Ferrari Raikkonen’in Aracında Yazılım Sorunu Yaşamış

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, Kimi Raikkonen’in aracında çıkan yazılım sorunu nedeniyle Fin sürücünün sıralamalardaki fırsatı kaçırdığını söyledi.

İyi bir sıralama geçiren Raikkonen, son seansta ikinci hızlı tur için piste çıktığında motorunun bittiğinden şikayet etti ve pite döndü.

Pat Fry, yaşanan sorundan dolayı Raikkonen’den özür diledi. Fry “Son turundaki yazılım sorunu nedeniyle üzgünüz çünkü kesinlikle daha iyi sonuç alacaktı.” dedi.

Raikkonen, sorun yaşamadan önceki anlarda da araçtan maksimumu çıkaramadığını söyledi.

Raikkonen “Sürekli olarak orta sektörde berbat ediyordum ve diğer sektörlerde de çok fazla potansiyel vardı.”

“Araçta hislerim iyiydi ve aracı istediğim yere konumlandırabiliyordum.”

Bazen bu tür şeylerin zor zamanlar geçirdiğiniz kötü yarışlarda olmasını istersiniz.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari Raikkonen’in Aracında Yazılım Sorunu Yaşamış” için 37 yanıt

  1. Alonsocu arkaşların göremediği bütün ferrari alonsonun aracına yoğunlaşıyor size yemin ederimki ikisininde aracı aynı olsa kimi en az Alo,ya 0,4-0.5 saniye fark yapar aynı turu attıkları sıralama turunda bile 3.bölümde alonso raikkonen,den en az 0,5 saniye daha iyi bir araca sahipti bence alonso raikkonenden korktuğu için takımı baskı altına alıyor ister inanın ister inanmayın……………..

  2. Alonsocu arkaşların göremediği bütün ferrari alonsonun aracına yoğunlaşıyor size yemin ederimki ikisininde aracı aynı olsa kimi en az Alo,ya 0,4-0.5 saniye fark yapar aynı turu attıkları sıralama turunda bile 3.bölümde alonso raikkonen,den en az 0,5 saniye daha iyi bir araca sahipti bence alonso raikkonenden korktuğu için takımı baskı altına alıyor ister inanın ister inanmayın……………..

  3. benim aklıma nedense singapur denince 2008 yılı geliyor ne yarıştı be bizde saf saf izledik yarışı meğer ne dümenler dönmüş

  4. Raikkonen’in pek de favorisi sayılmayan bir pistte bu kadar rekabetçi olduğunu görmek çok güzel.

  5. OtonomAktor avatarı

    araçta ilk defa bu kadar rahattım demiş başka bir röportajda kimi bakalım neler göreceğiz yarın.

  6. bi açıp kapatsaydınız keşke

  7. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Raikkonen o kadar iyi özetlemiş ki… ” Bazen bu tür şeylerin zor zamanlar geçirdiğiniz kötü yarışlarda olmasını istersiniz. ” Yani bu tür sorunlar kötü giden bir hafta sonunda olması manidar olabilir ama ilk defa sıralamalarda Rai ilk 3 e girer dediğimiz bu haftada olması…. Pesss yanii. Şu finlandiyalıların yaşadığı şansızlıkları başka kim yaşamış ki ???

  8. Bu seferki sabotaj sabotaj degil sanki paris sanat galerisindeki bir tuval oldu. Flawless….

  9. Kimi’ye umut bağlayan Kimici’lere cidden üzülüyorum.

    1. Üzülmemin nedeni sorun yaşadığı için yanlış anlaşılmasın laf sokma durumum yok bu sefer 🙂

  10. Benim bildiğim Kimi sıralamada bu performanstaysa yarışta vay Alonso’nun haline.Strateji kes Kimi fanı strateji…Alonso bu pistte başka sürüyormuş der bazı Alonso fanları, gördüğünüz gibi Kimi araçtan memnun olduğunda, başka da sürse aşklada sürse eline almaktan yani vazoyu başka seçeneği kalmıyor herhangi bir sürücünün, ne yazıkki karşındaki bir uzaylı, genç….

    1. Hadi arızadan önce Raikkonen Alonso’nun önünde olsa neyse de Raikkonen’in Alonso’yu geçeceğine nasıl bu kadar eminsiniz.Raikkonen piste çıksaydı en fazla 0.2 sn geliştirirdi derecesini fazlası mümkün değil.

      1. Daha potansiyel kelimesinin tam anlamını görmediniz….

      2. Sen “mümkün değil” kelimesini nasıl kullanıyorsun? Şahsen Rai Alo’yu geçebilirdi diyorum, kesin gerçerdi demiyorum ama sen nasıl oluyorda kesinlikle geçemezdi diyorsun?

        1. Yorumumu düzgün oku geçemezdi demedim geçeceğine nasıl eminsiniz dedim.Bana göre geçemezdi.Potansiyel diyen arkadaşa da ben potansiyel kelimesinin anlamını gayet iyi biliyorum.Ferrari’nin pole alacağını düşünen büyük yanılgı içersindedir.

          1. “Raikkonen piste çıksaydı en fazla 0.2 sn geliştirirdi derecesini fazlası mümkün değil.”

            Gayet düzgün okudum ve “mümkün değil, Alo’yu geçemezdi demişsin işte”. Çünkü 0.2sn Alo’yu geçmeye yetmiyor. Yine okuyorum aynı sonuç. bi daha okuyorum yine aynı sonuç.

        2. Schumacher123 avatarı
          Schumacher123

          Ice cold kisisine mantikli cevaplar vermeyin lutfen zamaniniza yazik

          1. Sen mantıklı yorum yap sonra insanlara ders ver.

            1. Schumacher123 avatarı
              Schumacher123

              Al sana mantikli yorum alonso 3 baslayabilirdi bindeliklerle fark var sadece bu farki pilotajla kapatabilmeliydi ama seviyor 5.olmayi

              1. Sonunda yapmışsın bir tane.Benle uğraşacağına analizlere devam etsen keşke.

  11. Onur Gentas avatarı

    Eskiden pilotlar daha çok kendi hatalarından dolayı puan kaybederlerdi. Artık araç arızaları pilotlara puan ve şampiyonluk kaybettirme yolunda hızla ilerlemeye başladı ki bu hoş değil gerçekten.

    Bir pilot savaşırken puan kaybetmeli, araç arızası ile değil.

    1. Eskiden de araçlar yüzünden bir sürü pilot puan ve şampiyona kaybetti özellikle şimdi yarışanlar içinde Kimi ve Alonso en iyi örnekler hem şansları hemde şansızlıkları Sumi ile kapışmalrıydı. Araç arızaları ile puan kayıpları olmasa kimi en az 3 şampionluğu olan bir pilottu şimdi aynı şekilde Alonso’da 4 şampiyonluğu olurdu. en azından şunu söyleleyim Vettel 4 kez Lewis ise 1 kez şampion olamazdı. 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Eskiden derken sanırım tarih aralığıda vermem gerekiyor. 2000 yılından sonra izlemeye başladıysanız benim dediğimi anlayamazsınız.

  12. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Siralamalari izleyemedim. Yorumlardan gordugum kadariyla Rai iyi bir siralama gecirmis. Kendisini boyle gormek guzel.

  13. yazılım sorunu nasıl bi şey arkadaşlar.. bilenler yardımcı olabilir mi acaba

  14. pol gelebilirmiş ya gerçekten yazık oldu.çünkü alonsoda son turunda ilk iki sektörde kendi derecesinden yavaş gelmişti.alonsoyla ne kadar yakın olduklarına bakarsak sorunsuz bi RAİ polü alabilirmiş.

  15. insallah ilk virajdan massanin onunde cikar ve insallah alo ile birlikte iyi bir derece alirlar. kimi startlarda cok iyi. gecen yaristada burada harika bir yaris cikarip buttoni drssiz harika bir atakla gecmisti. simdi onunde button yok ama cok daha iyileri var 😀

  16. sınan matias avatarı
    sınan matias

    santander geldiğinden beri ferrarinin ikinci aracı bir türlü iflah olmadı. Gün gelecek bunların ne dolaplar çevirdiğini öğreneceğiz.

    1. Adama sormazlar mı e güzel aklı çalışan kardeşim öyle bir durum varsa Kimi bu takıma Alonso’nun rızası olmadan nasıl geldi? Biraz kafanızı çalıştırın.

      1. Bora Vardar avatarı

        santander yığın para akıtır aloyu kollayabilir fakat amg nin bangır bangır kış testlerin belliyken ferraride kendi aracanı biliyorken sponsorun lafıyla altta kalıcak değildi.aracı iyi yapamadılar pilotları iyi seçip reklamla kimi nin adı yeter (sene başında alo kimi kapişicaklar muhabbeti hatırlarsınız) bu iş için reklamını bu yolla yapmaktı adından söz ettirmek.

  17. ilk sektörde alonsodan 0.1 saniye son sektörde ise 0.2 saniye daha iyiydi genelde.orta sektörde alonso 0.3 saniye daha hızlıydı kimi den.insallah 2 podyum alırız

  18. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    En azından yeni bir şeyler deniyorlar diye düşünüyorum.Şu aracı ilerletmek için yazılımla oynamak bile güzel,yeter ki çalışsın

    1. Bizler için züğürt tesellisi olur anca bu da. 🙁

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        olsun,rai bakarsın yarın tırmanışa geçer 😉

  19. Cidden orta sektorde sikintisi vardi rai’nin.Surekli olarak alonsoya 0.2 verip 1 ve 3. Sektorde kapiyordu farki. 2. Sektorunu duzeltse cok rahat ilk 3 te olabilirdi.Zaten sorun olmasa da ben 4. Olacagini dusunuyordum..

  20. Rai cok guclu gorunuyordu. Umarim yarin iyi bir sonuc elde edilir.

  21. 2 dakika dahs dayamadı araç eminim dayansa rai ilk 3’te olurdu şanssızlık..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir