Massa "Brawn GP Ulaşılamaz"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Felipe Massa, takımının şu anda tam olarak beklediği konumda olduğunu ancak Brawn GP’nin sürpriz şekilde önde olduğunu kabul etti.

Massa “20 günlük testler boyunca her bakımdan aracımızı geliştirebildik. Melbourne’de olabileceğimizi düşündüğümüz yerdeyiz.”

“Performans olarak ise diğerlerine göre rekabetçiliğimizden memnunuz ancak Brawn GP hariç, onlar bizim için ulaşılamaz seviyedeler.”

“Şu anda pistte en hızlı araç değiliz. Avustralya’da ne olacağını göreceğiz.” dedi.

Massa Brawn GP’nin aracının hızının açıklanamayacağını söyledi.

Massa “Mclaren ve Brawn GP araçları hakkında neler düşündüğümü söyleyemem çünkü detayları bilmiyorum. Sadece tur zamanlarına bakıp dışarıdan gördüklerimizi söyleyebilirim.”

“Aerodinamik çözümler hakkında da yorum yapamam. Öncelikle ben mühendis değilim ve her şeyin uygun olup olmadığını FIA kontrol eder.” dedi.


Yorumlar

  1. emre özduru avatarı

    Burak Böcek; yorumuna katılıyorum.Şu anda hızlılar eğer Melbourne'de de hızlı olurlarsa bu hızın ne kadar süreceği çünkü diğer takımlarda ellerinden geleni yapacaktır.

    İşin en güzel tarafı favori takım çok olduğu müddetçe bizim seyir zevkimizin ve heyecanımızın artacak olması.

  2. emre özduru avatarı

    Yaşar koçyiğit; yorumun süperdi.

  3. burak bocek avatarı

    Yani siz diyorsunuz ki Ferrari-Mclaren-Bmw veya Renault dışında hiçbir takım hızlı olamaz,sezona iyi başlayamaz ve hızlı olması imkansız.Neden?Hakkında kanun mu var?Burada defalarca söyledniği gibi 15aydır bu araç için uğraşta bunlar.Biraz araştırırsanız farklı kaynaklar dediklerimi doğrular.2008 aracında bile deneyebildikleri 2009 parçalarını test eden bir takım.Sil baştan bir sezon öyle ki en büyük takımlar bile bana göre bazı tasarım hataları yaptılar,kurallara daha bağlı kaldılar belki ve şimdi Brawn gp bu akıllı tasarımın sonucunu sadece 1 testte olsa bile aldı.Daha önceden dediiim gibi pekçok çalışmayı bütün takımlardan önce başlattı Honda.Zaten 2008 araçlarının berbat olduğunu ve sezondan beklenditlerinin sıfır olduğunu varsayarsak neden o aracı geliştirsinler.Takıldınız bir sponsor arayışına.Diğerleride madem bu kadar hızlı neden 2sn yavaş kaldılar.Show yapılacak zaman değil son test hakkı adamların zaman yok onuda show yaparak mı geçirecekler?Sadece bir kaynak böyle dedi diye adı sponsor avı oldu böyle değil arkadaşlar.Kubica ve Massa bir anda ne düşünüyorlardı şimdi ne düşünüyor veya Alonso.İş bu kadar basit değil sponsor avı değil yani o yüzden bunu savunan arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum

  4. yasin'in dediği gibi brawn gp sponsor avında.para kazanmak için atıyorlar bu tur zamanlarını geçen sene hatırlanacağı gibi williams,ferrari ve mclarenle aynı zamanlara imza atıyordu herkes onları favoriler arasında gösterdi ama sezon başlayınca herkes yanıldı brawn'da öyle yapıyor asıl amacı sponsorluk eğer bulamassa bir çok şeyi cepten karşılayacak.1 haftalık bir takımın şampiyonluk mücadelesi göstermesi imkansız bence ferrari ve mclaren gibi köklü takımlar,renault ve BMW gibide enerjik ve başarıya aç favori takımları geçmek şuan için imkansız. dediklerime katılan olmaya bilir ama sezon başlayınca demek istediklerim daha iyi anlaşılacak.

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Öndeler ama çokda önde değil.ilk 2-3 yarış avatajlarını kullanırlarsa çok iyi olur.Onların uzun süre araç üzerinde çalışması büyük takımlar için pek farketmiyorKısa zamanda kapatırlar farkı.2-3 güçlü takım brawn gp nin ynlarında olacaktır

  6. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Brawn GP göründüğü kadar hızlı değil bence ama hızlılar.Sezona iyi başlasalar bile ilerleyen zaman içinde rakiplerine geçilmeye bence mahkumlar.Çünkü sonuçta diger büyük fabrika takımlarının kaynaklarına sahip değiller.Ros Brawn da dünyanın en zengin insanı olmadığına göre başına gelecekler belli.İşte buyüzden iyi bir destekçi sponsora ihtiyaçları var.Sponsor için brawn ileride görünmek için herşeyi yapıyordur eminim ama onları hızlı kılan şey ne bilmiyorum.Görücez..

  7. burak bocek avatarı

    Zaten 2007 eylülünde bu kurallar belirdiğinden beri adamlar 2008 aracı çok kötü oldğu için onunla uğraşmayı bırakıp aracın üzerinde 2008 parçalarını denemişler.Kış testleri başladığında hataa son barcelona testinde bile bizim daha önceden işe yaramadığını bildiklerimizi takımlar yeni yapıyor demişti.İlk ön kanadı ve bazı parçaları zaten çok önceden denediler ve çok kompleks bir hale getirdiler.Neredeyse 2 yıldır araç üzerinde çalışıyorlardı.Ancak bazı dezavantajları olucak tabi.Ne kadar daha ilerleme kaydedicekler?Kaçırdıkları testler,aracın gerçek limitlerine inme,ne yönde gelişebileceklerini bulabilmede belki sıkıntı yaşayacaklar,araç ayarları ıskıntı olabilir çünkü sadece bir teste katıldılar.Ama şuan en hızlı görünüyorlar.

  8. MagicAlonso avatarı

    arkadaşlar ben dün button un 20 şer turluk periyotlar şeklinde attığı turları görünce brawn gp nin tur zamanlarının boş depoyla atmadığını ve gerçekten çok hızlı olduğunu hatta ferrariden dahi hızlı olduğu inancına vardım.aslında bu olaya süpriz olarak bakmamak lazım çünkü adamlar 9 aydır bu araç üzerinde çalışıyor.bizim şaşırmamızdaki sebep sanki honda ayrıldı adamlar arabayı daha yapmamıştı ondan bu hale geldi.halbuki honda ayrılmasaydı onların bu hızına daha az şaşıracaktık.Tabi bu hızlarında mercedes motorunun farkıda vardır diye düşünüyorum.Honda V8 lere geçtiğinde V10 lardaki başarısını sürdürememişti.haıtlarsanız V10 motorlar içerisinde en güçlü motor honda motoruydu.eğer brawn gp şampiyonluk savaşına gerçekçi bir şekilde girerse(ki girmezse ozaman beni şaşırtırlar)ben barichello nun şampiyon olmasını isterim çünkü uzun yılalrdır bu sporda ve gerçekten iyi bir pilot en azından bir şampiyonluk kzanarak ayrılmasını isterim.Tabi bu yarışın içerisinde Alonso ve kimi yidie görmek beni çok daha mutlu eder

  9. biraz espiretüel bir yaklaşım olacak ama acaba diyorum diğer takımların araçlarıdaki sponsor logoları araca ağırlık felanmı veriyor.hani brawn GP de sponsor yok dahamı hafig diğerlerine göre.

  10. ben anlamadım gitdi eğer bukadar hızlılarsa tebrik ederim başarılarının devamı

  11. yasin baspinar hala brawn gp nin hizina sponsor avciligi diyorsun.ac gozlerini artik butun takimlardan iyi durumdalar hazmetmeyi ogrenin biraz.adamlar illaki tur zamanlarini gozunuzun icinemi sokacaklar inanmaniz icin!!!!!!

  12. Bu brawn gp nerden cıktı ya hayret bişey 😀 massa bile şaşırmış ..

  13. massada dusuncelerımı dogrulamıs ferrari pilotu bıle brawnın derecesıne erıslmez dıyorsa bunu cıfte dunya sampıyonu alonsoda soyluyorsa ben bundan suphe duyarm brawn gp nın hızı sponsor avı bunu artık rahatlkla soylyeblrm ama bu su demek olmyr sampıyonluga oynayamzlar demek degıl sadece dıger araclardan ahım sahım hızlı degıller

  14. burak bocek avatarı

    Valla bende tırsmaya başladım bu adamlardan.Tamda favori olabiliriz diyordum ki bir anda hortladı brawn gp ve ümitlerimi yıkmalarını istemiyorum:( İnşallah hızlarına ulaşmanın yanında dayanıklı,istikrarlı bir aracımızda olur.Geçen yıl başında ekibin yarısını 2009 aracı için seferber ederken yarısı 2008 gelişimi için harıl harıl çalıştı.Bu yıl çok önemli çalışmalarımızın meyvesini verin bize:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir