Schumacher Yapılan Geç Değişiklikler Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Yedi kez dünya şampiyonu Michael Schumacher Formula 1’de gelecek iki yılı etkileyecek çeşitli kural değişiklikleri karşısında ‘afalladığını’ belirtti ve yeni sezonun başlamasına iki haftadan az bir süre kala yönetim kurulunun böyle bir karar alması karşısında şok olduğunu dile getirdi.

Sezon öncesi testlerin gerçekleştiği Jerez ve Barcelona testlerinde yeralan Schumacher ilk olarak 2009 yılında etkili olacak yeni KERS sistemi hakkında endişeleri belirtmişti: ” Bütün takımlara KERS’in bir risk olduğunu söylemek zorundasınız, sınırlandırılmış test kurallarıyla birlikte. Bunlar her zaman olduğu gibi ilk yarıştan önceki soru işaretleri fakat bütün bunlar neyi daha çekici kılacak değil mi?”

Alman pilot bununla birlikte FIA tarafından bu hafta yürürlüğe konan kural değişikliklerine pozitif yönden bakmak konusunda da güçlük çekiyor: ” Sezon başlangıcından hemen önce yeni kuralların bu kadar geç açıklanması konusunda şüpheliyim. Beni gerçekten şaşkına çeviren bir şey oldu bu, önceki yıllarda olduğu gibi iyi bir nedenden dolayı takımların çoğunluğu kural değişikliği istediğinde, FIA her zaman bunun kısa vadede ya da sezon başlangıcından önce çok geç olduğunu söyledi.”

Yeni kurallar içerisinde en dikkat çekici olanı şampiyonu belirleyecek karar ve bu konu ile ilgili de farklı görüşler mevcut. Kendi resmi internet sitesinde açıklama yapan Schumacher şunları söyledi: ” Bu değişikliklerin Formula 1’e yardım edeceğini düşünemiyorum, özellikle de şampiyonu belirleyecek olan yeni sistem konusunda. İkinci olan pilottan daha az puana sahip olan dünya şampiyonu açıkcası akla ve mantığa sığmıyor bununla birlikte galibiyet için mücadele etmeyi güçlendiriyor. Genel olarak Formula 1’in motorsporlarının zirvesi olduğundan emin olmalıyız, ayrıca en yüksek teknoloji seviyesinde mücadele sergilendiğinden.”

Schumacher izleyici olarak katıldığı testlerde görüşlerini dile getirdi: ” Genel duruma göz atmak için testlerdeydim ve kendimden emin bir şekilde söyleyebilirim ki artık sezon başlasın! Hem motorsporları hem de Ferrari taraftarı olarak, son etkilerden konuşursak gayet iyi görünüyoruz ve dünya şampiyonluğu için mücadele edecek pozisyonda olmamız gerekiyor.”

” Şu anki tabloya baktığımda bizim dışımızda ön sırada yeralabilecek birkaç takım var bunlar Renault, Toyota, BMW ve Williams diğer taraftan Barcelona testlerinin ardından Ross’un takımının da göze çarptığını söylemeniz gerekiyor. Bir saniye gibi bir farkla ön sıradaydılar ve bu performansı sezon içerisinde de ulaşırlarsa çok güçlüler, büyük takımlar zaman içerisinde bu avantajı kapatsalar dahi. McLaren şu an için biraz kötü görünüyor.” Schumacher’in bu görüşleri çarşamba günü Jerez’deki testlerden önce geldi.


Yorumlar

  1. kim şaşkın değilki.

  2. kim şaşkın değilki.

  3. emre özduru avatarı

    2009 test sezonunda takımların birbirine çok yakın olduğunu ve zevkli bir sezon geçireceğimizi düşünüyorduk ki, FIA bu güşüncemize limon suyu sıktı arkadaşlar.

    Bir de TRT Emre TİLEV gibi bir spiker ayarlarsa yarışları seyretmek Çin işkencesine döner.

    Çok saçma bir şekilde umulmadık bir şampiyon çıkabilir bu sene…

  4. ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞ SUMİ Şu anki tabloya baktığımda bizim dışımızda ön sırada yeralabilecek birkaç takım var bunlar Renault, Toyota, BMW ve Williams diğer taraftan Barcelona testlerinin ardından Ross'un takımının da göze çarptığını söylemeniz gerekiyor.

  5. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Schumi gayet güzel özetlemiş durumu.. Bu kuralların neden bu kadar geç açıklandığını anlayabilmek mümkün değil gerçekten. Sanırım tepkinin giderek artmasından endişe ediyorlardı.
    Schumi Ferrari'nin hazır olduğunu belirtti ki bu sanırım tüm Tifozilerin içini rahatlattı.. Evet, sezona hazırız bence

  6. fota neden itiraz etmiyor bu değişikliğe yahu. çok saçma bir kural en çok galibiyet alanın şampiyon olması

  7. mustafa örs avatarı

    son zamanlarda fia nın aldığı her karara birileri itiraz ediyor. Bir kararınıda herkez onaylasa için yanmayacak.

  8. başlıkta anlatım bozukluğu var :))

  9. Herkesin kafasi allak bullak oldu, FIA`yi kolay kolay elestirmezdim ama son zamanlarda iyice sacmaladilar, FOTA`nin puan teklifi herkes tarafindan olumlu karsilanmisti, FIA neden takimlarin, pilotlarin ve taraftarlarin isteklerini gormezden geliyor? bu nasil bir ego dur..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir