Briatore "Harcama Sınırlamaları Şok Gibi"

yazar:

kategori:

Renault F1 Takım Patronu Flavio Briatore, FOTA’nın harcamaları kısıtlamada yaptığı kısıtlamaların ardından FIA’nın tanıtmış olduğu harcama sınırının kendilerini şaşırttığını söyledi.

FOTA, kendilerinin önerilerinin harcamaları önemli derecede düşüreceğine inanıyordu ancak FIA daha radikal bir karar uyguladı ve gelecek sene için takımların bütçelerini 30 milyon  £ ile sınırladı.

Konu hakkında konuşan Briatore “Bu konu hakkında bir araya gelmeliyiz ve anlamalıyız çünkü  takımlar zaten harcamaları kısıtlama konusunda büyük iş yapmışlardı.”

“Formula 1 çok karışık. Bazen harcamaları düşürmeye çalışıyorsunuz ve bunun yerine harcamalar artıyor. İstikrar lazım, tüm federasyonla birlikte çalışmalıyız.”

“Bu biraz şok gibi oldu. Tüm taraflar hedefe ulaşmak için birlikte çalışmalılar.”

“Ekonomik kriz herkesi endişelendirdi ve Formula 1 daha etkili olmalı ancak bazen ortaya çıkan cümlelerden memnun kalmıyoruz.”

“Takımların 2009 ve 2010 için zaten iyi iş yaptıklarını düşünüyorum ve şu anda daha da ileriye gitmeye hazırız ancak bu konuda federasyonla birlikte çalışmalıyız.” dedi.

Briatore bu sistem ile herkesin farklı kurallar uygulayabileceğinden şüpheleniyor.

Briatore “Formula 1’de herkes için aynı kurallar olmalı ve bütçeleri tekrar konuşmamız lazım.”

“Bana göre tüm araçlar aynı kurallar çerçevesinde üretilmeli.” dedi.

Briatore ayrıca yeni şampiyon belirleme kuralından da rahatsız olmadığını söyledi.

Briatore “Bu konuda sorunum yok. Bu pilotların kazanma yolunda ekstra motivasyonlu olması için.” dedi.


Yorumlar

  1. TRF1 sizleri uyarıyorum haber başlığını yanlış yazmışsınız üzüldüm açıkçası Briatore "Harcama Sınırlamaları Şok Gibi" bu şekilde yazılmaz Briatore "Harcama Sınırlamaları Şoke edici" veya Briatore "Harcama Sınırlaması Şok bir karar" bu şekilde yazılır.

  2. Bu FIA işi azıttı ama haa! Demek ki yaşlılık, bunama filan kötü şey. Ben Ecclestone'un yaşına gelmeden kendimi köprüden atarım; etrafımdakileri çıldırtmadan..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir