Raikkonen: “Ferrari Aracı Hava Koridorundan Etkileniyor”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari aracının hava koridoruna girdiğinde performans kaybı yaşadığını bu yüzden yarışlarda geçiş yapmakta zorlandıklarını söyledi.

Singapur’da 7. sıradan kalkan ancak iyi bir ilk bölümle Williams’tan Felipe Massa’nın önünde yer alan Raikkonen, pitlerde geçildikten sonra bir daha geçme şansı bulamadı.

Raikkonen “Yarışın çoğunda Williams’ın, özellikle Massa’nın ve ardından sonunda Bottas’ın arkasında kaldım. Onlardan biraz daha hızlıydım ancak açıkçası geçiş yapamıyoruz.”

“Arkada sürmek bizi çok fazla etkiliyor. Yaklaştığımızda downforce kaybediyoruz ve lastiklerimiz bitiyor.”

“Öncelikle yeteri kadar yaklaşamıyoruz, ardından lastikleri kaybediyoruz. Bu büyük hayal kırıklığı.”

“Yarış koşullarında önü açık bir şekilde sürüş gerçekleştirmek çok önemli.”

“Geçmişte o hıza sahip olduğumuzu gösterdik. Ancak birisinin arkasında kalınca yarışınız şekillenmiş oluyor.”

“Williams araçlarını geçmek çok zor. Bir kaç defa onlara yaklaştım ancak viraj çıkışında yol tutuşu kaybediyoruz.”

“İyi bir şekilde virajdan çıkamazsanız onları geçemezsiniz. Araçlarının güçlü yönü bu. Burada geçmek için iki yer vardı ancak bunu başarmak çok zordu.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Ferrari Aracı Hava Koridorundan Etkileniyor”” için 29 yanıt

  1. Her araç slipstreamden etkilenir ama onboard görüntülerde Ferrari’nin bu konuda lider olduğu çok açık. Fark bir saniyenin altına indiğinde araç understeer manyağına dönüşüyor.

  2. Raikkonen gelisiyor, Ferrari ve fanlari icin güzel haber. Yarisi daha iyi yerde bitirebilirdi fakat tum Yaris trafikte kalinca daha fazlasini yapmak mumkun olmuyor, senelerdir duzluk hizi-cekisi dusuk araclarla yarisan takimlarin buyuk sorunlarindan biri bu… Bu arada Ferrari’nin bu yarista Alonso öndeyken Kimi’yi önce pite aldigi bir diger Yaris oldu, yanlis anlamayin, olmasi gereken buydu, 5 yasindaki cocuklar gibi burada aglayacak degilim…

    1. İkinci pit stopta ise Rai’ye pistte kalman lazım dediler ve Alo’yu önce aldılar -ki hiç gerek yoktu. Rai’yi arkalara düşürdü..

      1. kullanici adindan dolayi acayip önyargili olacagim maalesef, anlatsamda anlamak isteyecegini dusunmuyorum ama bir iddia attin ortaya diger okuyan arkadaslar icin cevap vermis olayim…

        ilk pitlerde belki Massa’nin arkasinda kalmaz diye Kimi’yi önce aldilar, 2. pitlerde ise Vettel’i gecebilsin (undercut) yapabilsin diye Alonso’yu önce pite aldilar, Alonso’ya bunu yapinca 2. siraya ciktilar. Önce Raikkonen’i alsalar Red Bull uyanacak Alonso pite girmeden Vettel’i pite alacaklardi muhtemelen. Raikkonen’i önce pite alsalar belki Raikkonen bir sira kazanacakti, kacinciliga cikacakti peki ? 5? 6? hadi 5 diyelim. Alonso’yu pite aldilar kacinci siraya ciktilar ? cevabi veriyorum -> 2

        peki hangi sira bir Yaris takimi icin daha önemli ? evet Dogru tahmin ettiniz 2. > 5.

        tabi siz Raikkonen taraftarlari ile bir Yaris takiminin gerek gördükleri arasinda fark var, zaten o yüzden siz (biz) ekran basina gecip yorum yazarken onlar orada Yaris takimi yönetiyor…

        ve lütfen Düzgün mantikli bir seyler yazacaksan yaz…

        1. Önyargıların ve parantez içindeki biz tabirine rağmen kendini ayrı tutan yorumlarınla (Redbull’un işkillenmesini hesap edecek kadar) mutluluklar.

          1. yine bir yorum, icinde ne konuyla alakali tek bir teknik bir sey var, ne de baska bir sey. Ama mutluluk dileklerin icin tesekkurler yinede 🙂

      2. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        saiko raiko , evet pistte kalman lazım dediler ama cümle sadece o kadar değil.”Şimdi zorlamalısın ” kısmını atlamayalım.Çünkü burası önemli..Massa pite girince Rainin önü açıldı ve yumuşak lastiklerle iyi turlar atabilirdi.Massa pitte sert lastikleri takmıştı.2 tur zorlayıp hem önü açılmışlığın hem de yumuşak lastiğin avantajını kullanmasını istediler.Üstelik massanın pitten çıktıktan sonra önünde geçmesi gereken hulkenberg vardı..
        Rai Massa ile farkı hep 2 saniye civarında tuttu.Mücadele edip lastikleri bitirmedi..Lastikleri de massadan bir tur daha yeniydi.
        Şimdi bütün bunlar ortadayken Raiyi pistte tutup zorlamasını istemenin neresi yanlış..

        1. Konuşmanın ikinci pitstoplardan önce geçtiğini hatırlıyorum.. Kullanılmış lastiklerde 1 turluk fark; zorlasan, suyunu çıkarsan fayda etmez. Zaten aslında Alo-Rai mevzusu da değil, Massa’dan önce pite gelmesi gerekirdi Rai’nin. Ama herhalde yukarıdaki arkadaş doğru tespiti yapmış Redbull işkillenmesin diye Rai’yi o kadar ertelediler yani, ilginç.

    2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Öyle denk geldi, Massa pite gelince mecbur Rai’yi aldılar. Ki konunun Alonso’luk bir durumu yok.

      1. konunun tüm takimla alakasi var, dikkat cektigim sey takimin kendi cikarlari icin strateji secmesi, sen demek istedigimi pek anlamamis olabilirsin

  3. Rai bahsettiği nedenle yarışın ilk bölümünde Ricci’ye 1sn kadar yaklaşmasına rağmen geçiş yapacak mesafeye gelemedi..Zorladı ama 4-5 tur sonra geri çekilmek zorunda kaldı ve fark 3-3.5 saniyeye çıktı..

    Bu durum pit stopta sorun yarattı..Çünkü geri çekilmek zorunda olması onu Massa’ya çok yaklaştırdı, Massa takibi bırakmadı.Massa fırsatı değerlendirdi ve erken pitle Rai’yi geçti..Rai bu sefer onu kovaladı 4-5 tur yakındı DRS açtı ancak yine yeteri kadar yaklaşamadı, virajlar desen çekiş yerlerde, DRS desen zaten açınca Williams’ın düzlük hızına anca geliyoruz. SC sonrası aynı durum Bottas’la yaşandı. Kendinden yavaş bile olsa Williams hata yapmadan geçme şansı bulamadı.
    Aynı durumdan Alonso’da muzdarip. Son bölümde daha iyi lastiklerle Ricci’ye yaklaştı..Fark 1 sn oldu ancak daha fazla yaklaşamadı. Nekadar zorlasa da olmadı.
    İki Ferrari aracıda bu durumu yaşıyor.
    Rai’yi 7.pozisyonna koyan sıralamadaki sorundu. Alonso’nun starttaki beceriside ona 1 sıra verdi. Yani Ferrarinin biryere gittiği ve ya geliştiği yok.
    Raikkonen’in Lotus’ta daha iyi işler başarırken bile bukadar düzgün ve işine odaklanmış şekilde demeç verdiği olmuyordu. Sorunları ve yarışta olan biteni fanlarla bu kadar düzgün paylaştığıda olmuyordu. O yüzden Ferrari’nin beceriksizliğini pilota maletmenin mantığı yoktur.
    1-2 yarış dışında Raikkonen’in hatalı sürüş yaptığını düşünmek için bir neden yok.
    Alonso ise Ferrari’ye verdiği 5 yılının ve Santander’in desteği ile, ki bu destek hangi takımda olsa Alonso’ya sağlanır algıda s*çanlar atlamasın, aracı gidebildiği yere götürüyor.

    Artık Raikkonen ve Alonso taraftarlarının Ferrari’ye tepki göstermesi gerek. Ferrari fanları, pilotlarını şampiyonluk yarışı verirken kıyaslamalı, eleştirmeli ve övmeli.

    Demem o ki, Ferrari’de araçlar ve pilotlar, takım ve strateji, ekip ve yönetim. Övülecek hiçkimse yok. Bu sezon olmayacakta. Artık cidden 2015’e odaklanılmalı ve şu yeni ekip, başındaki koltuk sevdalılarını atmış bir şekilde profesyonelce işini yapıp 2015’te bize podyuma oynayan bir araç vermeli.

    Çünkü gerçekten, şampiyonları yarışırken görmek ve kıyaslamak istiyoruz.

    1. En mantıklı yorum olmuş bu haberdeki.Ben hep söylüyorum bunu neyseki Mattiacci geldi de iş yapmayana yol veriyor.

    2. kardeşim bu şekilde yorum yapıp eğer alonso fanlarından ters teğki alan biri varsa söyleyin önce biz aforoz edelim. tebrikler.

    3. Şu yorum … izlemiş ve karar vermiş bir insana aittir. Her kim ve neyin taraftarı olsanda hiçbirşry değiştirmez… Şu yorum takdire değerdir bu kişiye teşekkür edilmesi gerekir.

  4. 2005 den beri Ferraride bu sorunun olduğunu düşünüyorum. Benim gözlemim son 9 senedir en iyi takımlar arasında bu durumdan en çok etkilenen Ferrari araçları. Özellikle 2007 Mclarenler ve son yıllardaki Redbullarin öndeki araç takipleri beni baya etkilemiştir. Hep acaba Ferrari de tekrar böyle araç yapar mi diye bekledim. Önceki yıllarda duzluk hızıyla bu dezavantajı biraz olsun hafifletiyordi Ferrari ama bu sene o da yok ve durum ortada.

  5. İyi de bu durum sadece Ferrari’ye has değil ki, tüm araçlar için aynı.

    Virajda öndeki sürücüye yakınsan kirli havaya maruz kalırsın. Araç kirli havada yeterli yere basma gücü üretemez. Yere basma eksikliği nedeniyle araç kayar. Kayan aracın lastikleri aşırı ısınır. Aşırı ısınan lastikler daha hızlı aşınır.

    He Ferrari aracı diğer araçlardan daha çok etkileniyorsa onu bilemem.

    1. bazen oluyor aslında bu tip durumlar. evet herkes az çok etkileniyor ama bazıları daha çok etkileniyor. Ferrari aracı da öyle olabilir

    2. Samet Demirel(GillVill) avatarı
      Samet Demirel(GillVill)

      Dediğin gibi Ferrari aracının çok daha fazla etkilendiği ortada. Ayrıca bu sene gridde en zor atak yapan takım Ferrari. Düzlük hızları gerçekten yerlerde sürünüyor. Bazen diyorum takım heralde ERS olmadan yarışıyor. Bu kadar pasif araç olamaz düzlük hızları konusunda. Merak ediyorum bu sene Ferrari pilotları pist üstünde kaç atak yapabildiler gerçekten 🙂

  6. ferrari kötü rai ise hayal kırıklığı

    1. Haklisin, takim seferber oldu rai nin iyi yarislar gecirmesi icin.onun icin hep en uygun stratejiyi sectiler.pit stoplari alonso dan hep daha hizli yaptilar. Tam istedigi gibi bir arac verdiler. Ama olmuyor olmuyor. Bu ferrari daha ne yapsin degil mi?

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    o zaman boşluk bırakacaksın 2-3 sn kadar sonra rakip pite girince asılacaksın sonra pit çıkışı rakibi geçersin bu dediğimi Alonso yaptı erken girdi pite ve zorladı bazende geç girmek işe yarıyor neyse olay buydu geçen senede Mercedes geçiş özürlüydü ama temposu iyiydi..Mesela 2013 Hindistan GP rosberg adam geçemedi kaç tur sonra pite girdi çıkışta zorladı baya öne geçti olay bu kadar basit..

    1. 1.56 ile dönen Bottas’ın mı 2 saniye gerisine düşseydi? Massa’yı takip ederken dediğini yaptı ve sf girmeseydi muhtemelen 3. pitlerde Massa’yı geçecekti ama Bottas’a yapamazdı.

  8. 2008 den bu Yana her araç çekiş özürlü
    nerenizle takip ediyorsunuz f1i

    1. adam çekiş iyi dedi ya şaka gibi 🙂 hiç izlememiş sallıyor halbuki biz biliriz Alonsı biraz çekiş yakalamak için virajı nasılda dıştan alırdı 🙂

  9. Ferrari bitik ya gecen senelerde yine düzlük hizimiz iyiydi çekiş çok iyiydi bazi senelerde misal 2012 harikaydi çekiş ve düzlük bizi ama bu sene hiçbiri yokk

    1. Önceki yıllarda çekiş iyimiydi? sanırım yarışları izlemiyosun.

    2. ferrari’nin çekişi son yıllarda ne zaman iyi oldu bi yazar mısın arkadaşım?

    3. Çekiş iyi miydi? 😀 Sadece güldüm 😀

    4. 2010da Ferrari’nin çekişi iyiydi.Fakat diğer senelerde berbattı.Herhalde 2010 yılını kastetmiş arkadaş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir