Mattiacci: “Şu An İçin Alonso Devam Ediyor”

Sürekli olarak Fernando Alonso’nun Ferrari’den ayrılacağı yönündeki haberler yalanlansa da söylentiler bitmek bilmiyor.

Singapur’da çıkan iddialar, Honda’nın Alonso’nun McLaren’e gelmesi için Japonya GP hafta sonunda her şeyi yapacağı şeklindeydi.

Alonso da perşembe günü yapmış olduğu açıklamada, geleceğine dair haberlerin özellikle İtalya ve Ferrari’ye yakın isimlerden çıkması karşısında sinirli olduğunu göstermişti.

Niki Lauda’nın Fernando Alonso olmadan Ferrari’nin bir hiç olacağını söylemesinin ardından Alonso da benzer bir açıklama yaparak diğer aracın yarışı 45 sn arkasında tamamladığını söyledi.

Ancak daha ilginç yorum Alonso’dan değil takım patronu Marco Mattiacci’den geldi. Söylentiler için Mattiacci “Fernando devam edecek. Şu an için evet, devam edecek.” diyerek pek emin bir açıklama yapmadı.

La Stampa da Alonso’nun kapalı kapılar arkasında görüşmelerin devam ettiğini söylediğini belirtti.


Yorumlar

“Mattiacci: “Şu An İçin Alonso Devam Ediyor”” için 70 yanıt

  1. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Diaz bu sefer McLaren’in yolunu tutacak gibi. Siteye haberleri eklenmemiş ancak ciddi söylentiler var.

  2. Ferrari, “Alonso olmadan Ferrari bir hic” gibi aciklamalardan acikca rahatsiz… Bu yüzden Alonso’nun gösterdigi performans konusunda da fazla yorum yapmamaya calisiyorlar… aylar önce Alonso’nun “herkes performansimdan etkileniyor ama en yakinimdakilerden gerekli destegi göremiyorum’ diye serzeniste bulunurken bence bunu kastediyor olabilirdi. Matiacci geldiginden beri de Alonso konusunda daha ketum Domenicalli’ye göre ve basin önünde Kimi’ye baya arka cikiyorlar…

    tekrarlayayim, bence Ferrari isminin Alonso’nun performansi iyi performansi ile lekelenmesinden fazlasiyla rahatsiz, burada sattiklari yol araclarinin basina gelenleri bile denetleyen bir markadan bahsediyoruz… Marka degerine bu Kadar önem verdikleri icin zaten Ferrari Ferrari olmus durumda… Bu noktada da Alonso cikip cikip söyle yaptim böyle yaptim söyle performans gösterdim diye aslinda bir nevi Ferrari’nin yapmadigini kendi yapiyor… Böyle bir seye niye ihtiyac duyuyor ben tam olarak anlamiyorum ama bu adamlar egolari cok ciddi boyutlarda olan adamlar, ve icerlerde neler dönüyor anck tahmin yürütmek mümkün…

    1. Alonso her zaman olduğu gibi en iyi olan 1 nolu Ferrari aracının koltuğunda oturuyor bu yüzden Raikkonen le performans kıyaslaması hiç de mantıklı değil.Ferrari de her zaman 1.ve 2. araç farkı barizdir.Ancak 1.aracın koltuğuna da hakeden pilot oturur.Alonso hakkıyla o koltukta oturuyor bu şüphe götürmez.
      Bana göre bugün gridde en komplike pilot Alonso.
      Ancak Ferrari tüm pilotların üstünde bir markadır iki kere düsünerek yorum yapmakta fayda var.
      Sonuçta Alonso Ferrari aracının ona verdiği neyse onu azami elde eden bir pilot.Aracı limitlerinde sürüyor ancak hiç bir pilot olmayanı cebinden koyamaz Ferrari de meseleye muhtemelen bu sekilde bakıyor yani zaten yapman gerekeni yapıyorsun aracı limitlerinde kullanıyorsun ancak bu zaten senin burada olma nedenin bir Ferrari de yarısıyorsan zaten herseyini ortaya koymalısın profesyonelliğiyle meseleye bakıyor olabilirler.

      1. Alonso gereken profesyonelliği gösteriyor da kendileri gösteriyor mu acaba? Onu düşünmek lazım.

        1. Alonso şampiyonluğu hedefleyen bir pilot tabiki beklentileri karsılanmadığında mutsuz olabilir bu onun en doğal hakkı.
          Ancak markalar hiç bir zaman daimi olarak basarılı olamazlar herkesin bir dönemi vardır.
          Bu da es geçilmemesi gereken bir realite.
          Bana göre Alonso nun Mclaren den sonra Ferrari geçiş dönemi kariyeri için çok net bir kırılmadır.

          1. Dönem olabilir fakat Ferrari gibi bir takım için o dönem kısa olsa iyi olur.Yoksa bu sene gördüğümüz gibi büyük değişimler olabilir.

  3. “Şu An İçin Alonso Devam Ediyor” çok da rahatlatıcı bir söylem değil.

  4. “Şu An İçin Alonso Devam Ediyor” açıklaması söylentileri ve mclaren’e geçişi bi nebze doğrulaması gibi,ben yinede resmi açıklama olmadan inanmam,ama şuda bir gerçekki f1’de söylentiler çoğunlukla gerçek olur,hep böyleydi…

  5. Öncelikle attığım yorumları gelen bir hata koduyla kaydedemedim. Bundan dolayı da yeni bir üyelik alarak ancak yorum yapabildim.

    Konuya gelirsek bu Alonso konusu artık iyice çığırından çıkmıştır. Bu kadar karaktersizlik olmaz. Kendini yıllardır her şeyin üstünde gören yıllar geçtikçe egoistliği artan biri oldu çıktı. Neymiş en komple pilotmuş. Tamam sürücülüğüne ( bütün dalavere oyunlarına rağmen ) lafım yok. Ama şu takım arkadaşı ve Ferrariye laf sokmaları yok mu. Şunu da söyleyeyim. Raikkonenin normal şartlarda bırakın Alonsonun, kimsenin gerisinde kalacak bir pilot olmadığını bilenler ya F1i 2 senedir falan izliyor ya da ( biraz ironik olacak galiba ama ) Alonso taraftarı.

    Arkadaşlar Alonso saçma sapan sebeplerle bir yorum yaptı diye hemen onu savunmanız gerekmez.

    Ferrariyi de küçük düşürmeye çalışıyor. 5 senedir araç tamamen ona göre yapılıyor var mı ortada bişey yok. Ferrari takımı etrafında inşa etti ama elde şampiyonluk yok.

    Neyse Alonso kendisine duyulan saygıyı da iyice azaltıyor. Ama artık McLarene gitsin de biraz onlar uğraşsın onunla

    1. Yorum yazamadığın üyeliğinnin yerine; sırf bir yorumu peşin olarak ekrana yazmak için yeni bir üyelik yapmışsın. Oysa yine aynı nikini yazıp kontrol sonrası yorumun yayınlanmasınıda bekleyebilirdin.Şimdi bu yaptığın için sana dalaveracı mı ,karaktersiz mi veya onun yerine başka ne diyelim.

      Birileri F1 i iki senedir izliyor olabilir ama seninde çok eski olmadığı apaçık belli.Aracın Alonso ya göre yapılmasını ise bir daha incelesen iyi olur.Bu aracın sorunlarında haberdar olsa daha iyi olur. Pilotların hepsi daha fazla DF ister daha kolay kullanımlı bir araç ister daha güçlü bir motor ister.Motor mu aeromu yoksa DF mi Alonso ya göre yapılmış. Raikonen in direksiyon stili ve oturma stili tamamaen kendisine has seçilip ayarlanmışdır. Söyleyebileceğin tek şey ön süspansiyonun Alonso nun tarzına göre seçilmiş olması söz konusudur ki o seçimi geçen sene pilotunun Alonso olmadığı halde kullanmışlardır.

      1. Konuya yorum yapma isteğim mi dalaverecilik oluyor. Dün akşam yaptığım yorum aradan 10 saatin üzerinda bir zaman geçmişken, benden sonra yorum yazanların yorumları gözükürken ve hata yorumlardan sonra hata raporu almışken mi yeni üyelik almak üstelik aynı adla kimliğimi gizlemeden almak mı karaktersizlik dalaverecilik oluyor ?

        Formula 1’i 1999 yani Hakkinenin şampiyon olduğu son sezondan beri takip ediyorum. Bu da birşeyler öğrenmek için son derece yeterli sanırım.

        Raikkonenin geçmişteki yaptıklarından ondan sonra onun pilatajinı tartışmak kimseye düşmez. Zaten tartışanda da art niyet aramak lazım

        Alonso konusuna gelirsek 0,1 sn’lerin bile çok önemli olduğu bir ortamda sürüş stilinin önemli olmadığını iddia etmek sporun doğasına aykırıdır. Adam bas bas bağırıyor. Araç bana uymuyor, ön taraf dengesiz diye. Yeni yeni araç ona uymaya başladı. Gözle görülür bir performans artışı da oldu. Hala düzelmesi gereken yerler var.

      2. McLaren takımı aynı tazr süspansiyonu kullanmıştı.

        1. Ya böyle bişey varmı yaa araç bana uymuyor!!! sen nasıl pilot nasıl f1 pilotu oldun kim sana o koltuğu verdi. yok önden kaymasın yok arka taraf oynamasın eee sen ne iş yapıcan peki?

          1. Grosjean hem Alonso ile hem rai ile yarışmış bir pilot son ropörtajlarından birinde Alonsonun 1 tur içinde 4 farklı stilde yarışabildiğini ve şartlara uyum sağladığını fakat rai’nin belli bi standarttaki araca ihtiyaç duyduğunu söylemişti.

    2. Öyle Raikkonen kimsenin gerisinde kalacak açıklamalarını neye göre yapıyorsunuz.Demek ki Alonso daha iyi ki geride kalıyor.Havadan atıp tutmayla olmuyor.Ferrari’yi küçük düşürmeye çalışmıyor.Ferrari zaten olabildiğince küçük düştü.Bundan küçük duruma düşemez.Araç kimseye göre yapılmaz.Red bull örneği sizin tezinizin yanlış olduğunu ortaya koyuyor.

    3. Raikkonen ya da X pilot kimsenin arkasında kalmaz lafı boş bir laf. Kimin altında iyi araç varsa o diğerini geçer. Burada şans takım arkadaşındır. Takım arkadaşın iyiyse ve takım emri uygulanmıyorsa durumun zorlaşır. Ama her koşulda bir nevi aracın kadar iyisin. ya da politikan kadar.

      En geçmişten gelelim. Büyük ölçüde en iyi araç kazanmıştır. 2007’de McLaren her şeyi eline yüzüne bulaştırdı ki o sene yukarıda bahsettiğim gibi 2 güçlü takım arkadaşı vardı. 2009 brawn gp, 2010- 2013 red bull şampiyon oldu. Bu sene de Mercedes.

      Raikkonen geçilmezdi demek boş bir laf. Ya da sürücülerin büyük çoğunluğu için bu durum böyle. O kadar uzun kariyerinde Raikkonen tek şampiyonluk kazandı. O da McLaren’in kendisi için her şeyi berbat ettiği sene de. Onun dışında 2003 ve 2005’te yaklaştı. Ama gel gör ki geçildi. 2008’de beğenilmeyen, istikrarlı tur atamıyor, aynı çizgiyi tutturamıyor denilen Massa’ya geçildi. 2009’da da öyle. Ha bu laflarım üzerine bir çok kişi saldıracaktır ama olsun. Geçildi mi geçildi. O oldu, bu oldu, şu oldu vs vs bunlar biraz boş oluyor.

      Son 4 sene Vettel şampiyon oldu. Hem de çok genç yaşta bu kadar başarı elde etti. 2009 ve 2010’daki Vettel ile 2013’teki Vettel arasında dağlar kadar fark vardı. Artık kimse geçilmez diyordu peki ya bu sene? Geçiliyor. Bal gibi de geçiliyor. Takım arkadaşına geçiliyor hem de. Ha zaten balon bir sürücüydü diyecek bazıları ama değil. Önceki aracıyla içli dışlı olurken bunda olamadı. Kurallar ona uymadı. Nasıl Raikkonen’e uymadı deniyorsa Vettel’e de uymadı. Ya da başka sorunlar var.

      Sene başında Hulkenberg için bir sürü övgü dolu mesajlar yazılıyordu. Sadece sene başında değil son senelerde. Peki ya o Hulkenberg kaç yarıştır nerede acaba? Perez’i pek sevmem ama adam çatır çatır puanları alıyor son yarışlarda. İkili mücadeleleri de gayet iyi. O kadar zaman Ferrari, McLaren gibi büyük takımlarla anıldı ya da yakıştırıldı. Sonuç ne?

      Bazen insanlar çıkıyor ellerinde milyonlarca veri varmış, incelemiş, pist üstünde birebir görmüş, karşılıklı yarışmış ya da bizzat adamın kendisiymiş gibi kendilerince net açıklama yapıyorlar ama durum farklı.

      Evet Alonso, Hamilton, Vettel, Raikkonen Formula 1’in en iyi sürücüleridir. Ama Rosberg, Ricciardo ya da bir çok diğer sürücü de iyi ve kendisine uyan bir araca sahip olduğu zaman hakkını verecektir. Aracın yoksa Alonso gibi efsane olarak anılırsın ama şampiyonluk gelmiyorsa hepsi nafile olur.

      2000’den 2006’ya kadar yarış kazanamayan Button bir çok kişi tarafından düşük profilli görülüyordu. 2008’de berbat mı berbat bir Honda’sı vardı puan alamıyordu. Sene sonunda takımı yoktu adı o dönemde Toro Rosso’larla bile anıldı. Brawn GP’nin ayakta kalmasıyla o sene yanlış hatırlamıyorsam 7 yarış kazandı ve adını şampiyonlar arasına yazdırdı.

      Beğenilmeyen Massa 2008’de hem kendisinin hem de takımının çok önemli hatalarına rağmen 1 puan farkla (yanlış hatırlamıyorsam) şampiyonluğu kaybetti. Hamilton’un son 2 virajdaki geçişi olmasa şu anda Hamilton gibi bir yetenek o kadar bomba girişe rağmen şampiyon olmadan devam ediyor olacaktı. Massa ise 2008 şampiyonu olarak… Aynı şekilde McLaren berbat bir sezon geçirmese ve Massa 2007 Brezilya’da kenara çekmese Raikkonen hiç şampiyonluğa sahip olamayacaktı.

      % 90 herkes aracı kadar iyidir.

  6. Yorum sayisi bile alonsonun ferrarinin onune gectigini gosteriyor.F1 de alonso dan iyisi yok.Ferrari tutamazsa elinde;bir araca 2 motor bile koysa raikonen alonsonun yaptiklarini yapamaz.Rai kotu demiyorum.Cok iyi bir orta bolum pilotu.4.luk ve 10. Luk arasinda oynayabilecek bir pilot

    1. Wolfgang Amadeus avatarı
      Wolfgang Amadeus

      seninki de çok iyi bir 5.lik pilotu…sırlama 5 yarış 5…hoh hoh hoho…

      1. Takım arkadaşı çok iyi bir 10.luk pilotu olduğu için kendisi 5. olsun sorun değil.

  7. pissedasafart avatarı
    pissedasafart

    ne olur git artık alonso

  8. sınan matias avatarı
    sınan matias

    santanderle birlikte geldiği günden beri ferrarinin ikinci aracı sürekli sorun yaratıyor.raikkonen sırf takım kayırması yüzünden 3-4 yarışta geriye düştü. yanına bir de şansızlıklarını ekleyince tablo tamam oluyor. kural değişiklikleri sonucu araçlar sıfırdan yapıldı. peki bu araçlar yapılırken kimin verileri kullanıldı , kime göre tasarlandı bu araçlar? takıma gelip gelmeyeceği belli olmayan raikkonene göre mi, yoksa 2016 ya kadar sözleşmesi olduğu söylenen alonsoya göre mi? aracın tasarımı bir yana önceki yarışlarda takım alonsoyu kayırıyordu. artık alonso gözden çıkarılmıştır. son yarışlarda ak koyun kara koyun belli olacak. 2 ay sonra alonsonun düşen motivasyonu başlıklı , içerikli köşe yazıları yazmayın mümkünse. onun yerine 2014 sezonu ikinci yarısında kayırılmayan alonso derseniz daha yerinde olur.

  9. Alonso McLaren e Yakışmaz ve gelmemeli vettel ve kewin harika bir ikili olurlar.

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Alonso son zamanlarda gerçekten çok egoist konuşuyor yani şöyle söyliyeyim çok belli ediyor. Çünkü bu adam hep böyleydi. Karakteri ne yazık ki sürüşüyle ters orantılı.

    Ferrari(Artık Fiat-Ferrari mi oldu takım Tifosi arkadaşlar aydınlatsın kinaye yapmıyorum.Fiat tamamen Ferrari’yi ele geçirmiş deniliyor birçok forumda son Montezemolo olayından sonra.Bu olay hakkındaki görüşlerini merak ediyorum.) bu kadar ayaklar altına düşmemeli. Çünkü Alonso gerçekten artık alenen açıklamalarıyla ”Ferrari ben olmazsam sürünür” demeye getiriyor işi.

    5 yıldır araç Alonso’ya göre ayarlanıyor ancak ortada hiçbir başarı yok. Artık sanırım kan değişikliği gerekiyor gerçek bir Tifosi olsaydım asla böyle bir pilotu tuttuğum takımda istemezdim sürüşünden değil karakterinden dolayı.

    Schumacher ki bu takıma 2000-2004 arasında altın çağını yaşatmış adam ben onun bile ağzından bırak böyle açıklama yapmayı Ferrari’den üstün olduğunu ufacık bile belli ettiğini görmedim.. Ayrıca hiçbir pilot hele ki Ferrari-Mclaren-Williams gibi takımlarda kendini üstün göremez takımından.

    Raikkonen’e şapka çıkartmak lazım çok iyi sabrediyor bu yıl. Gerek stratejilere gerek Alonso’nun göndermelerine.Seneye araç keşke Alonso yerine Raikkonen’e göre tasarlansa da mücadelesini görsek.Bunun gerçek Raikkonen olmadığını herkes biliyor onun kendine has bir sürüş stili var araç o stile göre tasarlansa ben çok çılgın yarışlar çıkaracağına eminim.Hem de karakter olarak gridde başlarda gelir Raikkonen bu yıl da görüyoruz.

    1. OtonomAktor avatarı

      araç zaten artık raikkonene göre tasarlanıyor mattiacci söylemişti bunu. raikkonenin sorunlarını çözmemiz lazım diyerek aracın rai ye uygun hale getireleceğini belirtmişti bir röportajda.

      1. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        Ama Raikkonen daha yeni geldi aracın ona göre tasarlanması kış testleriyle beraber anca olur sanırım Raikkonen ön tarafı kusursuz araçlarda optimum sürüyordu öyle hatırlıyorum. Alonso 5 yıldır Ferrari’de zaten.

  11. OtonomAktor avatarı

    ulan alo kalsaydın da seneye araç hafif düzelince rai ile rekabetinizi görseydik şampiyonluğa oynama ihtimali olan bir araçta ikinizi rekabet ederken görmeyi isterim.

  12. Aras Tekiner avatarı

    Fotograf baya ilgimi cekti yanliz. Takim patronu ayakta dikilirken Fernando aga gibi yayilmis koltuguna 😀

  13. Tüm takıma saygısızlık yapıyor.Kendini takımın üstünde tutuyor.O yokkende takım zirveye oynuyordu.Koskoca takımın desteği arkasında yıllardır sonuç 0.Mclarene keske gitse de ferrari kurtulsa şundan.Gerçek raikkonen alonso savasini seneye görün.yeterki takım adil olsun.

  14. Ferrari strateji de hata yaptı fakat yapmasa bile Alonso Raikkonen arasındaki fark 30 saniye değilde 15-20 saniye olurdu.Yani burda gerçekleri söylememiz lazım.

  15. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    diaz yatırım yapılacak bir pilot değil.
    öncelikle takım çalışanları McLaren’e vermiş olduğu zararlardan ötürü ona asla gerçek saygı göstermez.
    BU adam bize pilotlar şampiyonluğuna, takımlar şampiyonluğuna, 100 milyon dolara, sezonu 1. bitirdiğimiz için alacağımız ücrete, 2008 de kısıtlı gelişim programına mecbur kalmamıza sebep oldu.

    Ben Woking de çalışan bir McLaren üyesi olsam bu adamı McLaren tulumları içerisinde görsem direk kusarım.

    Ama bir yanda istatistik canavarı, hızlı bir araç verildiğinde hata yapamayan, doyurulmayan bir açlığı olan, 9 yarış üst üste kazansa bile yetmez diyen Vettel var iken, hileci & gammazcı olan yaşı dolmuş bir pilotu almak…

    Patron yeni ortağına geliş hediyesi olarak bir pilot seçme hakkını vermek ile biraz yanlış yapmış olabilir mi?

    Yoksa kendisi de Seb’i mi açıklayacak?

    ——————-
    97 yılından beri f1 i takip ediyorum.
    Sezon sonu dedikodularını, dedikoduların belli bir seviyeyi geçmesini, bu seviye aşıldığında %100 olacakları yıllardır biliyorum.

    Maalesef diaz tekrar McLaren de.
    ve bizler ilk defa bir McLaren pilotunun olası başarılarına sevinemeyeceğiz.

    Şimdi ise önemli olan K.Mag mi Seb mi McLaren de yarışacak.
    Lewis fantazisine hiç girmiyorum.

    1. Bence şahsi konuş can .çünkü senden başka bir çok McLaren taraftarı alonsonun gelmesini dört gözle bekliyor 🙂

      1. mclaren taraftarı olarak alonsonun gelmesini sadece takımın tekrar bir yıldızla canlanmasını istediğimdendir yoksa ha vettel ha alo , yıldız lazım bu takıma

        button severim ama yaşı doldu gibi geliyor bana artık

  16. Bu iş baya ciddiye binmeye başladı. Alonsonun açıklamaları son zamanlarda biraz daha agresif.

    Şu takım arkadaşına laf sokma olayınıda fazla abartıyorsunuz.ki alonso orada bence kimiye değil ferrari ye laf sokuyor.

  17. OtonomAktor avatarı

    honda kendine çok güveniyor acaba ne yapıcaklar seneye merakla bekliyorum. mclaren en sempati duyduğum takımdır heralde şu f1 de. alonso güç katacaktır bu kesin soru işareti olan hondanın ne getireceği.

  18. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Anlaşılan Japonya dedikodularının gerçeklik payı var gibi görünüyor. Belki Santander’i de kendisiyle Honda’ya götürür. McLaren için bir taşla iki kuş olur.

    Takım arkadaşına sürekli laf sokmaya çalışması artık Alonso’dan alıştığımız hareketler. Yorum yapmaya gerek yok.

  19. şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. günümüz f1 araçlarıyla aracının çok iyi değilse başladığınız yer ve ilk turda kazandığınız pozisyon önemlidir. Önünüz açıksa temiz bir yarış çıkarabilirsiniz ancak Ferrari gibi bir araçla orta gruptaysanız yükselmeniz zor olur. Alonso bu konuda takım arkadaşlarından öyle ya da böyle daha üstün.

    Geçen sene Massa’yı beğenmeyen ve Alonso ile Raikkonen arasında efsanevi mücadele eden herkes şok oldu. Sebebi farklı yerlerde aramaya gerek yok. Evet Raikkonen yeni bir takıma geldi ama zaten bu seneki kural değişiklikleriyle birlikte araçlar herkes için sıfırdan başlamış oldu. Vettel’in mevcut araca ayak uyduramadığı için eleştirenler Raikkonen için hep bir bahane aramaya çalışıyorlar. En temiz yarışı Spa oldu ve kendini gösterdi ama diğerlerindeki sonuç belli. İster Santander deyin, ister Alonso’nun takımı parmağında oynatması deyin isterseniz direksiyon, lastikler vs vs deyin.

    Formula 1’de sonuçlar önemlidir. Rakamlar önemlidir. Alonso son senelerde bir şekilde bunu açık ara farkla başardı. Massa’da da başardı Raikkonen’de de başardı. Açık ara farkla yarışı önde tamamlıyor. Şampiyonada açık ara farkla önde. Alonso’nun hal hareket ve davranışlarını en sevmeyenlerden birisiyim ama herkes kendi reklamının peşinde. Bunda da çok haklılar. Hemen hemen aynı parayı alıp aralarında bu kadar fark varsa oturup düşünmek lazım. Sevdiğimiz pilotları desteklemek için tabi ki karşı tarafın her hareketine dikkat eder eleştiririz ama önemli olan pist üstü sonucudur. Bunda da Alonso ne dese haklıdır.

    McLaren’e geçme iddialarına gelince… Honda motoruna güveniyor ki bu kadar zorluyor. Mattiacci’nin bu açıklamaları da cidden şüphe uyandırıcı. Özellikle “şu an için” ifadesini kullanmış. Her an her şey değişebilir.

  20. Bu sene yaptığın açıklamalarla yeteneğini gölgelemeye başladın bence.

    Bu arada yıllardır Webberle, Vettel in aracı aynı değil diyen adamlar nedense Santanderden veya Ferrari den hiç şüphe etmiyorlar anca işinize geldiğinde birilerine çamur atın siz.

    1. Tabi onlara göre:
      Alman-Mercedes-Rosberg gerçektir.
      İngiliz-McLaren-Hamilton gerçektir.
      Redbull-Vettel gerçektir.

      Ama söz konusu Alonso olunca, Massa dünyanın en dandik pilotudur, Raikkonen 3. sınıf pilottur falan filan.

      1. Hatta Lotus-Raikkonen’i kayırdı da geçen sene sezon ortasında bırakmasına rağmen neredeyse Alonso’dan fazla puan aldı onlara göre. Yoksa, Grosjean dağıtırdı Raikkonen’i bunu da unutmamak lazım. Bunu da söyleyenleri hatırlıyorum çünkü…

      2. massa nın hakkını yemeyelim. massa kimi den hızlı bir pilottur.

        1. Ooo, kelime oyunlarına da başlamışız. =) Eh pilota bak, fanına bak, beri gel. Armut dibine düşer mi denir ne denir.

          1. ben kelime oyunu göremiyorum massa raikkonenden hızlı bir pilot bunu 2008 sezonunda gördük 2007 ve 2009 da da kimi pek bir üstünlük kuramadı massaya karşı. alonso massa dönemindeyse massanın kimiye oranla alonsoyu çok daha fazla zorladığını zaten görürsün.

        2. Önce kendi söylediğine kendin inan sonra yaz tosun…

  21. biz alonsoya iyi pilot dedikçe o sıvamaya başladı gideceksen git artık ferrariden ferrarinin sana ihtiyacı yok ve bu takım şu an dandik bir araca sahipse ileride de böyle olacak anlamına gelmez …

  22. 45 saniye öndeymiş. Utanmadan söylüyor bir de..

  23. Ayrıca Alonso Ferrari’den kovulsun gibi saçma yorumlarda bulunanlar görüyordur ki Mattiacci bile onu yapamaz.Son söz Alonso’da diyor.Siz hala hayal aleminde yaşamaya devam edin.

    1. Monteyi nasıl kovdular?Zamanında parasını verip Raiyi nasıl yarıştırmadılar.Gene yapabilirler.Adamlar Şumiyi kovdu.Alonso neki?

      1. normal şartlar altında kimi taraftarlarına cevap vermemeyi kendime düstur edinmeye çalışıyorum. ama bir kaç istisnaları bunun dışında tutarak senin yorumuna bir kaç kelam edeyim müsadenle .monte nin kovulma mevzusunu birazda montenin bu takımın sahibi benim imalarına bağlamak istiyorum.

        rai ye gelince raiyi gönderdiklerinde ondan daha iyisini alacakları için kovdular.ve o zamanın ferrarisi şimdiki ferrrariden çok çok daha üstün bir araçtı.

        şumide ona keza öyle .şumi kovulduğunda ferrariye kim otursa zaten bir şeyler yapabiliyordu.bak massaya adam 2008 de şampiyonluğu 1 puanla ve son virajda kaçırdı.ama aynı massa 2009 ve sonrası resmen süründü.bunu belki kazayada bağlayabiliriz.ama kendiside söyledi kaza ile ilgili en ufak sorun yok diye.

        ve şimdiki zamana yani alonsonun kovulamama durumuna bir bakalım.kovulamama diyorum çünkü ferrariden en ufak tık çıkmazken hatta takım patronu şuan için bizimle derken, yani sonrası bize bağlı değil anlamında cümleler kurarken alonso agresif açıklamalar yapmaya devam ediyor.ve hiç kimse çıkıpta sen ne diyorsun arkadaş diyebildiği yok.geçen sezon sadece hızlı bir araç istiyorum deyip monte tarafından azarlanarak kiminin getirilmesi ve şu durumda alonsonun baskınlığı yine ortaya çıkması montenin kovulamsına sebep olmuştur bana göre.

        1. Onu anlatmaya çalışıyorum fakat hala anlamıyorlar.Rai’yi getirip Alonso’ya gözdağı vermek istediler fakat aracın rezalet olduğu anlaşılınca kendileri postalandılar.

      2. Ayrıca Schumacher nasıl kovuldu anlayamadım.Kendi isteyerek bıraktığını biliyordum.

  24. Sene başında Raikkonen Alonso’yu ezer diyenler.Şimdi ya Santander ya araç tasarımı bahanesi yapıyorlar.Hatta bazısı o kadar ileri gidiyor ki hala takım tarafından kollanma diyor.Acınacak durumda Rai taraftarları var burda.

    1. Sene başındaki Alo-Rai ikilisine dair birçok yorum okudum ve hiç Rai’nin Alo’yu ezip geçeceği gibi bir yoruma rastlamadım. Ben de dahil güzel bir kapışma izleriz diye düşündük ama Rai’nin pilotajına güvenerek onun galip geleceğini ummuştuk. Olmadı, ama neden olmadığını da neredeyse her yarış görüyoruz. Aslında bizi rahatsız eden şey Rai’nin yenilmesi de değil. Ayan beyan ortada duran anti-rai Ferrari stratejileri sezon başından beri belli bir de üstüne bu egomanyak Alonso (-ki egomanyak olduğu konusundaki gerçekliğe neredeyse tüm yabancı forumlarda ve youtube yorumlarında rastlayabilirsiniz) “biz istedikte rai önde bitirdi”, “şu kadar puan farkı var”, “şu kadar saniye farkı var” diye ötüp durması.. Siz de zannediyorsunuz ki gerçekten bu adam olağanüstü müthiş tuhaflık derecesinde uzaydan F1’e gelmiş bir velinimet. Yok işte, öyle değil, Rai de sizin sandığınız gibi 3.,5.,10. sınıf bir pilot değil.

      1. Raikkonen hangi stratejiler yüzünden Alonso’nun gerisinde kaldı? Başka takımlardaki sürücülerin gerisinde kalmış olabilir fakat Alonso’ya hiç yaklaşamadı.Eleştiriler anlamsız.

  25. Sanki tüm yarış arka arkaya yarismislarda 45 saniye fark açtım diyor. Ne bu çabaların anlamadik gitti kimiye laf sokmalar falan seni görünce iyiki kimi taraftariyim diyorum

    1. Beni göndereceğinize Rai’yi gönderin kafasında… Başka bir şey değil. Rai Ferrari’den emekli olurda Alonso olamazsa, 40 yaşını görmeden balataları sıyırır…

  26. Alonsonun adil davranması lazım. Kendisini 1 gömlek düşük bir pilotla kıyaslamamalı ve bu takımdan gitmeli

  27. Mercedes Lewise komplo kuruyor dediğimizde bazı arkadaşlar bunun aksini söyleyip dalga geçerken bakıyorum da o arkadaşlar Santanderi agızlarından hiç düşürmüyor.Ne kadar ironik bir durum !

  28. Kendi gecince 45 sn ondeyim, gecilince ” fark gercegi gostermiyor yeaa”

  29. Sunu biliyoruz ki 5 senedir Ferrari’nin tum araclari Alonso’ya gore tasarlandi, F14T de tamamen Alonso’nun surus stiline uyarlandi. Kimi’nin bu aracla sorunlar yasamasi gayet dogaldir. Bunun yaninda Kimi’ye uygulanan Santander stratejilerini de gorduk tum sezon! Alo ve Santander gitsin Ferrari yine temiz temiz sampiyon olur, yeter ki gitsin..

  30. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    alonso 45 sn fark attı da sampiyon oldu gibi yazmıslar kırk yılda bir rekabetci arac gördü kimi sıralamada icine ettiniz o turu attırsaydınız kim kimin 45 sn önündeydi onu görürdük adam 300 km le viraja girip 6. lık yerine 2. olup vettele yol veriyor sonra 45sn fark attım diyor yazık alonso tarihin en iyi pilotu olsada f1 tarihinde en sevmedigim kisi olarak kalacaktır.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Onunda çok umurundaydı senin sevmemen..

      1. kimi hep sevilen pıl0t olmstr ve herkes sever alo yu ıse sadece fanları

        1. Alonso’nun fanları Raikkonen’in fanlarından çok olduğundan görüşün yanlış çıkıyor.

  31. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    İngiliz medyasında Honda’nın, Alonso’nun sözleşme fesih bedeli olan 30 Milyon €’u Ferrari’ye ödemeyi ve Alonso’ya yıllık 35 Milyon $ teklif ettiğine dair haberler çıktı.

    Honda Başkanı, Alonso’yla Suzuka’da baş başa bir görüşme yapmayı ve Alonso’yu McLaren’de yarışmaya ikna etmeye çalışacağı da iddia edilmiş.

  32. 5 sene de sonuç ne 0.

  33. bu cevaplar sene başına itafen..

    mika efendi ve onu totemleri vardıya bu araç her yönüyle kimiye uygun alır götürür baskın olacak mağlup eder vs vs

    sonuç her yarış bir bahane…

    yada santander yaptırmıştır bir şey bulamayınca

    geçmiş yıllara çomak sokma durumları

  34. Gitme be…
    sumiden sonra o takıma yakışan tek pilot sensin
    niki ye katılıyorum alonso olmasın
    kiminin be felipenin hali gördük
    Ferrari hala ilgi görüyorsa tek nedeni şumi ve alonsodur

  35. Lan oğlum Alonso… bir kabadayılık et ve 2015 den sonra F1 i bırakıyorum de vede şu işe yaramaz anticilerde senden kurtarsınlar be aslanım. Bu mesleği bilen ve seyreden çok insan, Ferrari nin şu anki başarı vizyonunun Alonso nun performansıyla yükseliyor derken buradaki insanların hala diretiyor olmaları komik duruyor. 2016 da Alonso F1 pistlerinden ayrılsada bizde fuzulilerin yazıtlarını okumasak.

  36. Yahu birkere de takım arkadaşına da laf atma be sen de araç arkasında takılı kaldın o da senin onundekiler daha hızlı gitti ondan 45 sn fark açıldı senin pit stoplar ortalama 2.5 sn ona gelince 3.6 o pitlerde 1 sn fark kimiye çok pahalıya mal oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir