Hamilton, FIA Kararları Karşısında Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Bu hafta açıklanan kural değişikliklerini eleştiren pilotlara katılan dünya şampiyonu Lewis Hamilton, Formula 1’in gelişimine yardım etmek için FIA’yı, takımlarla birlikte çalışmaya davet etti.

Bütçe sınırlaması ve pilotlar şampiyonunun belirlenme esası ile ilgili kararların açıklanmasının ardından Hamilton, olanlarlar karşısındaki hayal kırıklığını ifade etti.

Hamilton: “Formula 1’e olanların utanç verici olduğunu düşünüyorum. Son kararların, her zaman birincil öncelikte oIması gereken TV izleyicileri ve pist kenarındaki takipçileri için işleri geliştireceğine inanmak zor. Ama keleyip görmemiz gerektiğini düşünüyorum”

“Puan sistemi ne olursa olsun bütün Formula 1 pilotlarının her zaman kalpten yarışacağını biliyorum”

FIA, taraftarların da isteklerini göz önünde bulundurarak hazırlanan FOTA teklifine karşılık kuralları farklı şekilde değiştirdi. Hamilton, FOTA’nın teklifini reddetmekle FIA’nın spor için iyi bir şey yapmadığını söyledi.

Hamilton: “Son yıllarda ilk kez takımların, pilotların, sponsorların ve taraftarların her beraber sporumuzun iyiliği için çalıştığını gördük, şimdi sadece yönetim kurulundakilerin bizi dinlemesine ve yardım etmesine ihtiyacımız var”

“Formula1, motorsporlarının zirvesidir ve (F1’de) sevdiğim şey de bu. Bunu devam ettirmek için birlikte çalışmalıyız”


Yorumlar

  1. fia duy şu pilotların ve taraftarların sesini. vaz geç şu saçma kuraldan.

  2. kesinlikle haklısın lewisim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir