FOTA, FIA'nın Yeni Değişikliklerinden Endişeli

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği, FIA’nın spor için aldığı yeni kararlardan endişeli olduğunu dile getirdi.

FIA, bugünkü Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında FOTA’nın özellikle puan sistemi değişikliği önerisine karşı çıktı ve “en çok yarış kazanan şampiyon olur” kuralını hayata geçirdi.

Bununla birlikte bütçe sınırının da 30 Mlyon  £’a düşürülmesi kabul edildi.

Bu kararlar FOTA içerisinde olumlu karşılanmadı.

FOTA Başkanı Luca Di Montezemolo “FIA’nın bugün Dünya Motor Sporları Konseyi’nde aldığı kararlar sonucunda FOTA üzüntüsünü ve endişesini dile getirmek istiyor.”

“FIA’nın da belirttiği gibi 2010’dan itibaren uygulanacak kuralların çerçeve hali, sporu en popüler ve izlenen sporlardan birisi yapan prensiplerinden geri alabilir.”

“Zaman çerçevesine ve bu değişikliklerin kararına bakarsak yeni durumun yakından incelenmesi ve üzerinde çalışılması gerektiğini düşünüyoruz. Kuralların bir istikrara sahip olmaması halinde araç üreticileri, takımlar, toplum ve sponsorlar mutsuz olurlar.” dedi.

FOTA 2010’da bütçenin % 50 küçülmesi önerisinde bulunuyordu.


Yorumlar

  1. Sadece fota değil bende endişeliyim :)))

  2. tamam kriz var, bütçeler kısılmalı fakat takımlar herşeye ok diyor ve fia canının istediği gibi kural değiştirebiliyor diye de f1 i f1 olma yolundan çıkarmayınız lütfen. biz f1 izlemek istiyoruz gp2 ve benzeri seriler değil!!!

  3. durum vahim kılıçlar çekilmiş vaziyette FİA-FOTA birbirine girecekler olan Bernie'nin yaşlı kalbine olacak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir