Ricciardo: “Hızdan Ziyade Lastikler Önemli Olacak”

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, Singapur yarışında performanstan ziyade lastik kullanımının galibiyeti belirleyebileceğini düşünüyor.

Sebastian Vettel’in 2. seansın ancak sonuna yetişmesi nedeniyle neredeyse tüm seansı uzun sürüşler yaparak gerçekleştiren Ricciardo, günü Hamilton ve Alonso’nun arkasında 3. sırada tamamladı.

Ricciardo “Zaman tablosuna bakarsak iyi görünüyoruz ancak onların deposunda daha fazla yakıt olabilir. Eğer onlar bugün araçtan maksimumu almışlarsa bizden yaklaşık yarım saniye önde görünüyorlar.”

“Tur başına 0.3 sn hızlılar ise bu farkı kapatabiliriz. Ben bugünden memnun kaldım ancak Mercedes’lerle mücadele biraz zor. Bu yüzden gridde ikinci çizgiyi hedeflemeliyiz.”

“Zamanlar önemli ancak burada lastikleri ne kadar süre kullanabileceğiniz de önemli. Oldukça pit stoplu bir yarış olacak. Tek pit stop olmayacak. 2 ya da 3 pit stop olacak. Lastiklere iyi bakanlar yarışta fark yaratabilirler.”

“Lastikler arasındaki performans farkı çok büyük. Lastiklerde hızlı olma bir konu ancak onlarla ekstra 5-6 tur atma ekstra bir pit yapmaktan kurtarabilir.”

“Sıralamalarda herkes süper yumuşak lastikleri kullanacak ancak sıralamalar oldukça düz geçecek. Yarışta ise önemli olan süper yumuşak lastikleri fazla kullanıp bir pit stop eksik yapmak önemli olacak.”

“2 ve 3 pit stop yapma durumu çok yakın. Yarışta gerçekten lastik savaşı olacak ve muhtemelen bu durum sonucu etkileyecek.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir