Ecclestone Yeni Puan Sisteminin Çalışacağından Emin

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, bundan sonra en çok kazananın şampiyon olacak olmasının mücadeleyi pist ya da araçları değiştirmekten daha çok etkili olacağını söyledi.

Ecclestone “Bu benim 3.lükte de bronz madalya olan madalya sistemi teklifimin bir modifikasyonu ancak yine de başlangıç güzel.”

“Düşünce insanları daha fazla yarıştırmak. 2. olan birisi kazanması halinde sadece 2 ekstra puan kazanacağını düşünmektense birinci olmaya çalışmalı ve önündekini geçmeli.”

“Onlar ne koşulda geçmek isterler? Eğer birisi 1., sen 2. sıradaysan sadece 2 puan için öndekini geçme riskini alabilir misin?” dedi.

Ecclestone bu değişikliğin, son yıllarda liderlik mücadelesinde pek bir hareket olmamasından kaynaklandığını söyledi.

Ecclestone Araçların ya da pistlerin hatalı olduğu konusunda şikayetler oldu ancak sonunda bana göre aracı sürenler bir çok şeyi yapabgilirler. Eğer sen 1. ben ikinciysem ve ben riskli olduğunu düşünüyorsam seni geçmeyi düşünmem.” dedi.

Bu sisteme göre geçen sene Hamilton yerine Massa şampiyon olacaktı ancak Ecclestone bu sistem olsaydı Hamilton2un yarış galibiyeti için daha fazla zorlayacağını düşünüyor.

Ecclestone “Geçebileceği ve geçmesi gereken bir kaç yerde bunu yapmadı.” dedi.

Ecclestone ayrıca değişikliğin pilotlar tarafından olumlu algılanacağını düşünüyor.

Ecclestone “Gerçekten kazanacağını bilenler oldukça mutlular ve kazanamayacaklar takmıyorlar.” dedi.


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Sanki Jenson Buttun şampiyonluğu için çok iddaalı ve istekli bay e.Yoksa ben mi yanılıyorum?

  2. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    İyi güzelde,çekişmeleri sataşmaları ve olayları şimdiden görür gibiyim.Skandal ve olay dolu bir sezon bizi bekliyor.Yarışı kazanmak için herşeyi yapacaklar hatta kazandırmamak için!..

  3. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Sanırsınız ki BayE ilk yada ikinci sezondur bu organizasyonu yapıyor. Formula1'i kuran kişi sensin. Sanırım bu yaştan sonra birde böyle deneyecek,, hani Dünyada tatmadığım zevkler kalmasın dedi herhalde

  4. burak bocek avatarı

    Karısından ayrılıp parayı kaptırmama derdine düşüyor hırsını kendi kişisel fantezilerini f1de uygulayarak çıkartıyor.O ne isterse onu görüyoruz sporda,hangi gp isterse orda yarışıyorlar.Patron olmak bu kadar adaletsizlikler getirebiliyor.Bence Fota kendi serisini kurmalı

  5. williamsf1 team avatarı
    williamsf1 team

    zaten herseyden emın oluyor kendılerı ama bence kımse emın degıl bu puanlamayla ılgılı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir