Wolff: “Şampiyonu Yarış Dışılar Belirlememeli”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, bu seneki şampiyonun dayanıklılık sorunlarıyla belirlenmesi taraftarı değil.

Şampiyonanın gidişatı özellikle dün Nico Rosberg’in yaşadığı sorunla önemli ölçüde değişti. Singapur’a 22 puan farkla lider gelen Rosberg, direksiyonda yaşadığı sorun nedeniyle yarışa erken veda etti. Hamilton’un yarışını kazanmasının ardından Rosberg takım arkadaşının 3 puan gerisine düştü.

Sezon içerisinde hem Rosberg hem de Hamilton bir çok kez dayanıklılık sorunlarıyla karşılaşıp önemli puanlar kaybettiler.

Wolff “Böyle bir şey açıkçası memnun edici olmaz. Şampiyonun bir aracın yolda kalmasıyla belirlenmesini istemeyiz. Bu yüzden odaklanmalıyız. Yarış dışı kalmaları engellemeye yoğunlaşmalıyız. Dayanıklılık sorunlarını aşmalıyız.” dedi.

Wolff, fabrikada özellikle dayanıklılık konusunda bir ekip kurmalarına rağmen bu tür sorunlar yaşamalarını anlayamadığını söyledi.

Wolff “Büyük bir dayanıklılık ekibimiz var. O insanlar dayanıklılık konusunda adandılar ve onlardan gurur duyuyorum.”

“Bu yüzden bu tür sorunları yaşamamız şaşırtıcı.”

“Ben ya da biz bu sorunları aşmamız için ne gerekiyorsa yaparız.”

“Bu dayanıklılık sorunlarını aşmak için kolumu bir daha kırabilirim. Bu sorunları aşmamız lazım.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Şampiyonu Yarış Dışılar Belirlememeli”” için 5 yanıt

  1. Şahsen F1 hayranı olarak o ilk viraja nasıl gireceklerini çok merak etmiştim Bahreyn’den beri Ham ve Ros çekişmesi izleyemiyoruz buna dayanıklılık sorunları da sebep oldu bir çok kez Keşke bu dayanıklılık sorunları olmasaydı ikisi adına da fazlaca olmaya başladı Bu sorunlardan pilotlar ve takımlardan sonra en çok F1 hayranları etkilendi çekişme izleyemediği için

  2. OtonomAktor avatarı

    hamilton kaldığında da böyle konuşabilmelisin wolf taraflı olduğunu bu kadar belli etme bari.

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hamiltonun yaşadığı arızalardan sonra bu tür bir yorum yapılmadı Mercedes den.Bu,açıkça Rosberg’in şampiyon olmasının istendiğinin kanıtıdır ama bunu beyan edemiyorlar.Tabiki biz Rosbergi tercih ederiz diyemezler.Yapacak bir şey yok,bunlar yarışın içerisinde.Lewis Hamilton bir sürü sorun yaşadı ekstradan hata da yaptı ama geldi geçti işte.Adam normal bir haftasonunda eğer bir sorun yaşamazsa kazanıyor.Bu şartlarda Rosberg zaten kazanamaz.

  4. ahahhaha wolf rosberg yarış dışı kalınca ağlayacaktı resmen hamilton kazandı suratında gram gülümseme olmadı gitti rosbergin kafasını okşadı 😀

  5. dokundu tabi..

    ya hamiltonun arızaları ve ona yapılanlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir