McLaren: "Avustralya'da Şansımız Pek yok"

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, Jerez’deki son testlerde gelişmiş görünmelerine rağmen sezonun açılış yarışı Avustralya’da takımının şansını az görüyor. Açık bir şekilde yeni araçları MP4-24’ün hız eksikliği yaşadığını kabul eden Martin, bu hafta başlarında Jerez’deki testlerde daha iyi bir tempoda görüldü. Ama senenin ilk yarışına giderken Whitmarsh, sorunun henüz çözülmediğini kabul etti ve amaçlarının gerçekti olmak olduğunu belirtti.Whitmarsh: “Pilotlarımıza önlerde mücadele etme izin verecen bir teknik pakede henüz sahip olmadığımızı bilerek 2009 sezona başlıyoruz.”

” Formula 1’de saklanacak bir yer yok: bu da bizim sporumuzu çok zahmetli ve büyük ilgi çekici yapıyor ve dünya şampiyonluğu için mücadele etmeyi ve yarışlar kazanmayı bekleyerek yarışlara giden bir takım olarak, Melbourne’ne gerçekçi beklentilerle gidiyoruz. Yine de sezona, kendimizi önlere tekrar götürmek için büyük azimle başlıyoruz ve bunu başarana kadar da hiç dinlenmeyeceğiz. En önemlisi, nasıl kazanıldığını unutmadık.”

Dünya şampiyonu Lewis Hamilton da Melbourne’de McLaren aracının en üst sıralar için mücadele edecek durumda olmadığının farkında. Hamilton: ” Kış testleri haftalarına rağmen kimin en iyi pakede sahip olduğunu tam olarak bilmek halâ zor ve Melbourne’deki haftasonunda bunu görmek her zaman ilgi çekici. Belki McLaren 2007 ve 2008’deki beklentileri gibi önde mücadele açısından aynı bakışla Melbourne’ne gitmeyecek ama bütün takım, önlere geri dönmeye yardım etmek için bıkmadan usanmadan çalışıyor.”


Yorumlar

  1. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Bu arada bu sene içimde bir ses Kova'nın başarılı olacağını söylüyordu ama şansızlığa bak ki araç çok kötü…

  2. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    luris arkadaşa…benim hatırladığım kadarıyla geçen sene 7 takım yarışı bitirdi hatta raikkonen yarışı bitirmemesine rağmen 1 puan aldı..yoksa yanlış mı hatırlıyorum?

  3. ''Hızı saklamak'' olayı çok saçma neden böyle bir sey yapılsın.Bariz belli ters giden bir şeyler var.Bu yapılan testler sezonun başı için bizi bilgilendiriyor geçen yıl hatırlarsanız testlerde Ferrari üstünlüğü hakimdi ve sezonada en güçlü başlayan Ferrariydi.Avustralya faciası hariç tabi.Bu sezon biraz karışık Brawn GP için sponsor için yapılıyor dendi vs vs bütün bunları geçmek lazım suan bir gerçek var ki Brawn GP Avustralyaya güçlü ve favori olarak gidecek.

  4. Gercekten yavaslarmi yoksa sakliyorlarmi? Cevap icin son 1 hafta 😉

  5. geçen yıl ilk yarışta hatırladığım kadarıyla sadece 11 araç bitebilmişti, bu sene bu rakamın daha az olacağını düşünüyorum, muhtemelen piyango olucak ilk yarış, mclaren de kazanabilir, ki 2008de o kadar hızlı olmamamıza rağmen ilk yarışta kazandık, dayanıklılık sorunlarıyla geçicektir, kimlerin bunlarla uğraşacağı önemli, mclaren için sezon yine avrupada başlıyacak gibi görünüyor, belki de daha farklı olur, bekleyip göreceğiz, son 1 hafta..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir