2009 Kış Testlerinin Son Gününde Nakajima Uçtu!

yazar:

kategori:

Formula 1 2009 sezonunun test dönemi bugün Jerez pistinde Kazuki Nakajima liderliğinde sona erdi. Nakajima’nın elde ettiği 1:17.494’lük derece salı günü Brawn GP’den Jenson Button’ın elde ettiği dereceden yaklaşık 0.4 saniye daha iyi.

İki haftadan az bir süre sonra Melbourne’de yapılacak sezonun açılış yarışından önce Williams FW31’in güçlü performansı merak uyandırdı.

Nakajima günü, 84 turun ardından Britanya kökenli takımın kendisine ait haftanın en iyi derecesini atan McLaren’den Heikki Kovalainen’in önünde tamamladı. Fin pilot aracının pist üzerinde durmasıyla birlikte seansı birkaç dakika erken noktalamak zorunda kaldı.

Sezon içi testleri bu yıl yasaklandı, Jerez testleri bu yıl ki son test dönemi oldu.

1. K. Nakajima Williams FW31 1:17.494   102
2. H. Kovalainen McLaren MP4-24 1:17.946 +0.452 84

* Resmi olmayan derecelerdir.


Yorumlar

  1. onlyferrari  avatarı

    bu sene stanadart ecu kersin her turda belli bir sn kullanılabilmesine izin verecek. acaba testlerde bu kural tam olarak uygulandımı. eğer uygulanmadıysa isteyen bazı turlarda fazla kers kullanmış olabilir buda garip derecelerin bir açıklaması olabilir diye düşünüyorum.

  2. burak bocek avatarı

    Bu arada Emre,Ferrari kendi pistinde bir günlük yeni aero parçalrı denemek ve ilk yarış öncesi araca son şeklini vermek için bir test yapıcaktı.Muhtemelen yapmıştır.Ancak neler denendi,derece ne belli değil.Kesinlikle Ferrari'de boş durmuyordur ve fabrikada bile olsa hızlanmaya çalışıyordur.Ve muhtemelen biz dahil bazı takımlar hazırda Fia onayı bekliyoruz bunu kopyalamak için.

  3. burak bocek avatarı

    Açıkçası dereceler çokta umrumda değil.Ben kimseye bunlar kers kullanmadı ondan yaptı demedim.Eski tartışmaları aşağıda kimlerin açtığı ortadadır.Ferrari'de sonuna kadar hak etmiştir markaları lewis ise pilotları.Bunları konuşcak değilim.Sadece eldiven görmedim bir an acaba kullanmadılar mı diye düşündüm.Evet bende 1sn kadar hızlandıklarını ve sorunlarının bir bölümünü çözdüklerini düşünüyorum.İşler yoluna giriyor Mclaren için.Ancak kim nerde halen hiç belli değil fakat bu İspanya gpye kadar sürmez ilk yarışta belli olur.

  4. emre özduru avatarı

    McLaren hızlandı diyelim. Şu anda test yapmayan Ferrari'de mutlaka geliştirme için rüzgar tünelleri veya başka parça tasarımları deniyorlardır.

    İlk yarış 7 gün sonra başlıyor. O zaman en azından bir fikir sahibi olabiliriz. Ferrari bence ii durumda ama ilk yarış piyango gibi o yüzden bilemiyorum. İlk yarışta Williams,Toyota alacakları derecelere göre difüzörlerine itiraz edeceklerdir. Eğer difüzörleri değişmezse zaten grid de kopyalanacaktır.

    Şu anda Mclaren,Reanult,Williams ne kadar hızlanmış umurumda değil.

    Tek merak ettiğim Ferrari testlerden sonra parça değişikliği yapacak mı ve ne kadar etkisi olacak biraz daha hızlanabilecekler mi acaba?

  5. Ahmet  Keleş avatarı

    yılsonundaki F1 resepsiyonunda ferrari markalarda şampiyon olmasına rağmen MP4-23 en iyi araç ödülünü aldı hatırlatalım. Pilotları da hamilton aldı ki bence ferrari takımlar'ı haketmeden aldı o kadar hataya rağmen bence ferrari de ödül alması gereken tek kişi Massa'ydı 2008'de.

  6. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Araçta KERS kullanılmıştır.We Gridde KERS sistemini ilk gp'de kullanıcak 3-4 takım wardır.Artık bu tartışmanın bitmesini istiyorum iyi derece yapınca neden bu yollara başwuruyosunuz anlamadım.Şunu herkes kabul etsin McLaren Mercedes son 2 hafta içinde ciddi anlamda gelişti ( neredeyse 1.0 sn ) ön gruba iyice yaklaştık bizim için önemli olanda ilk planda buydu !

  7. raikkonen_kimi raikkonen_kimi avatarı
    raikkonen_kimi raikkonen_kimi

    evet doğru söylüyor takımlara son 2 yıldır ferrari pilotlarda kimi-lewis ne hazımsızlığı ?

  8. tabi tabi kendini kandırmanın başka yoluda bu sanırım,hazımsızlık diz boyu…

  9. kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama gecen senin şampiyonu mclaren değil FERRARİ ;))

  10. raikkonen_kimi raikkonen_kimi avatarı
    raikkonen_kimi raikkonen_kimi

    size göre en hazır takımlar kimler şu anda?çünkü testler yakında fakat şartlar ve derecelerle yani tek araç baz alınarak australia gridi: 1 ferrari 2 bmw 3 toyota 4 reanult 5 mercedes 6 williams 7 redbull 8 brawn 9 str ve 10 force india bmw ferrari ve toyota arasında belki değişim olabirl ama renault ve mercedes te bu gruba çok yakın bu derecelerden sonra brawn nın ne kadar hafif oldugunu görebiliyoruz yada 1.16 yapardı bugün olsa….fakat ilk defa sezon başlamasına 10 gün var ve kim iyi kim değil kesin fikir yok ve ispanya hatta monaco gp öncesi kesin bir sonucta çıkmaz ortaya

  11. burak bocek avatarı

    Dereceler gerçekten fantastik.Pist rekoru mu?Birincisi hava çok ısındı ve pist çok daha elverişli,ikinici pek çok parça denedikleri,geliştikleri ortada.Ancak aşağıda arkadaşların belirttiği gibi difüzör çok önemli bir parçadır ve tamamen fark buradan olmasa bile büyük bölümü buradan.Bazen ufak değişiklikler büyük farklar yaratır.Heyecan giderek artıyor.Ben Fia'nın buna izin vereceğini istemesemde bekliyorum.Ondan sonrasını hep birlikte görücez.Burada durmadan geçmiş hadisleri açıp yara kaşımanın anlamı yok.Yanlız 1-2gündür bazı arkadaşlar sürekli rakip takımla uğraşmakta.Arkadaşlar herkes kendi takımıyla meşgul olsun.Dereceleri imrenip burada altında farklı neden aramaya gerek yok.Boş veya dolu depo vesaire vesaire….

  12. gökhan 3799tr avatarı
    gökhan 3799tr

    martın ın dedıklerının yarısı gerceklestı dıger yarısınında gerceklesmemesı ıcın bı neden yok…ılk yarısta yeterınce hızlı olamaya bılırs ama bence ılk yarıs pıyango bı yarıs olucak pıyangonun kıme vuracagı bellı degıl.. ılk yarıstan cok fazla bı anlma cıkarmamak gerek…

  13. gökhan 3799tr avatarı
    gökhan 3799tr

    MP4-24'ün sorunları Avusturalya Grand Prix'sine kadar çözülecek mi?

    MW Gelecek hafta birçok rakibimiz olmadan Jerez'te test yapacağız. Aracı geliştirmeye orada devam edeceğiz. MP4-24 Avusturalya Grand Prix'sine hızlı başlayabilir mi? Büyük ihtimalle hayır. MP4-24 Avusturalya Grand Prix'sine Barcelona testlerine göre daha hızlı olabilir mi? Evet. Gelecek haftalarda ve aylarda aerodinamik sorunlarını çözecek miyiz? Kesinlikle evet.

  14. yok sanmıyorum mclaren'in Jerez testlerinde KERS kullandığını kullanmış olsa uyarı işareti mutlaka olurdu en azından yönetmelik gereği anlatabildimmi luris.

  15. http://f1.gpupdate.net/en/photolarge.php?photoID=120070&catID=4190 mesela burda aracın etrafındakilerde eldiven var, ama şunu söyleyebilirimki, bizim aracın üzerinde son zamanlarda o uyarı işareti bulunmuyor zaten, artık ihtiyaç duymadıklarından mıdır nedir..

    http://f1.gpupdate.net/en/photolarge.php?photoID=120072&catID=4190 burda da williams'ın mekanikerleri çıplak elle tutuyor aracı, burdaki farklılıktan bişiyler çıkabiliriz belki

    bu eldiven olayından anlaşılırmı bilmiyorum, ancak merak ettiğim şu, araçta kers teçhizatı olmasına rağmen sistemin açık ve kullanılır durumda olmadığında yine elektrik tehlikesi varmıdır

  16. BUNDAN EMİN OLUNKİ sezona bütün takımlar testlerde kullandıkları difüsör ün daha gelişmesiyle çıkacaklardır özellikle renault ve ferrarinin difüsöründe değişiklik olacaktırr

  17. mclaren de başka bir pilot alonso kadar zor geçirmemiştir bunu böyle bilin ayrıca ben puanlara bakarım o zaman geçen seneki r 28 bmw den hızlıydı sezonun ortasından sonra ama herkes diyorki puanlara bak bende bu dumda direk puana bakarımm RENAULT F1 FERNANDO ALONSO 2005 2006 DÜNYA ŞAMPİYONU

  18. anladım ama dünya kadar yabancı sitelere baktım araçta uyarı niteliğinde bir işaret görmedim veya göremedim sen versene hangi siteden gördün eldiven taktıklarını merak ettim.

  19. evet difüsör elden geçmiş, daha fazlasının yapılabilmesi için sanırım aracın tümünün veya en azından arka kısmının elden geçmesi gerek, bunu da ilk yarışa yetiştirebilirlermi bilmiyorum, ancak ilk yarışta iyi bir yerde olacağımızı düşünüyorum

    resimlerden gördüğüm kadarıyla tüm mekanikerlerin elinde o kalın eldivenlerden vardı, boşu boşuna onları takmıyacaklarını düşünürsek evet kers vardı diyebilirim, ama zaten bir ay öncesinden açıklama gelmişti takımdan, kers düzgün çalışıyor ve ilk yarışta muhtemelen kullanacağız diye, bence melbourne'de kers ile yarışacak az takımdan biriyiz

  20. luris mclaren son Jerez testleri boyunca KERS kullandımı kullanmadımı merak ettim.

  21. raikkonen_kimi raikkonen_kimi avatarı
    raikkonen_kimi raikkonen_kimi

    ne yani şimdide williams mı şampiyon =) geçmiş olsun brawn gp meger herşey bir rüyaymış 😀

  22. tamamiyle yeni bir difüsör mü yoksa ufak bi revizyondan geçirilmiş hali mi? birde resim bulup buraya linkini koyarsan aslında başka hiçbi soruma cvp vermene gerek kalmaz:)

    109 puan tartışmasına giren arkadaşlarımı cahilliklerinden ötürü kınıyorum, eşit puan ile sezonu bitiren pilotların kaç yarış kazanıldığına bakılır, yani sizin anlıyacağınız tabire benzeterek söylersek, avaraja bakılır, dolayısıyla sevgili renocu arkadaşım, lewis hamilton 2007 sezonunu fernando alonso'nun önünde bitirmiştir, daha fazla açıklamaya ihtiyaç duyuyorsan eğer emre tilev anlatsın bu konuyu sana, son olarak, velevki eşit olarak bitirdiler sezonu, bu bile bir şampiyonun bir çaylak karşısındaki başarısızlığının kanıtı olarak gösterilemez mi sevgili renocu arkadaşım..

  23. Pistin gün geçtikçe hızlandığını düşünürsek Williams'ın ve Mclaren'in derecelerine şaşırmamıza gerek kalmaz… Mclaren durmadan yeni parçalar deniyor ama bu yeni parçaların ne kadar işe yarayacağı ancak ilk yarışlarda ortaya çıkar… Takımların neyi test ettikleride çok önemli tabi 🙂 dün 1.20 yapan Nakajima bugün 2009 araçları arasındaki en hızlı turlardan birini attı(emin değilm belkide en hızlısını attı)… Mclaren performansını saklamış diyenlerde anca kendini kandırıyor derim, açıkca sorun yaşadıkları ve sorunu çözmek için 1 hafta içinde rekor sayıda yeni parça denedikleri ortada 🙂

  24. arkadaşlar mclaren bugün tamamen yeni bir difizör kullanmış

  25. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    vavvvv!!!

  26. doğru canım puanlara baktığın zaman hemıltının 30 puan alonsonun daha önünde demi bırakın alla yaa 109 alonso 109 hemılton bune oluyorr

  27. bigün daha test yapsak yahu:) doyamadım ben takımımı izlemeye:)

    ayrıca bence ilk yarışı biz kazanıcaz:)

  28. alper subaşı avatarı
    alper subaşı

    mclaren inşallah daha iyi olur. bide son bi kaç gündür sürekli yorumları okuyorum mclarenin son 2 seneki başarısını herkes alonsoya yada yok çalıp çırptınız demeye bağlıyo. yaa arkadaşlar mclaren dedğimiz takım ferrariden sonra f1de gelmiş geçmiş en başarılı takım( yalnız mclaren ferrariden çok daha sonra kuruldu mclarenin kuruluşundan beri bazı şeylerde gayet yakınlar) yani alonso tamam araç geliştirebilen bi pilot ama ne alonso nede ferrari yüzünden mclaren bu kadar başarılıydı mclaren mclaren olduğu için başarılıydı. değinmek istediğim bi noktada hamiltonı alonsodan çok aşağı görmeniz. tamam belki hami alonso kadar tecrübeli olmayabilir ama çok yetenkli bi pilot. 2007 senesinde ikisinin altındada 2007nin en iyi aracı vardı ve hami ilk senesi olmasına rağmen alonsoyu geçti buna lütfen bahane aramayın

    bu konuşmanın testlerle ne alakası var diyebilirsiniz. doğru bi alakası yok ama biraz dolmuştum görüşlerimi yaziyim dedim. haftaya tüm takımlara başarılar…

  29. renault gibi şerefli onurlu takım varmı söylesene mclreni savunanlar f1 tarihine bakın bakim 2007 yılında yaşanan olayı hangi takım yaşamış bugüne göreee görecezzz bizede çamur attınız ama tutturamadınızzz

  30. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ya zaten Alonso olmasaydı mclaren mclaren olurmuydu:))) Ah at gözlüğüyle formulaya bakan arkadaşların mclareni mclaren yapan alonso mu ya hayret biz alonsolu şampiyon olmadık alonso suz şampiyonluklarımız var. bu reno değil ha mclaren diyorum formulada sana ne anımsatıyor mclaren? Biz nasıl ferrariye yaklaşıyorsak side en azından mclarene öyle yaklaşımınız olsun isterdim ama reno işte yapacak bi şey yok briatore nede olsa patronu

  31. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    bu gidişte komple yasaklıcaklar sen ozaman seyret 🙂

  32. belli mclarenle bi derdinizin olmadığı :)) bir deyim vardır bilirsin, başkasının şeyi ile gerdeğe girme , diye..Ferrari daha iyi ise yutulur tozu, de, bundan sen nasıl nasipleniyorsun onu anlamadım :)))

  33. bakcas mclaren ne kadar hıslandı ama bence ferrarini tozunu yutcaklar bu sene alonsosuz 1 sene dayana bildiler:) şimdi renaultn zamanı. valla bism mclarenle bir derdimz yok asıl renautla alonsoyla derdi olan arkdşalr var……..

  34. yoruma bakar mısın yaw.."mclaren bu turu yaptığına göre diğer takımlar fazla zorlamamışlardır demekki"..başka işin gücün yok mu senin mclareni yermekten başka..mclaren bu, geçen senenin şampiyonu, bi önceki senenin 2. si..force india değil

  35. mclaren bu turu yaptığına göre diğer takımlar fazla zorlamamışlar demekki ferrari 1 9 yapar ozaman tabi renault daaa

  36. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    We McLaren'den 1.18in altında tur geldi :)) aracımız Jerez testlerinde büyük gelişim kaydetmeye dewam ediyor….

  37. ING Renault F1 Team – Fernando Alonso + R29 TAMAM KARDEŞ

  38. burda renault u unutmuşunuz ya bugünü saymazsak 8 gün var görüşelim bana göre toyotada güçlü olacaktırr

  39. Bence Williams Brawn ve Toyotadan en az ikisi podyumda olur…

  40. Ozgur Melbourne`da gorusuruz diyorum sana 🙂

  41. mustafa örs avatarı

    tüm bu derece farklılıklarının kers ve ağırlık farklılığındn kaynaklandığını düşünüyorum. Az yakıtla falan alakası yok bu derecelerin.

  42. Anlaşılan 29 martta BMW, Ferrari, McLaren kapışması izleyeceğiz.:)

  43. MagicAlonso avatarı

    Burda reno ve ferrarinin de belirttiği gibi difüzörlerden kazanılan zaman oldukça yüksek gibi.difüzörleri tartışmalı olan 3 takımda oldukça hızlılar.Fia kısa zamanda kurala açıklık getirmeli.Yaa bu difüzörler yasal olarak akabl edilecek ve diğer takımlarda kopyalayacak yada bu üç takım difüzörlerini yeniden düzenleyecek.Difüzör araçtaki en önemli aerodinamik parçalardandır.Bukadar hız difüzörle olmaz diyen arkadaşlar yanılıyor diyecem.Aracın altındaki hava akışını düzenleyen tek unsur.Umarım kısa süre içerisinde bu kural açıklığa kavuşturulur

  44. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Bugün hakkında bi bilgim yok ancak takım dün Kersli araçla yaptı o dereceyi…

  45. burak bocek avatarı

    Mclaren'de kers kullanmamış galiba bugün ve dün.Mekanikerler arabaya eldivensiz dokunabiliyordu.Belki bunu kers kullanmayanların hızına bakarak yapmış olabilirler

  46. difüzör farkı diyecem,toyota da olsa yine 1.17 li bir derece yapardı…

  47. burak bocek avatarı

    Ne yapmış bunlar ya

  48. Yeni ilah Williams yani Williams in Brawngp out hehe (:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir