F1 Pilotları Artık Daha Ulaşılabilir Olacak

yazar:

kategori:

Bugün Paris’te alınan kararlar ile Formula 1 taraftarlar tarafından artık daha ulaşılabilir bir seviyeye getirilecek.

Pilotlar yeni alınan kararlara göre ilk antrenman seansında pit alanında taraftarların resimlerini imzalamak zorunda olacaklar ve aynı zamanda yarışların ardından basın toplantısında yer almadılarsa medyaya demeç vermek zorunda olacaklar.

Bunun yanında sıralamaların ardından FIA araç ağırlıklarını açıklayacak ve böylece yakıt stratejileri taraftarlara açılmış olacak.

Bugünkü toplantıda aynı zamanda yağmur lastiklerindeki karışıklığı önlemek için yağmur lastiklerinin “geçiş”, aşırı yağmur lastiklerinin “yağmur” lastikleri olarak adlandırılması kararlaştırıldı.

Test yasakları nedeniyle genç pilotları geliştirme programı da bugünkü toplantının konuları arasındaydı. Yapılan toplantıda, sezonun son yarışı ve 31 Ocak tarihleri arasında genç pilotlar için 3 günlük test programı kurallara dahil edildi.

Bu testlere son 24 ay içerisinde 2’den fazla yarışa katılmamış ya da aynı süre içerisinde 4 günden fazla test yapmamış pilotlar katılabilecek.


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    Ulaşılabilirlik dedikleri yine basın yani flaşlar olsa gerek, RAI için kötü haber, bırakma kararı aldırmasın :))

  2. sıralamaların ardından FIA araç ağırlıklarını açıklayacak ve böylece yakıt stratejileri taraftarlara açılmış olacak.

    taraftara yarnıcaz diye ne yapacaklarını sasırdılar gecen sene özellikle renault suunun benzini bu kadar diye deli gibi hızlı gidiyordu ediyrodu admalar kendilerini zora sokuyorlardı ama şimdi hee onun bukadar benzini vardı rahat ol diyip tıngır mıngır yarıs izlettirecekler galiba
    adamın stratejisini bırak rakipleri bilmeyiversin ayıp bee iyice suyu cıktı bu sene ….

  3. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    FIA şimdide tribünlere oynuyor..Baktılar Takımlar kendilerine tavır alıyor, onlarda tribünleri kendilerine çekmeyi hedefliyor..
    Sonuçta buda bir gösteri organizasyonu,, siyaset gibi :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir