçu olarak mclarenin durumuna üzüldüğümü söyeyemem ama şuda bir gerçekki mclarensiz f1 de tadı çıkmaz.onun için bir an önce toparlanmaları dileğiyle.

  58. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    arkadaşım önce bi geçin görelim.Sonra herzaman yaptığınız gibi "sadece" konuşursunuz.
    Duyanda test şampiyonu reno zannedecek.

  59. renault un konumuna düştüler 2007 deki şimdi derlerki renault ile mclaren birmi derler görecezzz

  60. şimdide site Ferrarici oldu Abdullah Çelikk 🙂 hihi neyse mclaren takımı şaşırtmaya devam ediyor haug böyle diyor ron başka birşey söylüyor ama bir gerçek var ki mclaren de durum vahim vahim Jerez'i bekliyorum hadi diyelim sorunu buldular şu unutulmasın ki programın baya gerisinde kaldılar umalım yanılırız.

  61. teşekkürler trf1 gerginliğe taviz vermediğiniz için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir