Massa: “Cesaret Verici Bir Sıralamaydı”

yazar:

kategori:

Felipe Massa sıralamalarda 6. sırayı aldıktan sonra yarınki yarış için cesaretlendiğini söyledi.

Bugün Williams’ın zor geçen antrenmanlardan sonra fazla önlerde olması beklenmiyordu. Ancak araç bugün rekabetçiydi ve takım 6 ve 8. sıraları elde etti.

Massa yarınki yarıştan ümitli olduğunu söylüyor.

“Bizim için cesaret verici bir sıralamaydı çünkü dün araç kötüydü ve bugün gösterdiğimiz gelişme harikaydı. Şampiyonada yarıştığımız takımların arasındayız.”

“Belki ilk 4 sıra mümkün olabilirdi. Özellikle de bu kadar yakın geçen bir seansta. Fakat 6. sıra iyi puanlar toplamak için iyi bir yer.”

“Yarınki yarış zor geçecek. Sezonun en uzun yarışı ve koşullar çok zor. Güvenlik araçları görebiliriz. Dolayısıyla ilk hedefimiz iki araçla da puan almak.”


Yorumlar

“Massa: “Cesaret Verici Bir Sıralamaydı”” için 2 yanıt

  1. Herkesin cuma gününden beri sıkıntı yaşayabileceğini düşündüğü Williams çokta iyi yerlerden başlayacak yarınki yarışa en az bir güvenlik aracı göreceğimizi var sayarsak iyi bir pit ekibi ile düşündüklerinden daha fazla puanlarla ayrılabilirler buradan

  2. dünkü sonuçların ardından ilaç gibi bir sıralama derecesi. q3’te attığı 2 tur, birbirinin kopyası gibi iki tur oldu. 1,46,007 – 1,46,000. wiliams aracının DF problemi, tam da arka arkaya gelen orta hızlı virajların en yoğun olduğu 3. sektörde kendisini gösterdi ki, hiç de tesadüf olmadı bu durum. felipe de maalesef daha üstte olmayı bu sektördeki gerilik nedeniyle gerçekleştiremedi. ilk 2 sektörde gayet rekabetçiyiz. iki turun kopya gibi oluşu, felipe’nin herhangi bir hata yapmadığını da eklersek araç için beklenen derecenin ötesinde bir derece oluşunun göstergesi; bu araçla bu kadar gidilirdi sanırım, ki takımın ilk zaman turlarının ardından 1,46,007 yaptığı turu ağzı açık izlemesi de bunu kanıtlamış oldu.

    yağmakta olan yağmur, pistte temiz taraf avantajını büyük ölçüde azaltıyor, kirli taraftaki pilotlara bir parça yarayan bir durum. bunu da cebe atalım.

    bu pistte sıralamalar, geçiş yapmanın zorluğu nedeniyle diğer pistlere nazaran daha önemli.
    ayrıca şunu da ilave etmek lazım ki, şimdiye dek yapılan 6 yarışta da SC piste girdi. yarın da kuvvetle muhtemel bir SC periyodu göreceğimizi varsayarsak, bu pistte takım arkadaşlarına göre önde olan pilotların, SC girdiğinde pite önde gireceği ve takım arkadaşını beklemek zorunda kalmayacağı için büyük bir avantaj elde edeceği, geride olan pilotun takım arkadaşının pitstopunu beklerken hayli zaman ve sıra kaybedeceği de önceki singapur yarışlarından edindiğimiz bir deneyim.

    haftasonu çok kötü başladı, cumartesi günü açıkça bir gelişim ortaya kondu. mühendis, mekanikerler ve elbette felipe’ye tebrikler. iyi bir start ve güzel bir yarış olsun. ucu çok açık bir yarış, belki de bir podyum gelebilir şartlara göre, kim bilir??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir