MotoGP: Capirossi 2009'Da Çok Güçlü Olmayı Bekliyor

yazar:

kategori:

Loris Capirossi yeni motoruyla şimdiye kadar geçirdiği testlerden oldukça etkilenmesinin ardından Suzuki ile 2009 sezonu konusunda oldukça iyimser olduğunu söyledi.

İtalyan pilot Sepang testlerinde istikrarlı bir şekilde üçüncü sırayı aldı ve Losail’de ilk altıdaydı, Suzuki böylece, Ducati ve Yamaha arasındaki yakın mücadelenin içerisinde olacağını kanıtladı. Motorsprint’e konuşan Capirossi şunları söyledi: ” Motordan hoşlandım. Şu anda söyleyebileceğim tek şey rekabetçi olabileceğimiz. Bunu söylüyorum çünkü Malezya’dayken kendime şunu söyledim: ‘ buradan ayrılmadan önce eğer hızlıysak bunun anlamı gerçekten rekabetçiyiz.’ Aynı şey Katar’da da oldu.”

” Şimdi Jerez’ş sabırsızlıkla bekliyorum. Eğer orada da rekabetçi olursak bu demektir ki sezon için iyi bir şekilde hazırız.”

Fakat yine de Suzuki’nin beygir günü eksikliğinin sorun olduğunu kabul etti.

” Görünüş ve denge açısından iyi bir yapıya sahibiz. Motorumuz kötü değil, fakat motorda biraz güç eksiğimiz var. Fakat bu pistte yapılamayacak olan bir çalışma tarzı bunu evde çözmemiz gerekiyor, yarış departmanında. Şimdiye kadar ne yaptığımızı yapabiliriz sadece: motor haritalama ve set up üzerinde çalışmak.”

Capirossi yeni sezon için beklentilerini kaybetmediğini sözlerine ekledi.

” Yaşım ayaklarımın yere basması gerektiğini söylüyor, fakat gerçekten zorundaysam,her yarış ilk beşte içerisinde yeralabilmek için mücadele etmekten hoşlandığımı söyleyeceğim.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir