Whitmarsh da Mclaren'in Yavaş Olduğunu Kabul Etti

yazar:

kategori:

Mclaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, sezon öncesi testlerde araçlarının bekledikleri kadar hızlı olmadığını kabul etti.

Takım şu ana kadar testlerde parlayamadı ve zaman tablosunun sonuna yakın bölümlerde yer aldı.

Whitmarsh “MP4 24’ün hibrit aero paketle ilk testleri beklediğimiz şekilde ilerledi.”

“Bu hafta Barcelona’da yenilenmiş bir aero paket ile piste çıktık ve performans düşüklüğü tespit edildi, şu anda sorunu çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

Aracın yeteri kadar hızlı olup olmadığı sorulduğında “Şu anda değil ve kesinlikle takımın standartlarında değil.”

“Ancak Lewis son şampiyon ve o bizim araçlarımızdan birisi ile şampiyon oldu.”

“Bu yüzden başarı dışında diğer sonuçlar bizi, partnerlerimizi, medyayı ve taraftarlarımızı memnun etmiyor. Bununla birlilte Mclaren’in 648 yarışa katıldığını söyleyelim. Bu katıldığımız yarışların 162’sini kazandık ve 431 kez podyuma çıktık.”

“Rekorumuzdan gururluyuz ve MP4 24’ü bu rekorlara eklenti yapacak düzeye getirebilecek mühendislik yeteneklerimize güveniyoruz. Bunu yapmak için çoktan işe koyuldular.”

“Sorun bir kaç nedenden oluşuyor. Mercedes-Benz motorumuz güçlü – bunu geçen sene gördük- bu yüzden MP4 24’ün performans düşüşü şasiden kaynaklanıyor.”

“Kaçınılmaz olarak 21. yüzyıl Formula 1’indeyiz ve aerodinamikler aracın hızına artı ya da eksi katıyor ve MP4 24’te sorun bu olabilir. Ancak baskı ortaya çıktığında Formula 1 mühendislerimiz harika işler çıkarabilirler.”

“Formula 1’de bir çok kez sezon başında araçları istediği gibi çalışmayan ancak kısa sürede ön bölüme etkileyici şekilde gelen takımlar oldu. Biz bunu hedefliyoruz. Aslında çoktan bunu yapmaya başladık.” dedi.


Yorumlar

  1. En büyük rakibin için böyle konuşman yanlış raikkonen arkadaşım.Eger gerçek bir f1 taraftarıysan rakabet istersin.Beter olun yerine inş geri dönerler demek doğrudur.Ki şahsen ben dönmelerini istiyorum.

  2. nicelikeice FF avatarı
    nicelikeice FF

    slm site yetkilleri ve arkadasrlar autosport sitesinde brawn gp aracını teknik analiz yapmıslar sanırım kers yok agırlık avantajı falan yazıyor bu performans için site yetkilileri çevirip burada teknik analizi yaynlarlarsa brawn gp aracı hakkında daha cok bilgiye sahip olabilir belkide bu derecenin neden boyle oldugunu anlayabilirinzz. adres http://www.autosport.com/news/report.php/id/73700

  3. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    yazıcağın yeri karıştırdın heralde.
    Senin o kadar cümelyle yazdığını özetleyeyim.
    Hızlı pilot zaten hızlıdır:)araçta hızlıysa öndedir.Tekrar söyleyelim pilot aracı geliştirmez.
    Mesela reno hızlı oldugu zamanlarda kutle amor. alonso bulmamıştır:) pilot ne yapar aracını yarış için en iyi şekilde ayarlanmasına yardımcı olur.Büyük takımlarda pilotun mühendisi alır bu sorumluluğu.

  4. emre özduru avatarı

    Ya arkadaşlar bir yorum yaptım sizlerden de katılanlar olmuş ve karşı çıkanlar olmuş. İyi tamam güzel de neden birbirinizi iğneliyorsunuz? Lütfen arkadaşlar birbirinizle konuşurken kırıcı olmayalım.

    Ama yine de yorum yapmadan duramıcam! Pilotların sadece arabaya binip piyasa yaptıklarını zanneden arkadaşlara Senna, Prost,Schumacher,Nelson Piquet(baba) örneklerini hatırlatırım.

    Ferrari, Schumacher'den önce 12 silindirli motorla yarışan Berger ve Alesi ile yarışan ve net hatırlamasam da 10 küsür yıldır takımlar şampiyonluğunu kazanamamışlardı. 1993-1994' de Schumacher zaten Benetton Renault gibi çok hızlı bir araçtan Ferrari'ye geçti. Berger-Alesi ikisi de hızlı olan Benetton'a geçti. Arkadaşlar berger-alesi ikilisinin harikalar yarattığını hatırlıyor musunuz? Ben hatırlamıyorum!!

    Yine zamanında Senna'nın Ford motoru ile yarışan Mclaren'de nelerle mücadele ettiğini nasıl katkısı olduğunu hatırlamak için şöyle bir geçmişe göz atın derim.

    Villeneuve'ün Williams'a ne kadar katkısı oldu veya şampiyon pilot olarak gittiği BAR'a çok katkısı oldu değil mi arkadaşlar?
    Schumacher'in Ferrari'ye olan katkısını hepimiz gördük.

    Bunları göz önüne aldığımız zaman Alonso gibi bir pilot'a Mclaren'in ihtiyacı var.

    Hamilton hızlı bir araçta hızlı bir pilot bence o kadar. Tamam cesaretli agresif kesinlikle hızlı ama bence o kadar. Belki benden daha uzun yıllardır F1 seyreden arkadaşlar vardır onlar benim ne demek istediğimi anlarlar.

    McLaren kesinlikle şu anda yavaş. Komplo teorisi falanda kurmayın lütfen. Yok kendini saklıyormuş yok şöyleymiş yok böyleymiş. Jerez bana göre aracı geliştirmek için şansları. Hadi diyelim biraz toparlandı sezon içinde gelişecektir diyenler olabilir ama diğerleri ne yapıcak özellikle piknik yapmaya mı gidecekler veya onlarda oturup armut'mu toplaycak. Herkes gelişim kaydetmek için çok zorlayacak.

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Herkes sorun yaşar öenmli olan böyle zmanlarda takımın yanında olmak.
    Ayrıca daha olan biten birşey de yok.Yarışlar 2 hafta sonra.İlk yarıştan kimse ummuduğunu bulmayabilir.Buna testlerde hiç sorun yaşamayan hızlı takımlarda dahil.

  6. Yaptığım hazımsızlık değildir ve olamaz. Ben de McLaren taraftarıyım. Şu ana kadar takımda bir ışık göremedim. Buna rağmen Martin Amca geçmişten ve takımın büyüklüğünden dem vurup "meraklanmayın herşey yoluna girecek" demiş. Diğer McLaren taraftarları McLaren'in şimdiye kadarki performansından tatmin olduysa birşey diyemem!

  7. onur aybars da sanırım mclaren taraftarı

  8. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Beklediğimiz buydu.Güzel bir açıklama olmuş.Yeni bir şasi için çalışmalara başlamışlar.Son teste ilk örnekler çıkar belki.Değişiklikleri en hızlı yapacak takım McLaren Mercedes.O yüzden pek sorun beklemiyorum.
    İlk yarışa gelirsek mclaren orada hızlı olmayabilir ama zaten başka süprizleri konuşuyor olucaz eminim.

  9. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    anştyn bence senin yorum komik olmuş. bunları söylüyen kimi forceındia patronu değil mclaren mercedes patronu yani griddeki en büyük iki takımdan birinin patronu… bide senden önce özür diliyorum ama hazımsızlık yapıp buraya yazman hoşkaçmamış…

  10. Komik. Taraftarları rahatlatıp gaz vermek için konuşmuş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir