Brawn GP Şampiyonluk Mücadelesi Verebilir mi?

yazar:

kategori:

Geleceği henüz yeni kurtulan Brawn GP takımı Barcelona testlerinin son gününde de şaşırtmaya devam etti.

Barrichello sadece en hızlı tur zamanını kaybetmedi, aynı zamanda bir gün önce takım arkadaşı Button’un elde ettiği güçlü dereceyi de geride bıraktı ve en yakın rakibinden yaklaşık 1 sn daha hızlıydı.

Tüm Formula 1 dünyası şu anda Brawn GP’nin aracının çok az mı yakıt taşıyor yoksa zorunlu ağırlık olan 605 kg’nin altında mı olduğunu merak ediyor.

Ancak pit alanında şu görüş mevcut: Eğer Brawn GP normal yakıt yükü ve yasal bir ağırlıkta yarışıyorsa araç Melbourne’de galibiyetin en büyük favorisi olur.

La Gazetta Della Sport’un Kubica’ya kimin şampiyon olacağını sorması üzerine Kubica “Button!” diyerek güldü.

2006’da Ferrari’den Honda’ya geçen Barrichello ise “Tekrar gerçekten rekabetçi bir araç görmek beni heyecanlandırıyor.”

“Enerji doluyum. Pek iyi geçmeyen 2-3 sezonun ardından tekrar iyimserim. Ve tekrar kazanmak için varım.” dedi.

Felipe Massa “Hala çok rekabetçiyiz ancak Brawn’ın arkasındayız. Şunu söyleyebilirim ki onların tur zamanı herkesin yapabileceklerinden daha iyi.”

“Mühendis değilim bu yüzden araçta safralar var mı yok mu ya da koysalar bile hızlı olabilirler mi bunu söyleyemem.”

“Bu çok şaşırtıcı.” dedi.

Button ise gerçek testin Avustralya’da olacağını söyledi.

Button “Bu eğlenceli ancak gidilecek uzun yol var ve nerede olduğumuzu hala bilmiyorum. Hızlı bir araç ancak hala gelişime açık yerler var.”

“Kesinlikle ilk yarışta hızlı olacağız ancak 4-5 yarış sonrasını bilemiyorum.” dedi.

Button ayrıca F1 dünyasının performanslarına şaşırmaması gerektiğini söyledi.

Button “İnsanları şaşırtmayı seviyorum ancak insanları gerçekten yarışta şaşırtmak isterim.”

“Muhtemelen insanlar iyi tesislere ve aracı rekabetçi yapabilecek yetenekli kişilere sahip olduğumuzu unuttular. Piste çıkmadan önce bile fabrikada insanlar iyi iş çıkarttığımızı biliyorlardı.”

“Honda’nın çekildiğini açıklamasının ardından fabrikaya gittiğimde herkesin her zaman olduğu gibi çalıştığını gördüm. Sonuçlar hedeflerimizi başarabildiğimizi gösteriyor.”

“Şu anda hızlı görünüyoruz ancak  diğerlerini bilemiyorum: Trulli harika görünüyor ve Ferrari de. Düşük yakıtlar ile çok iyi turlar atabilecek bir çok kişi var.” dedi.


Yorumlar

  1. yeni bir rakip. mücadeleyi izlemek çok güzel olacak:D

  2. yeni bir rakip. mücadeleyi izlemek çok güzel olacak:D

  3. Haberler gerçekten süper.Bakalım ilk yarışta nasıl bir performans sergileyecekler sabırsızlıkla bekliyorum.Button ve Barrichello eğer araç gerçekten bekleneni verebilirse bu ikili bir çok sürpriz başarılara imza atacaktır…

  4. kaan kaanhan avatarı

    farklı DF ayarı düzlük hızını etkiler ancak önemli olan optimum ayarı bulabilmektir. 1 sn çok fazla. sonuçta olay ilk yarışta netleşecek bekleyelim görelim.

  5. düzlük hızlarına bakarak açıklamaya çalışmak zor, yani DF ayarlarını farklı seçmeleri rahatlıkla 10km/h farkettirir. ayrıca difüsörlerinin de yasal olup olmadığı henüz kesinlik kazanmış diil, ancak mclarenin arka tarafın tasarımı konusunda honda'dan esinlemesi gerektiği düşünüyorum, ortak sayılırız zaten, araçların ön kısımları çok farklı diil, bu yüzden honda'da işe yarayan muhtemelen mclaren'de de işe yaracaktır..

    bugün jerez testleri başlayacak, brawn gp bizim için önemli bir gösterge noktası olacak, bir an önce hızlanıp gelişmeliyiz, yeniden şampiyon olabiliceğimize çok inanıyorum..

    ross brawn bu takımı para ödemeden satın aldı, üstelik satın aldı diye belli bir miktar para aldı honda'dan, eğer takım başarılı olupta bikaç yıl sonra 100 milyon dolarlara satılırsa way honda company'n.n haline derim ben, ross brawn'ı da tebrik ederim, aslında ondan önce ben alcaktım takımı ama kimse güvenmeyip satmadı takımı bana

  6. kaan kaanhan avatarı

    başlangıçta verebilir tabiki ama uzun soluklu sezonda neler olur bilinmez. umarım McMerc BGP nin difüserini kopyalar :)) tasarımının williams ve toyota nın sahip olduğundan daha akıllıca olduğu söyleniyor. 605kg altında turlama mevzusu da olabilir çünkü bu olay 2001 de testlerde prost tarafından yapıldı sponsor çekmek amaçlı ancak BGP nin düzlük hızına baktığımız zaman ferr den turuna göre değişmekle birlikte yer yer 10km varan oranda daha yavaş kaldı tabi kers kullanmamalarıda düzlükte dezavantaj oluşturmuş olabilir, o zaman fer nazaran 1 sn fark oluşturcak kadar hafif olan bir araç nasıl olurda düzlük hızında geriye düşer bunu sadece fer nin kerse sahip olmasına bağlayabilirmiyiz oda ayrı mevzu. yani BGP nin hızı gerçekti diyenler büyük ihtimalle haklı olabilirler.

  7. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Brawn gp bu piste uygun bir araç yapmıştır ve piste en uygun ayarları bulmuş olabilir.29 martta melbuornede sıralamalarda gerçeği görücez ve brawn dan hızlı araçlar olucak.Ama bu brawn nın katetiği yolu gölgelemez bşarıları ortada..
    Aero olarak oturmuş bir araç,ilk kez gören bile geçici bir görüntü olmadığını anladı. İyi bir motor var belliki şasiylede uyumlu.
    Diğer takımlar brwanı tutacaklar ama onlar 1 adım öndeler.ve bu 2-3 yarıs sürer

  8. yav neden olaya su acıdan bakmıyorsunuz honda bukadar aptalmıydı arac her aractan 2-2.5 sanıye hızlı honda bukadar aptalmydı da sampıyon olcagı zmn f1den cekıldı bnce brawn gp goz boyuyor honda zamanndakı kadar paraları asla olamaz honda f1 e macca ve ferrariden bıle fazla para harcyordu sonunda sponsorsuzluga dayanamayıp cekıldı brawn da eskı hondadan ders cıkarıyor sponsorsuz bı yere gıdemezsnz ıyı sponsorlar cekmelı takıma arac bu yuzden cok fazla dıye dusunyrm aksı takdırde honda bu spordan cekılmezdı

  9. burak bocek avatarı

    Sponsor ihtyacı için olduğuna bile artık inanmıyorum.Zaten son test hakları zamanları yok.Onuda bunun için heba edemezler.700 işçi ile 2senedir bu araca odaklandı Honda.Kers için 90milyon euro harcadılar ama spordan çekildikleri içni şuan Brawn gp tedarikçisi yok.Ayrıca bütçeleride gayet yeterli.100 milyon pound:)

  10. ama ben yine en iyiyiz yarış kazancaz demiyorum ama arabada birşey aranması benim garibime gitti

  11. brawn gp boş bi takım değil müthiş bir fabrikası ve teknik kadrosu var son sıraya demir atacağını söyleyenleri de anlamıyordum testlerden önce 1.5 senedir arabayla uğraşıyorlar ve buttonın bi açıklaması var bizim deneyip işe yaramadığını gördüğümüz parçaları diğer takımlarda görmek şaşırtıcı.yarış simülasyon dereceleri çok ii ve kers konusunda geride olduğumuzu düşünmüyorum o kadar para harcadık masraflı olsada kaynaklar sağlanıp kullanabiliriz.herkes kabul etti siz de kabul eidn hızlı olduğumuzu

  12. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bence diğer takımlarda endişe etmiyor.. Sanırım herkesin ortak dileği BrawnGP nin iyi bir kontrat imzalaması ki bu sayede ayakta durabilsinler

  13. Bir şeyler var ama acaba ne? benim fikrim bu kadar hızlı olmalarının tuhaf oldugu yönünde..neyse görücez sezon başladığında..

  14. valla tek tur gibi sıralama formatı olursa trulli favori pol için.gerçi her türlü ortamda trulli en iyi pol cü.

  15. Avustralya'da hızlı olup olmadıkları belli olacak, sezon başında hızlı olmak da yetmez sezon sonunu getirmek önemli. 98'de Mclaren inanılmaz başlamıştı sezona ama son yarışta alabildiler şampiyonluğu kaldıki BrawnGP'nin Mclaren gibi kazanmaya alışık bi takım olmaması tecrübe eksikliği de dezavantaj. Ama dediğim gibi ilk yarıştan sonra bişeyler söylenebilir.

  16. tolga soydan avatarı

    bu seneki başlangıçlar diğer senelere göre daha önemli.çünkü sezon içersindeki testler kalktı.buda brown gp için önemli birşey.mclaren içinde o kadar kötü ama 4 günlük test süreleri var ve en azından puan alacak yere gelebilirler.çok iyi gelişirlerse podyum içinde şansları var tabi ben ferrari ve bmw nin daha iyi olacaklarını düşünüyorum

  17. burak bocek avatarı

    Bu 4 günlük test süresini çok önemsemiyorum.Oraya katılacak takımların hepsi 2008 sezonu boyunca gelişim gösterip bu yıla kaynak aktarmayı erteledi.Birincisi bu diye düşünüyorum geride olmalarının asıl nedenini.İkincisi çoğu zaman sorunların nerde olduğunun bulunması ve giderilemsi olucak.Bu zamana kadar kaçıncı test bu 4 günde kimse 2sn kazanmaz.

  18. mclaren boş konuşma mclaren bu 4 günde dönmeye çalışırken renault yatmaz merak etme ayrıca ilk yarışta umurım burda olursun beklip görelim kim dönecekse RENAULTF1 TEAM FERNANDO ALONSO

  19. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    iyi ki herkes hızını saklıyor.Yoksa bu taraftarlar boşboş konuşamayacaktı.
    Sezon içi testlerin olmamasıda iyi olucak.Artık reno nun bekleyin geri gelicez laflarını sadece başta duyarız.2hafta daha sabır boş konuşanlar susup otururalr yerlerine.Sonra asıl konuşması gereken araçları görürüz

  20. onur tatlıcan avatarı
    onur tatlıcan

    başarılar diliyorum

  21. ben inanmiyorum bwgp nin bukadar hizli olacagina inanmiyorum , cunki digerleri hizlarini sakliyor kesinlikle , ornegin reno bmw gibi takimla, cunki dusunun gecenyilki antremanlarda bmw heb orta kisimin arkasinda gounuyordu ve ilk yarista hatta siralama turlarinda kilpayi kacirmisti pollu, herkese saygilar

  22. Bu sezon farklar çok büyük olacak arkadaşlar benden demesi bu sezonun en büyük favori ferrari

  23. gurcan hezer avatarı

    griddeki en güçlü motoralardan birine teknik yönetim açısından da birikim ,tecrübeye pilot dizilimi olarakta çok iyi bir ikiliye sahipler neden şampiyon olamasınlar??
    Mclaren MP4-13 gibi köklü değişime çok iyi ayak uyduran ve (sadece 1 ay test yapabilmişti Mclaren) dayanıklı görünen bi araç varken pek uzak durmuyor bu ihtimal

  24. 2008 in ençok gelişen takımı renault ve alonso dur şüphesizzz

  25. Erhan Erhan avatarı

    Arkadaşlar bu testlerde atılan zaman turlarının hepsini görebileceğimiz bir yer var mı yani diyelim barrichello'nun bütün tur zamanlarını görmek istiyoruz pite giriş çıkışlarını ve pit çıkışı kaç tur attığını ve o turların zamanlarını görebileceğimiz bi yer var mı

  26. Ferrari geçen yıl sonlara doğru bocaladı ama başta en güçlü olan Ferrariydi.Başlangıç çok önemli ve Mclarenin durumu hiç iç açıcı degil.Bir an önce bir seyler yapmaları gerek.

  27. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Keşke yarıştada iyi olsalar.Bunu isterim.Button nun dediği gibi 3 yarış sonra sezonun iyi takımları ortaya çıkacak.
    Geçen sene ilk yarıştada hamiltonun peformansı dışında,sezonun geneliyle hiçbir benzerlik yoktu.
    GEçen sene Ferrari bocalyıp toparladı kendini.Bu senede mclarenin uğraşması gerekecek.ve eminim çok sürmeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir