1999 Japonya GP: Hakkinen Şampiyon Oluyor


Yorumlar

“1999 Japonya GP: Hakkinen Şampiyon Oluyor” için 9 yanıt

  1. oluklu lastikler 99 da varmıymış yahu sanki msc nin ve ferrarinin onunü kesmek için çıkarılan bır uygulamaydı diye hatırlıyorum ama fotğraf yalan söylemiyordur

    1. 2010’a kadar vardı hacı; ne 99’u?

  2. Eddie Irvine’nın son yarışta kendi hataları sonucu şampiyonlugu kaybettiği yarış olarak kalmıştır aklımda hep.

    1. Yanlış. 99 Malezya yarışı: MSC daha ilk turda Irvine için yol verip McLarenleri tüm yarış arkada tutarak tampon görevi görür ve yarışı Irvine kazanır.
      99 Japonya yarışı: Mika’nın kazanması şampiyonluğu için yeterlidir ve o yarışı kazanır. O saatten sonra Irvine 2. olmuş 5. olmuş bir şey ifade etmez. Ancak yarışı MSC kazanacaktı da Irvine 2. olacaktı da ve hatta Irvine için yine yol verip yarışı Irvine kazanacaktı da ve Mika sanırım en fazla 4. olacaktı da öyle şampiyon olabiliyordu Irvine. Ayrıca 21 yıllık hasrete son verme şerefine nail olmayı MSC isteyip o şerefi Irvine kazanamasın diye MSC kasten kötü sürdü diyenleri de gördük o zamanlar. Oysa MSC’nin ilk 2 yılı hariç böyle bir hataya düşmeyecek kadar salak olmadığını hakiki F1 izleyicileri adı soyadı gibi bilirdi.

      Her neyse kısacası o sezon MSC’nin ayağını İngiltere yarışında çatlatmış olması ve MSC piyasada olmayınca McLaren yönetiminin pilotlarını boş bırakıp Avusturya ve Belçika’da David’in saçma sapan hatalarıyla çarpışmaları sonucu Mika’nın kaybettiği değerli puanlar yüzünden Irvine gibi bir kurdun ağzına kan değdirmekten öteye gidememiştir.

  3. Formula 1’in Formula 1 olduğu yıllardan…

  4. MSC, Silverstone’de ayağını çatlatmasaydı bu şampiyonluk şüphesiz ki çok daha zor gelirdi. Gerçi o zaman da McLaren Mika-David çekişmelerine o denli rahat izin vermezdi. Malum ki o sene hem A1 Ring’de hem de Spa’da David’İn acemi çaylak hataları yüzünden ciddi puan kayıpları yaşamıştı Mika.

  5. Murat Aksoy aynen katılıyorum, Hakkinen çocuğu olduğunda artık o kadar risk alamam demişti geçen günlerde gördüm ufaklık büyümüş kart serisinde yarışıyor Baba hakkinende destekliyor.

  6. Murat Aksoy avatarı

    Hakkinen, eğer o helga mıdır nedir onunla evlenmeseydin Michael ile daha uzun yıllar ikinizin mücadelesini izleyebilirdik. Hem biz bi zevkten mahrum kalmazdık hem de Ferrari ve Michael o kadar rakipsiz kalmazdı. O gunleri gören herkesin buna katılacağını düşünüyorum.

    1. Erja idi hatun ablamızın adı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir