Bernie, Silverstone'u Gözden Çıkardı

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, tarihi Britanya GP’nin tamamıyla takvimden çıkacağı anlamına gelse bile Formula1’in Silvertstone’ye geri dönmeyeceğini söyledi.

F1’in patronu Ecclestone, tesislerin yenilenmesinin görülüp gelecek seneden itibaren yarışlara ev sahipliği yapması konularında Donington ile 10 yıllık bir anlaşma yapmıştı.

Taahhüt edildiği gibi Donington’un 2010’da hazır olması konusunda şüphelerle birlikte Britanya motor sporlarının önde gelen isimlerinden Jackie Stewart, F1’in takvimde ülkenin yerini koruması gerektiğini belirtti.

Stewart, Donington’un 2010’da hazır olamaması durumunda takvime Silverstone’nin alınması gerektiğini söyledi.

BBC’ye konuşan Stewart: “Bernie’nin bir Britanyalı, gururlu bir Britanyalı olduğunu düşünüyorum ve onun Britanya GP’nin olmadığı (bir takvim) görmek istediğini düşünmüyorum”

“(Britanya’da yarışın olmaması), onun ve etrafındaki insanlar için olumsuz bir şey diye düşünüyorum”

Ama Ecclestone Cuma günü, Donington çalışmalarının başarısızlıkla sonuçlanmasının, Britanya GP’nin takvimden çıkması anlamına geleceğini belirtti.

Ecclestone’nin planı 20 yarışlık bir takvim ama Güney Kore ve Hindistan’daki yarışlar şimdiden belirlenmiş durumda.

The Guardian’a konuşan Eccletone: “Yedek bir tarihimiz yok. Sorunumuz var, bir tarihe ihtiyacımız var. Donington olursa bize sorun yaratır.”

Ecclestone, Donington’un planlandığı zamanda takvime girememesi durumunda başka bir ulusta yarışın yapılacağını, Silverstone’ye dönülmeyeceğini söyledi.

Ecclestone: “Oradan ayrıldık, çünkü dünyadaki tesisleri geliştirmeye çalışıyorum ve ulaşmaya çalıştığımız standartlarda yeni pistler yapacak insanlar olduğunda, Silverstone’ye nasıl geri dönebiliriz”

“İstediğimiz şeyi inşa etmeleri için onları epey bir sene önce yeteri kadar para vermek adına bir anlaşma için görüşme yapmıştım. İnşa etmediler.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir