Tost: "2008 Başarısını Tekrarlamak Güç"

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso Takım Patronu Franz Tost, 2008’de elde ettikleri başarıyı bu sene bu sene tekrarlamalarının zor olduğunu düşünüyor.

Toro Rosso’nun kullanacağının benzeri olan Red Bull Teknoloji Merkezi aracının kış testlerinin başlarında etkileyici performans ortaya koymasına rağmen Tost, kendi versiyonlarındaki aracın az pist süresi geçirmesinin önemli olduğuna işaret etti. Buna ilave olarak yıldız pilot Sebastian Vettel’in Red Bull Racing’e geçmesi ile takımın içinde değişikliklerin yerli yerine oturmasının zaman alacağını da belirtti.

Tost: “Geçen seneki başarıyı tekrarlamak oldukça zor olacak. Çünkü F1’de başarılı olmak için devamlılığa ihtiyaç vardır, çok değişiklik zararlıdır.”

“Sebastian Vettel, bizden ayrılıp Red Bull’a gitti ve onun yerini doldurmak kolay olmayacak, harika bir performans göstermişti. Buna rağmen elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve bu araçla düzgün br iş çıkaracağımıza inanıyorum”

“Ama son toplu testlerdeki sürelerden açığa çıktı ki takımlar çok ama çok yakın ve orta grupta kalmak için çok sıkı bir şekilde zorlamamız gerekiyor. Zirvede olacak herhangi bir sonucu hoş karşılanır ama orta grup, amaçlarıdığımız yer”

Takımın, yenia racıyla rakipleri yanında sadece bir defa tste katılmış olması ile Tost, Toro Rosso’nun şu anda performans açısından diğerlerine göre nerede olduğundan emin değil.

Bu konu, Barselona’daki testte takımın bir süspansiyon sorunu ile zaman kaybetmesi ile ileri bir safhaya taşındı.

Tost: “Araç harika görünüyor. Red Bull Teknoloji ve Adrian Newey harika bir iş çıkarmış. Sadece bir testin ardından performans açısından nerede olduğumuzu söylemek zor, bu hâlâ bulmamız gereken bir şey”

“İlk günde ön süspansiyonda bir sorun yaşayıp güvenlik nedeniyle sadece 20 tur atmamızn ardından durmaya karar vermemize rağmen genel olarak geçen haftaki sürüş tatmin ediciydi.”

“Sorunun incelenmesinin ardından testin geri kalanı için yeşil ışık verdik ve herhangi başka bir mesee ile karşılaşmadık”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir